Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeden z argumentów jest taki - że mam kłopot z dekarzami - w poniedziałek ma ktoś przyjść. Jeśli nie zdobędę odpowiedniego fachowca to zalepikowanie i oklejenie papą trumny uszczelni ją - zrobi sie normalny papowy dach. Będzie więcej czasu na szukanie fachowców i na ewentualną samodzielną jego konstrukcję, a ja robię wolno.

Hej Ged, kibicuje Ci już od kilku lat , tak po cichu

ostatnio nawet byłam zobaczyc twoje dzieło w realu, szczena mi opadła - więc podchodze bliżej i co widze :o , że szczena to mi opadła na budynek gospodarczy, bo dworek to jest na lewo :-) i wtedy to mi już wszystko opadło.

Super, trzymam dalej po cichu kciuki, a że w Zelkowie jestem codziennie, bedę obserwować.

Pozdrawiam Serdecznie i życze sukcesu ;-)

Muffi

Policzmy:

(pow. liczona po podłodze bo skosy 30st są prawie niezauważalne)

BUDYNEK GŁÓWNY

parter wys. 2.86 m

salon 51 m2

gabinet 34 m2

stołowy 38 m2

kuchnia 28 m2

szatnia 17 m2

wc 3 m2

hol i schody 35 m2

poddasze wys. 2.58 m

sypialnia 1 38 m2

sypialnie 2 38 m2

garderoba wspólna dla s1 i s2 8 m2

sypialnia 3 34 m2

garderoba do s3 12 m2

łazienka męska 6 m2

łazienka damska 12 m2

hol i schody 28 m2

piwnice wys. 2.37 m

p1 51 m2

p2 34 m2

p3 38 m2

p4 28 m2

p5 19 m2

hol i schody 35 m2

BUDYNEK GOSPODARCZY

parter wys 2.53 m

pracownia 36 m2

garaż 34 m2

łazienka 7 m2

hol i schody 16 m2

poddasze wys 2.58m

pok gościnny 1 36 m2

pok gościnny 2 34 m2

łazienka 8 m2

hol i schody 15 m2

piwnice wys 2.37 m

p1 36 m2

kotłownia 34 m2

hol i schody 24 m2

Przez kilka miesięcy budynek gospodarczy będzie pełnił funkcje mieszkalne

na początek:

pracownia - kuchnia i salon

garaż - sypialnia dla całej rodziny (wcale nie będzie wyglądała jak garaż :D )

za kilka tygodni:

pokoje gościnne - pokoje dziecięce, a garażo-sypialnia - sypialnia małżeńska :oops:

Zapomniałem dodać: sąsiad buduje domek ... troszkę większy :lol: na poddaszu trzy pokoje 100m2, 100m2 i 150m2 plus do tego hol i pomieszczenia pomocnicze. Parter ... jeden pokój - chyba salon - ma jakieś 7 lub 8 metrów wysokości, a powierzchnia ... boiska do koszykówki, tyle że w postaci nieforemnego wielokąta :D

Fajnie, że mam choć trochę kibiców - przynajmniej jest do kogo gębę otworzyć :D

Ja tam co wieczór przed póściem spać zaglądam czy jest nowy wpis w Twoim dzienniku :)

Wielkie Gratulacje i powodzenia w dalszej budowie.

pozdrawiam serdecznie

Marcin

P.S. A jak mi sie trafi tak jak dzisiaj, że już mam wył. komp, no i oczywiście przed wył. sprawdzam Twój dziennik, bo to taka pora jak siępojawiają wpisy, no i rzeczywiście - świerzutki wpis jeszcze załapałem, to się cieszę jak dziecko z dobranocki :)

Witam serdecznie Ged :)

Dawno mnie tu u Ciebie nie było, musiałam wpaść i zobaczyć jak się prace posuwają....

Pięknie :) :) :) Ale jesteś już daleko z budową!! Dom jest na prawdę wielki !! Wykończenie to pewnie będzie majątek.....

Jest śliczny. :) :) Jedno mnie tylko zastanawia, czy jak żona zostanie sama na noc albo któreś z dzieci.. to nie będzie się bała ....sama w takim dużym domu?

Ja to bym chyba w ogóle nie szła spać......

Te fotki powyżej z budowy..... super :D :D :D

Zauważyłam , że wspomniałeś o meblach kolonialnych, myślę, że do stylu Twojego domu...jak najbardziej się nadają.

Taki dom powiniem mieć meble z litego drewna...a nie z jakiegoś laminatu.

Podobają mi się te meble, planuję "coś tam" kupić z cała pewnością: stół do kuchni i jeszcze parę innych rzeczy. Lubię drewno.

Na razie oglądnęłam sobie fotki u Ciebie a teraz lecę poczytać dokładniej

pozdrawiam serdecznie :wink:

tasma brzegowa nie jest taka znowu droga (kolo 1 zl) a bardzo wygodnie sie ja stosuje zwlaszcza tam gdzie daje sie styropian w dodatku sa takie z foliowym fartuchem co zapewnia ze beton niewleje sie tam gdzie niepowinien.Jezeli chodzi o te 4 cm to troche duzo jak na moj gust bedzie to problematycne przy podlogach listwy rzypodlogowe niekryja az tyle zreszta niema potrzeby az tak odsuwac podlogi tyle sie nierozszerzy nawet przy podlogowce a tam gdzi eniebedzie podlogowki dylatacja ma jedynie zapewnic mozliwosc ruchu pionowego ale to tylko moje zdanie

To prawda, ale nie mogłem jej szybko dostać. Za to miałem niepotrzebny styropian po ociepleniu piwnicy. 4 cm bardzo ładnie wygląda. Z listwą przypodłogową nie ma problemu bo pod listwę idzie przecież płytka, lub drewno, które zakryje styropian. Myślałem jeszcze o izolacji termicznej płyty od ściany. Do cięcia zrobiłem maszynkę. Lubię zapach topionego styropianu. :D

http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC02498c.jpg

http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC02500c.jpg