zebra82 31.01.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) kraania chyba się telepatycznie wyczułyśmy bo ja właśnie podziwiałam Twoja łazienkę w "łazienki nasze" - jest śliczna W naszym przypadku majster nie ma na tyle 'wyspecjalizowanego' sprzętu do obróbki gresu. Poza tym gres jest płytką ciężką i nie może być ułożony na byle jakim kleju, co niby znacznie zwiększyłoby koszt y. A że w/w majstrem jest mój teść i praca jego jest za free, to pozostaje mi tylko dostosować się. Niestety wszystko co mi się naprawdę podoba to gres Edytowane 31 Stycznia 2011 przez zebra82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 31.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Miło mi, że moja łazienka się podoba. CO do teścia, to rzeczywiście pozostaje dostosować się... Ja szukając płytek do łazienki na samym początku brałam też pod uwagę Organzę z Opoczna, nie wiem czy ją widziałaś? Uważam, że jest zupełnie OK i można z niej coś fajnego wykombinować. I to chyba nie jest gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra82 31.01.2011 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Tak, widziałam - rozważałam, ale to jeszcze nie TO Edytowane 31 Stycznia 2011 przez zebra82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kociara 01.02.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Jesli fachowiec ma obawy co do obrobki gresu to z płytkami Opoczna nie da rady na pewno. Mam Organze u siebie i wiem, ze przy krzywiznach jakie posiada i nierownościach pomiedzy poszczegolnymi kolorami i dekorami, potrzebny jest prawdziwy miszczu. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 01.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Łazienka przecudna!!! Zainspirowała mnie do zrobienia i swojej 'na szaro'. Jednak mój 'majster' zakomunikował, że gres na ścianę nie wchodzi w grę. Szukam alternatywy tj podobnych płytek (glazury i terakoty/gresu), macie jakieś sugestie?! W leroyu mają fajną szarą kolekcję z Cersanitu robioną tylko dla leroya, mnie sie bardzo podobała i nawet ją rozważałam, cena bardzo przystępna chyba coś ok 39zł/m2 o tu jest glazura hersa: http://www.leroymerlin.pl/produkty/glazura-hersa,1260191305,1259934785.html szary jest naprawdę ładny szary i do tego dekory ze srebrnymi kwiatami Edytowane 1 Lutego 2011 przez ALUTKA W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraania 01.02.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W leroyu mają fajną szarą kolekcję z Cersanitu robioną tylko dla leroya, mnie sie bardzo podobała i nawet ją rozważałam, cena bardzo przystępna chyba coś ok 39zł/m2 o tu jest glazura hersa: http://www.leroymerlin.pl/produkty/glazura-hersa,1260191305,1259934785.html szary jest naprawdę ładny szary i do tego dekory ze srebrnymi kwiatami Na zdjęciach wygląda nawet ciekawie. Ja mam ułożony szary gres na tarasie i przed wejściem kupiony w Leroy Merlin i wszystko byłoby ok, gdyby się tak strasznie nie brudził... Był impregnowany, ale i tak domycie go to istny dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra82 01.02.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ALUTKA W dziękuję! Rzeczywiście ciekawe płytki, byłam jakiś czas temu w Leroy ale ich nie widziałam, albo nie zwróciłam akurat na nie uwagi. Widzę jednak, że są u mnie odstępne, a od jutra promocja heh Swoją droga nawet nie wiedziałam, że Cersanit robi płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.07.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Pelagio, chciałabym się dowiedzieć*jaką fugę dałaś na podłogę między ten gres (muszę*coś wybrać do swoich metalwoodów i może będzie mi łatwiej)I mam jeszcze ogromną*prośbę - czy możesz mi zrobić zdjęcie cięcia w pióro tego gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 23.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Pelagio, chciałabym się dowiedzieć*jaką fugę dałaś na podłogę między ten gres (muszę*coś wybrać do swoich metalwoodów i może będzie mi łatwiej) I mam jeszcze ogromną*prośbę - czy możesz mi zrobić zdjęcie cięcia w pióro tego gresu? monsanbia my mamy metalwood Argento i Silicio. jeszcze nie jest położone - do jasnej płytki wybrałam fugę mapei 110 albo 114 = choć wydaje mi się że tak pierwsza. Chyba w mojej galerii gdzieś pokazywałam płytkę z paskiem fugi do silicio wzielismy czarną fugę. u kogoś widziałam antracytową ale nawet ta osoba powiedziała że by brała czarną do tych ciemnych płytek. a jakie będziesz mieć płyteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.07.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 monsanbia my mamy metalwood Argento i Silicio. jeszcze nie jest położone - do jasnej płytki wybrałam fugę mapei 110 albo 114 = choć wydaje mi się że tak pierwsza. Chyba w mojej galerii gdzieś pokazywałam płytkę z paskiem fugi do silicio wzielismy czarną fugę. u kogoś widziałam antracytową ale nawet ta osoba powiedziała że by brała czarną do tych ciemnych płytek. a jakie będziesz mieć płyteczki? A jaką konkretną*Mapei? Tzn jaki rodzaj (chyba że jest jeden w tym kolorze) Ja mam do położenia ok 65m2 argento w kuchni, jadalni i holu Zajrzę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts