Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Morderca "James Bond"

tutli_putli

Recommended Posts

:o :o :o Widziałam ten program :o :o :o Ciekawe' date=' co teraz myśli Figurski. W końcu zaprosił do programu przyszłego mordercę[/quote']

Pomijajac makabryczność historii - co u licha ma do tego Figurski?! Co ten facet ma sobie zarzucać - wszak zpracuje w zawodzie w którym ma sie kontakt z wieloma ludzmi ...

sam Figurski nie wyglada mi na normalnego

w jednym z programów /niedawno/ zaprosił Palikota ... a potem Go związał i zakneblował mu usta taśmą ...

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o :o Widziałam ten program :o :o :o Ciekawe' date=' co teraz myśli Figurski. W końcu zaprosił do programu przyszłego mordercę[/quote']

Pomijajac makabryczność historii - co u licha ma do tego Figurski?! Co ten facet ma sobie zarzucać - wszak zpracuje w zawodzie w którym ma sie kontakt z wieloma ludzmi ...

sam Figurski nie wyglada mi na normalnego

w jednym ze swoich programów zaprosił Palikota a potem Go związał i zakneblował mu usta taśmą ...

Czy to o czym piszesz rzeczywiście miałao miejsce :o :o :o

Straszne jest to co się stało, ale straszne jest też to co piszecie.

Czy ten człowiek jest winny tego, ze jest chory (jeśli faktycznie ma zdiagnozowaną schizofrenię) ?Czy na własne zyczenie został "wariatem" ? Czy myślicie ,że swiadomie zaplanował te zbrodnię ?

Ja sie pytam , gdzie byli ludzie wiedzący o jego chorobie, gdzie sa teraz....bo to oni sa odpowiedzialni za to co się stało, wszyscy ci, którzy przymykali oczy na niby niepozorne dziwactwa.

Nie wierzę w to, że jeśli by "gwiazdą" programów TV , nikt nie zauważył choroby. Ale lepiej robic schow, niż zainerweniować.

Łatwiej zignorować groźby, niz zadziałać.

To nie on zabił tą kobietą, zabiła ją znieczulica i niedopełnienie obowiazków.

Miejsce tego chorego człowieka, było w zamkniętym oddziale psychiatrycznym, a nie na ulicy z torbą listonosza na ramieniu.

Malka jest wiele prawdy w tym co piszesz.

Ale wybacz ta historia jest mi bliżej znana i nie będę usprawiedliwiać teraz i współczuć" biednemu, choremu człowiekowi".

Wielu takich chorych i biednych ludzi z premedytacją postępuje źle i wbrew drugiemu człowiekowi, dzięki chorobie nie dotykają ich za to żadne konsekwencje, oni o tym wiedzą i to celowo wykorzystują.

Skoro ktoś taki był w stanie w lepszy czy gorszy sposób wykonywać jednak swoją pracę, skończyć szkołę i studiować, grozić wielokrotnie śmiercią przez kilka lat na 1000 przemyślanych sposób, wziąść siekierę i udać się pod dany adres i zarąbać niewinnego człowieka, to wychodzi na to że zaplanował jednak tę zbrodnię.

Owszem wina leży po stronie systemu i prawa. Ponieważ takich ludzi nie powinno się wypuszczać w oczekiwaniu na proces tylko od razu poddawać przymusowemu leczeniu. Z własnej woli (czyli jednak ją posiadał w obliczu sądu) nie chciał bowiem się leczyć, aż tak bardzo widocznie chory nie był skoro pozowolonu mu wyjść na wolność. Sorry ale dla mnie każdy morderca, który dokonuje przemyślanej zbrodni z premedytacją jest świrem. Normalni ludzie tak nie postepują i ja nie zamierzam współczuć mordercom ich strasznej choroby.

Wole jednak współczuć pokrzywdzonym przez nich rodzinom.

Taki sposób rozumowania jaki mi przedstawiłaś przypomina mi od razu to jak usprawiedliwia się często gwłaciciel - to ofiara go sprowokowała.

Ja sie pytam , gdzie byli ludzie wiedzący o jego chorobie, gdzie sa teraz....bo to oni sa odpowiedzialni za to co się stało, wszyscy ci, którzy przymykali oczy na niby niepozorne dziwactwa.

Nie wierzę w to, że jeśli by "gwiazdą" programów TV , nikt nie zauważył choroby. Ale lepiej robic schow, niż zainerweniować.

Łatwiej zignorować groźby, niz zadziałać.

To nie on zabił tą kobietą, zabiła ją znieczulica i niedopełnienie obowiazków.

Miejsce tego chorego człowieka, było w zamkniętym oddziale psychiatrycznym, a nie na ulicy z torbą listonosza na ramieniu.

Malka, masz niewątpliwie rację, ale o ile znam prawo, to nawet ci, którzy widzieli, że jest chory, nie mogli wiele zrobić. No bo co może zrobić sąsiad, niedoszła ofiara, czy nawet matka takiego człowieka? Gdyby miał 10 lat, wzięłaby go za rękę i poszła do lekarza.

Przecież chorych osób wśród nas jest niezwykle dużo. Myslę oczywiście o chorobach psychiki. Wiele z nich doskonale się maskuje, inni wręcz przeciwnie: manifestują swoją "inność". Gdybyśmy chcieli izolować każdego "świra" to sądzę, że co 5 sąsiad musiałby zmienić adres. Też nie każdego zachowującego się dziwacznie czy agresywnie można skierować na leczenie. Nie zmienia to jednak faktu, że niektóre służby bagatelizują pewne symptomy, zachowania - tłumacząc to tym, ze w ramach prawa nie są w stanie nic zrobić. Jest to fałszywe podejście do tematu. To nie kwestia zapisów prawa tylko ich interpretacji i własnej wygody: usprawiedliwienie nicnierobienia.

dziś będąc w sklepie widziałam pierwszą stronę SE, na której był pokazany ten facet i pod jego zdjęciem tekst, że zabił, bo chciał się znaleźć na pierwszych stronach gazet :o :evil:

I nie rozumiem jednego. Po co ta cholerna gazeta umieściła ten artykuł i jego zdjęcie?! Żeby spełnić jego marzenie, żeby pokazać innym świrom, że mogą znleźć się na pierwszych stronach gazet jak tylko kogoś załatwią?!?! Naczelnym SE jest teraz były rzecznik policji. Szczerze mówiąc tego najbardziej nie rozumiem. Czy ten facet w ogóle już nie myśli?

Jeśli chodzi o stronę prawną. Wielokrotnie mąż wracał ze służby wk...wiony, bo okazywało się, że przestępcy, których oni łapali zostali wypuszczani przez prokuraturę czy sąd, bo mała szkodliwość czynu, bo coś tam....wkurza się, bo widzi, że policjanci zaczynają olewać, że robi się znieczulica, bo po co łapać jak następni od razu wypuszczą...później społeczeństwo twierdzi, że policja nic nie robi...błędne koło...

dziś będąc w sklepie widziałam pierwszą stronę SE, na której był pokazany ten facet i pod jego zdjęciem tekst, że zabił, bo chciał się znaleźć na pierwszych stronach gazet :o :evil:

I nie rozumiem jednego. Po co ta cholerna gazeta umieściła ten artykuł i jego zdjęcie?! Żeby spełnić jego marzenie, żeby pokazać innym świrom, że mogą znleźć się na pierwszych stronach gazet jak tylko kogoś załatwią?!?! Naczelnym SE jest teraz były rzecznik policji. Szczerze mówiąc tego najbardziej nie rozumiem. Czy ten facet w ogóle już nie myśli?

Jeśli chodzi o stronę prawną. Wielokrotnie mąż wracał ze służby wk...wiony, bo okazywało się, że przestępcy, których oni łapali zostali wypuszczani przez prokuraturę czy sąd, bo mała szkodliwość czynu, bo coś tam....wkurza się, bo widzi, że policjanci zaczynają olewać, że robi się znieczulica, bo po co łapać jak następni od razu wypuszczą...później społeczeństwo twierdzi, że policja nic nie robi...błędne koło...

I to jest największa pomyłka - dawanie satysfakcji mordercy, popularyzowanie jego "dokonań" :evil:

Doskonale to ujełyście. Niestety w tym akurat przypadku wiele można było przewidzieć i zapobiec nieszczęściu. I tak jak już wcześniej napisałam gość chciał koniecznie zabłysnąć w TV czy innych mediach i udało mu się, tylko szkoda że w tak brutalny, cyniczny sposób. :( szkoda gadać...

Doskonale to ujełyście. Niestety w tym akurat przypadku wiele można było przewidzieć i zapobiec nieszczęściu. I tak jak już wcześniej napisałam gość chciał koniecznie zabłysnąć w TV czy innych mediach i udało mu się, tylko szkoda że w tak brutalny, cyniczny sposób. :( szkoda gadać...

Szkoda, że w ogóle mu się udało, bo błyszczeć nie miał czym :evil:

i wiecie co? Dziś jak zobaczyłam zdjęcie pierwsza moja myśl: " co to za bandzior?", dopiero potem przeczytałam podpis. Są ludzie, którym zło widać z twarzy. Wielokrotnie jak szłam gdzieś z mężem mówiłam mu, że "ten za gębę powinien dostać 25 lat". No i okazywało się, że to [/i]człek znany policji. Zrobię chyba test i pokażę mężowi samo zdjęcie i zobaczę jak zaregauje.

Mam nadzieję, że ci, co go wypuścili poniosą surowe konsekwencje.

i wiecie co? Dziś jak zobaczyłam zdjęcie pierwsza moja myśl: " co to za bandzior?", dopiero potem przeczytałam podpis. Są ludzie, którym zło widać z twarzy. Wielokrotnie jak szłam gdzieś z mężem mówiłam mu, że "ten za gębę powinien dostać 25 lat". No i okazywało się, że to [/i]człek znany poicji. Zrobię chyba test i pokażę mężowi samo zdjęcie i zobaczę jak zaregauje.

Mam nadzieję, że ci, co go wypuścili poniosą surowe konsekwencje.

Nie poniosą żadnych :cry:

A co najgorsze, to pewnie nic się w podejściu "organów" wszelakich nie zmieni :evil:

A co najgorsze, to pewnie nic się w podejściu "organów" wszelakich nie zmieni :evil:

W podejściu "forumowych użytkowników wszelakich" również.

Bo na razie, dopóki sąd nie wyda prawomocnego wyroku, to ten gościu jest podejrzanym i/lub oskarżonym.

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli :o

Najwyraźniej nie wiesz o kim i o czym piszesz.

O? Wiesz lepiej ode mnie czy wiem o czym pisze? Po czym wydeduklowałaś? Po OCZACH??? :)

Widziałeś ten program i tego gościa? Słyszałeś co i o czym opowiada?

WidziAŁAŚ jak juz - jestem kobietą.

TAK widziałam i słyszałam.

I ponawiam pytanie - co do tego ma Figurski? On jest odpowiedzialny za chorobe psychiczna tego gościa? On powinien z góry wiedzieć ze czlowiek jest niebezpieczny?

Równie dobrze mozna powiedziec ze chyba bardziej swiadoma powinna byc ta kobieta. Wpuściła tego goscia do domu . Chyba jesli juz myślimy w kategoriach takich jak propnujesz to ona chyba bardziej powinna wiedziec z kim ma do czynienia niż Figurski?

Znasz rodzinę o której tu pisze i zamordowaną kobietę?

A co to ma do rzeczy? Wypowiadac sie o winie Figurskiego i wieszać na nim psy lub bronic maja prawo tylko ci co tę kobiete znali???

To chyba byłabys jedyna w tej dyskusji...

....

I nie rozumiem jednego. Po co ta cholerna gazeta umieściła ten artykuł i jego zdjęcie?! Żeby spełnić jego marzenie, żeby pokazać innym świrom,...

O! i tu się zgodze ze gazeta w tym momencie zachowała sie po świnsku - i niejako spełniła marzenia psychola (ale nadal upieram sie ze zarzuty pod adresem jakiegos dziennikarzyny który duzo wczesniej zrobił o niem artykuł sa bezpodstawne i smieszne )