ekmir 09.03.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dlaczego włącznik światła w łazience jest zawsze na zewnątrz. Chodzi o bezpieczeństwo, trwałość wyłącznika czy są tu jeszcze inne względy? Logiczniej by było wewnątrz (tak jak w pokojach) To chyba wynika jeszcze z komuny blokowej. A dlaczego drzwi w łazience otwierają się na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 09.03.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Ja mam włącznik na zewnątrz łazienki i nie muszę mieć wodoszczelnych zabezpieczeń. Ale spostrzegłem po wielu lat używania halogenów, że często się przepalają i co jakiś czas trzeba je wymieniać. Bo oprawy powinny być szczelne, takie dedykowane do łazienek, kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.03.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nawet do wanny możesz sobie wsadzić te halogeny. Jak sądzę, strata żadna ... Pozdrawiam Sosnowiec! U was to norma, ale nie dziwię się że jesteście polewką dla Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.03.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nie, proszę pana. U nas zgodnie z PN-HD 60364-7-701:2010 wersja polska.Instalacje elektryczne niskiego napięcia -- Część 7-701: Wymagania dotyczące specjalnych instalacji lub lokalizacji -- Pomieszczenia wyposażone w wannę lub prysznic.To jest właśnie ta norma Jak opracowywali, to o was zapomnieli, dlatego macie takie dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.03.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 elapiotr, ty już wiesz co, i podtrzymuję swoje zdanie po twoich wpisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.03.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) Ty też już wiesz, co myślę o murarzach, i zdania nie zmienię.No, chyba że jesteś bez zawodu. Tylko jednego nie mogę zrozumieć - co murarz nie/murarz robi na forum w dziale [h=1]Elektryczność - instalacje i oświetlenie ?[/h]Posty sobie nabija ? Edytowane 10 Marca 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.03.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 No cóż, chłop z Sosnowca wyjdzie,ale Sosnowiec z chłopa nigdy!Nawet jak rodem z dawnego Świętokrzyskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.03.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Pochodzisz z Sosnowca ?Bo ja nie, tak na marginesie.Pozostań w Swiętokrzyskim w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 11.03.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Widzę, że gdy niektórym brak argumentów merytorycznych to wypominają lokalizację... ręce opadają.Od jakiegoś czasu nastała mania podświetlania wszystkiego i wszędzie. Czasem za to biorą się ludzie z odrobiną wiedzy i poczucia odpowiedzialności za życie klientów, a czasem monterzy z przypadku. Montowanie nad kabiną halogenów na 230V to działanie podpadające pod usiłowanie zabójstwa. Boję się pytać jak i którędy majstry prowadzą kable. Całe szczęście, że upowszechnia się stosowanie taśm i lamp LED z odpowiednią ochroną przeciwwilgociową i na 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 11.03.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) No widzisz - i wytłumacz takiemu ludkowi, że nie ma racji, a on swoje.Co się wczoraj wydarzyło w przedszkolu w Jankowicach ?Przecież to na Śląsku, u tego ludka firewallCo dzieci winne, że idioci chodzą po tym świecie ? .http://www.rmf24.pl/news-prad-porazil-dzieci-w-przedszkolu-dwie-6-latki-sa-w-szpitalu,nId,2161332 Edytowane 11 Marca 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts