tutli_putli 29.06.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Mam nadzieję, że nikogo nie uraże ale jakoś to muszę wywalić z siebie.Jestem dzisiaj w wielkim szoku i jest mi jednocześnie smutno i wściekam się na ten cholerny świat. Dowiedzieliśmy się z mężem po południu przypadkiem całkiem z netu, że żona jego kolegi została brutalnie zamordowana dziś w południe przez swojego byłego ucznia. Historia jak z jakiegoś koszmaru.Przeczytałam na onet artykuł i pytam swojego małża gdzie jest taka a taka ulica w moim mieście bo tam dokonano dzis zbrodni na jakiejś nauczycielce. Mój małż pomyślał chwilę i zbladł jak uświadomił sobie, że jedyna nauczycielka niemieckiego z tej ulicy to żona jego kolegi. Nie wierzyłam, myslałam, że to jakiś zbieg okoliczności...kurcze jak jest mi cholernie smutno Osoby świetna, lubiana przez uczniów w szkole średniej gdzie uczyła, dowcipna z sercem na dłoni. Miała wkacje, odpoczywała i przylazł do niej... ten... bandyta z siekierą bo cos mu odpier....lo po 6 latach od zakończenia szkoły i .......wszystko się skończyło dla niej i jej rodziny.Kilka miesiecy temu policja wypuściła go w marcu bo był niepoczytalny i miał dostać nakaz przymusowego leczenia po groźbach, że ją i jej bliskich zabije.Kuźwa jakie my mamy prawo w tym kraju? Sprawa ciągnęła się od marca do dziś i gość ze stwierdzonym szaleństwem sobie biegał po ulicach. Mało tego pracował jako ...listonosz, miał kontakt z ludźmi codziennie, dostęp do prywatnej korespondencji, pieniedzy itp. niedawno został dopiero wywalony z poczty. I jeszcze do tego lansował się w TV. Zrobili z niego bohatera walczącego z urzędami które nie chcą mu nazwiska zmienić na James Bond w USC . zachwycali sie w programie z Janem Nowickim takim świrem, przyszłym mordercą. http://www.youtube.com/watch?v=LLJyjhpnR9Y Teraz jest poszukiwany listem gończym po Polsce. Nie rozumiem tego świata czasami...albo to mi się wszystko śni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.06.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nie uraziłaś. Mnie przynajmniej. Straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 29.06.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Współczuję Twojemu mężowi, dla Niego to też wielki szok. Że nie wspomnę jak czuje się rodzina zmarłej Widziałam ten program Ciekawe, co teraz myśli Figurski. W końcu zaprosił do programu przyszłego mordercę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.06.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 I jeszcze do tego lansował się w TV. Zrobili z niego bohatera walczącego z urzędami które nie chcą mu nazwiska zmienić na James Bond w USC . Widziałam tego gnoja w TV. Coś tam opowiadał, że jak on ma czegoś w życiu dokonać z takim beznadziejnym nazwiskiem. No i dokonał. Szlak. Widziałam ten program Ciekawe, co teraz myśli Figurski. W końcu zaprosił do programu przyszłego mordercę Figurski? Ja go widziałam w innym programie (Figurskiego nie oglądam), więc widać, że się nieźle lansował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.06.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Mój małżonek to twardy gość ale widziałam jak go to ścieło. Dla rodziny rzecz chyba niewobrażalna, ja sobie tego nie mogę poukładać a co dopiero najbliżsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.06.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Najgorsze jest to, że nawet jak gościa złapią i dostanie wyrok to na żółtych papierach wypuszczą go po 5 latach, albo trafi do sanatorium dla psycholi i będzie sobie żyl jak pączek w maśle z całodobową opieką, wiktem i opierunkiem za nasze podatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 29.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Widziałam ten program Ciekawe, co teraz myśli Figurski. W końcu zaprosił do programu przyszłego mordercę Figurski? Ja go widziałam w innym programie (Figurskiego nie oglądam), więc widać, że się nieźle lansował. Ja czasem, gdy są fajni goście. Wtedy był Nowicki. Z resztą na końcu tegoż programu zawsze jest ktoś bleeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 29.06.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Najgorsze jest to, że nawet jak gościa złapią i dostanie wyrok to na żółtych papierach wypuszczą go po 5 latach, albo trafi do sanatorium dla psycholi i będzie sobie żyl jak pączek w maśle z całodobową opieką, wiktem i opierunkiem za nasze podatki Tu masz absolutną rację. A w więzieniach tak samo. Mogliby na siebie pracować. Na więźnia rząd przeznacza ok 2000zł/m-c i jeszcze takiemu jedzenie nie smakuje Dzieci w domach opieki, domach dziecka nie mają się w co ubrać, o wybrzydzaniu w jedzeniu nie ma mowy, bo cieszą się, że JEST jedzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.06.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Ale tu pojawił się jeszcze inny problem, jak "celebryci" szukają sensacji i wmawiają nam, że mamy ich oglądać, bo mają nam coś ciekawego do powiedzenia. I jakie osobowosci promują. I nie zaczęło się to od Big Brothera. Tyle, że wtsy przyspieszyło.Szkoda, że młodzi na to lecą. Głosują, dzwonią i wydaje im się jak to dużo mogą... Oj, naiwni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.06.2009 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Tak przy wspomnianym Big Brather ten morderca "James Bond" na NK obściskiwał się ze "wspaniałą" Jolantą Rutowicz. - ohyyyyda. Dlatego ja już coraz mniej ogladam tv. Robi się coraz bardziej żenujaca i płytka. Jak już jest coś konkretnego to w godzinach typu 2.30 w nocy albo na zachodnich kanałach. Taką płycizną jest pojona nasza młodzież i potem mamy efekty w stylu mordercy z siekierą - wydawało mu się może, że jest bohaterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.06.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Wstrząsająca i przygnębiająca wiadomość. Bardzo współczuję rodzinie zamordowanej. Ilu jeszcze takich świrów "dojrzewa" żeby się kiedyś uaktywnić, ilu ludzi będzie przez nich cierpieć okrutnie? Coś się niedobrego dzieje z psychiką niektórych młodych ludzi. Dlaczego tak się dzieje. Jak to się może dziać w cywilizowanym kraju, żeby jak wcześniej napisano ktoś taki ganiał luzem po ulicach grożąc i zapowiadając głośno zbrodnię!!!!!!!!!!!! Czy nie ma żadnych możliwości prawnych zapobiegania realizacji takich "ogłaszanych" planów Czy dopiero gdy się już stanie tragedia robi się łapanie potwora Co teraz myślą ci, którzy go wypuścili z uwięzi i pozwolili na tę tragedię? Brak słów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 29.06.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dlatego ja już coraz mniej ogladam tv. Robi się coraz bardziej żenujaca i płytka. Z racji przebywania na urlopie włączyłam dzisiaj tv w godzinach popołudniowych. Trafiłam na wspomnianą JR. Wpatrywałam się w ekran jak zahipnotyzowana nie mogąc uwierzyć w to co widzę. Dla kogo oni robią te programy??? A moi elektrycy jeszcze dziwili się, że nie chcę mieć TV w każdym pokoju tylko w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 29.06.2009 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Tak przy wspomnianym Big Brather ten morderca "James Bond" na NK obściskiwał się ze "wspaniałą" Jolantą Rutowicz. - ohyyyyda. Dlatego ja już coraz mniej ogladam tv. Robi się coraz bardziej żenujaca i płytka. Jak już jest coś konkretnego to w godzinach typu 2.30 w nocy albo na zachodnich kanałach. Taką płycizną jest pojona nasza młodzież i potem mamy efekty w stylu mordercy z siekierą - wydawało mu się może, że jest bohaterem. Dlatego ja mam tylko 3 kanały. Wystarczają. A miałam już iść spać Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 29.06.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czy nie ma żadnych możliwości prawnych zapobiegania realizacji takich "ogłaszanych" planów nie ma Co teraz myślą ci, którzy go wypuścili z uwięzi i pozwolili na tę tragedię? Brak słów .... Sądzisz, że oni myślą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.06.2009 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak wyżej Już od dłuższego czasu nie chce mi się patrzeć na gadające pudło, bo większość programów, to obraza dla myślącego człowieka. Może dlatego, że mam tylko 1,2 i Polsat, może gdybym miała jakieś programy z treścią to by mnie przyciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.06.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czy nie ma żadnych możliwości prawnych zapobiegania realizacji takich "ogłaszanych" planów nie ma Co teraz myślą ci, którzy go wypuścili z uwięzi i pozwolili na tę tragedię? Brak słów .... Sądzisz, że oni myślą?[/quote] Mam nadzieję, że zostaną zmuszeni do przemyśleń To może również spotkać każdego, kto przypadkiem znajdzie się na drodze takiego nawiedzonego potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.06.2009 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak wyżej Już od dłuższego czasu nie chce mi się patrzeć na gadające pudło, bo większość programów, to obraza dla myślącego człowieka. Może dlatego, że mam tylko 1,2 i Polsat, może gdybym miała jakieś programy z treścią to by mnie przyciągnęło. No, widzę bratnią duszę... Ja chcę ... National Geografic! I też mam 1, 2, Polsat i TVN. I to wszystko. Na głupoty nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.06.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak wyżej Już od dłuższego czasu nie chce mi się patrzeć na gadające pudło, bo większość programów, to obraza dla myślącego człowieka. Może dlatego, że mam tylko 1,2 i Polsat, może gdybym miała jakieś programy z treścią to by mnie przyciągnęło. No, widzę bratnią duszę... Ja chcę ... National Geografic! I też mam 1, 2, Polsat i TVN. I to wszystko. Na głupoty nie mam czasu. Dziękuję za wsparcie, bo mnie już za dziwaka biorą, co seriali nie ogląda, programów o tańcach też nie, normalnie nienormalna Też bym chciała te, o których piszesz. Podobno są też ciekawe programy o nowych technologiach, wynalazkach i odkryciach. Choć sobie myślę, że lepiej ich nie mieć, bo by mi zabierały sporo czasu I do tego dochodziłaby walka o pilota, bo moja większa połowa z pewnością chciałaby oglądać jakieś Eurosporty Mogłaby się krew polać, bo nierównowaga w sile i masie między nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.06.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Wiecie w tym zwariowanym świecie to chyba jest coraz wiecej osób co nie oglądaja lub wręcz nawet nie mają tv. Co do myślenia tych co wypuścili wariata - właśnie dlatego, że nim był go wypuścili. Niezły paradoks? Ale tak właśnie działa polskie prawo. Wystarczy mieć żółte papiery i można wszystko - nawet zabić z usprawiedliwieniem. Kiedyś oglądałam program w ekspresie reporterów o małżeństwie co wynajmowało czy sprzedało (nie pamietam już dokładnie ) dom. Ludzie ten dom kupili w stanie chyba surowym. Doprowadzili do stanu używalności i na koniec małżeństwo sprzedający zażądali zwrotu nieruchomości, powołując się na swoją udokumentowaną niepoczytalność w chwili sprzedaży. I zdaje się jak wynikało z programu, że Ci ludzie powinni im zwrócić nielegalnie (bo od wariatów) nabyty dom. To że go im elegancko wykończyli pod klucz za grube pierniądze nikogo nie obchodziło ani też to, że nie będą mieli gdzie mieszkać. Prawo jest takie i trza go przestrzegać a nieznajmość prawa szkodzi. Tylko skąd człowiek nabywający dom może przypuszczać, że właściciel to udokumentowany świr. Pasowałoby żądać zaświadczenie o zdrowiu psychicznym w chwili podpisywania umowy. Coraz więcej też krzyczy się w mediach o tolerancjach różnego rodzaju - ale coraz mniej jest tolerancji dla ludzi zwyczajnie normalnych. Odchodzą pomału gdzieś na margines Ci którzy chcą normalności w otaczającym ich świecie. I poniekąd media się wspaniale do tego przyczynijają - szukając co rusz nowych, płytkich, chwilowych sensacji. Ten morderca przypuszczam, że dzięki takiej pozytywnej promocji w TV poczuł się bardzo ważny, doceniono w końcu jego wariactwo. Pewnie też dzięki temu poczuł się bezkarnym bohaterem, niczym filmowy James Bond, walczący ze złym światem. Dla nie go tym złem byla pani od niemieckiego co mu 6 czy 8 lat temu postawiła może pare jedynek z niemieckiego w trakcie 5 letniej nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy nie ma żadnych możliwości prawnych zapobiegania realizacji takich "ogłaszanych" planów nie ma Jak to? Przecież to są groźby karalne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts