Bogusława Mysakowska-Wojt 30.06.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witammam piwnicę około 50cm poniżej poziomu ziemi, do której naplywa woda, szczególnie w okresie roztopow, co mam zrobić aby woda nie dostawala się do piwnicy, chcialabym piwnice wyłozyć plytkami. proszę o radębogusława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.06.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Cześc. Zalewało mi piwnicę kilka razy. Okazało się, że przyczyna jest wada studzienki burzowej. Po naprawie na razie mam spokój. Nie wiem, jak jest u Ciebie, bo może trzeba zrobić odwodnienie terenu wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 14.07.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 raczej trzeba będzie zrobić drenaż dookoła domu żeby wsiąkało lub spływało a nie wpływało do piwnicy. Ja mam swoją do głębokości 1,5m i nie podsiąka nic zalało mnie dwa razy może 4 ale do wysokości kostek bo były duże ulewy a ja mieszkam na górce więc po podjeździe spłynęło a powodów mokrej piwnicy może być dużo i tyle samo rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 24.02.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam mam piwnicę około 50cm poniżej poziomu ziemi, do której naplywa woda, szczególnie w okresie roztopow, co mam zrobić aby woda nie dostawala się do piwnicy, chcialabym piwnice wyłozyć plytkami. proszę o radę bogusława Pewnie trzeba odkopać ławy, poprawić izolację i na koniec zrobić drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekf_ne 26.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Zapraszam do tematu http://forum.muratordom.pl/remont-stulatka-i-niespodzianki,t177360.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kleo669 16.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 witam mam pytanie - czy konieczny jest drenaż? Mamy stary dom lata 50te, stoi na spadzie, piwnica w ziemi ponad 1m po ulewach i roztopach była dosłownie zalewana wodą, więc wszyscy doradzali nam jak najszybszy drenaż, ale od momentu gdy zrobiliśmy drogę dojazdową i podwórko 2 lata temu (zryta ziemia, wysypana gruzem a na góre berga), nie mamy wody w piwnicy. Więc czy konieczny jest ten drenaż ? czy możemy go sobie odpuścic ? nie ukrywam, że to stary dom i wymaga wielu remontów, więc chciałabym uniknąć niepotrzebnych wydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts