Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka "zrobiona na szaro"...

pelagia35

Recommended Posts

kraania chyba się telepatycznie wyczułyśmy bo ja właśnie podziwiałam Twoja łazienkę w "łazienki nasze" - jest śliczna :D

W naszym przypadku majster nie ma na tyle 'wyspecjalizowanego' sprzętu do obróbki gresu. Poza tym gres jest płytką ciężką i nie może być ułożony na byle jakim kleju, co niby znacznie zwiększyłoby koszt y.

A że w/w majstrem jest mój teść i praca jego jest za free, to pozostaje mi tylko dostosować się. Niestety wszystko co mi się naprawdę podoba to gres :mad:

Edytowane przez zebra82

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miło mi, że moja łazienka się podoba. CO do teścia, to rzeczywiście pozostaje dostosować się... Ja szukając płytek do łazienki na samym początku brałam też pod uwagę Organzę z Opoczna, nie wiem czy ją widziałaś? Uważam, że jest zupełnie OK i można z niej coś fajnego wykombinować. I to chyba nie jest gres.

Łazienka przecudna!!! Zainspirowała mnie do zrobienia i swojej 'na szaro'. Jednak mój 'majster' zakomunikował, że gres na ścianę nie wchodzi w grę. Szukam alternatywy tj podobnych płytek (glazury i terakoty/gresu), macie jakieś sugestie?!

W leroyu mają fajną szarą kolekcję z Cersanitu robioną tylko dla leroya, mnie sie bardzo podobała i nawet ją rozważałam, cena bardzo przystępna chyba coś ok 39zł/m2

o tu jest glazura hersa:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/glazura-hersa,1260191305,1259934785.html

szary jest naprawdę ładny szary i do tego dekory ze srebrnymi kwiatami

Edytowane przez ALUTKA W

W leroyu mają fajną szarą kolekcję z Cersanitu robioną tylko dla leroya, mnie sie bardzo podobała i nawet ją rozważałam, cena bardzo przystępna chyba coś ok 39zł/m2

o tu jest glazura hersa:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/glazura-hersa,1260191305,1259934785.html

szary jest naprawdę ładny szary i do tego dekory ze srebrnymi kwiatami

Na zdjęciach wygląda nawet ciekawie. Ja mam ułożony szary gres na tarasie i przed wejściem kupiony w Leroy Merlin i wszystko byłoby ok, gdyby się tak strasznie nie brudził... Był impregnowany, ale i tak domycie go to istny dramat.

• 5 months później...

Czy ktoś tu jeszcze zagląda?

Pelagio, chciałabym się dowiedzieć*jaką fugę dałaś na podłogę między ten gres (muszę*coś wybrać do swoich metalwoodów i może będzie mi łatwiej)

I mam jeszcze ogromną*prośbę - czy możesz mi zrobić zdjęcie cięcia w pióro tego gresu?

Czy ktoś tu jeszcze zagląda?

Pelagio, chciałabym się dowiedzieć*jaką fugę dałaś na podłogę między ten gres (muszę*coś wybrać do swoich metalwoodów i może będzie mi łatwiej)

I mam jeszcze ogromną*prośbę - czy możesz mi zrobić zdjęcie cięcia w pióro tego gresu?

monsanbia my mamy metalwood Argento i Silicio. jeszcze nie jest położone - do jasnej płytki wybrałam fugę mapei 110 albo 114 = choć wydaje mi się że tak pierwsza. Chyba w mojej galerii gdzieś pokazywałam płytkę z paskiem fugi :) do silicio wzielismy czarną fugę. u kogoś widziałam antracytową ale nawet ta osoba powiedziała że by brała czarną do tych ciemnych płytek.

a jakie będziesz mieć płyteczki?

monsanbia my mamy metalwood Argento i Silicio. jeszcze nie jest położone - do jasnej płytki wybrałam fugę mapei 110 albo 114 = choć wydaje mi się że tak pierwsza. Chyba w mojej galerii gdzieś pokazywałam płytkę z paskiem fugi :) do silicio wzielismy czarną fugę. u kogoś widziałam antracytową ale nawet ta osoba powiedziała że by brała czarną do tych ciemnych płytek.

a jakie będziesz mieć płyteczki?

A jaką konkretną*Mapei? Tzn jaki rodzaj (chyba że jest jeden w tym kolorze)

Ja mam do położenia ok 65m2 argento w kuchni, jadalni i holu

Zajrzę do Ciebie :yes: