ged 11.08.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Konieczność - nie. Zasugerował mi to dekarz. Rozgryzam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Jeden z argumentów jest taki - że mam kłopot z dekarzami - w poniedziałek ma ktoś przyjść. Jeśli nie zdobędę odpowiedniego fachowca to zalepikowanie i oklejenie papą trumny uszczelni ją - zrobi sie normalny papowy dach. Będzie więcej czasu na szukanie fachowców i na ewentualną samodzielną jego konstrukcję, a ja robię wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 13.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam! Widzę, że jeszcze nikt tego nie napisał: naprawdę się przeprowadzacie?! 26 sierpnia A.D. 2007?! i jak to będzie ? pozdrawiam i powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 14.08.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ano - "się przeprowadzamy". Zwozimy już graty. Codziennie przyczepka i pełny samochód. Jak będzie? wesoło! Byleby okna były na czas - tym się jedynie martwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.08.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 REWELACJA... GED ! TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE !!! kto jest u ciebie dostawca internetu radiowego? wlasnie sie rozgladam .... daj prosze jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 17.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Ged - łał! a fronty kuchenne - bardzo ładne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 http://www.gemini.net.pl Jeśli widzisz Kraków, lub antenę na dachu szkoły w Zelkowie to się da. Najlepiej zadzwonić. Fajnie, że mam choć trochę kibiców - przynajmniej jest do kogo gębę otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 17.08.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Hej Ged, kibicuje Ci już od kilku lat , tak po cichu ostatnio nawet byłam zobaczyc twoje dzieło w realu, szczena mi opadła - więc podchodze bliżej i co widze , że szczena to mi opadła na budynek gospodarczy, bo dworek to jest na lewo i wtedy to mi już wszystko opadło. Super, trzymam dalej po cichu kciuki, a że w Zelkowie jestem codziennie, bedę obserwować. Pozdrawiam Serdecznie i życze sukcesu Muffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 17.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 a ja mam skromne pytanie: jaka powierzchnię ma Twój dom(ek) bez pom. gosp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 18.08.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Piekna działka, piekny widok. Dom nie w moim stylu, ale zapowiada sie interesujaco. Na taaaakiej działce mozna poszalec )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 I jak miło się zrobiło. Na pytania odpowiem w nocy, bo teraz tylko przelotem jestem w necie. Do poniedziałku musze przygotować wszystko pod wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Policzmy: (pow. liczona po podłodze bo skosy 30st są prawie niezauważalne) BUDYNEK GŁÓWNY parter wys. 2.86 m salon 51 m2 gabinet 34 m2 stołowy 38 m2 kuchnia 28 m2 szatnia 17 m2 wc 3 m2 hol i schody 35 m2 poddasze wys. 2.58 m sypialnia 1 38 m2 sypialnie 2 38 m2 garderoba wspólna dla s1 i s2 8 m2 sypialnia 3 34 m2 garderoba do s3 12 m2 łazienka męska 6 m2 łazienka damska 12 m2 hol i schody 28 m2 piwnice wys. 2.37 m p1 51 m2 p2 34 m2 p3 38 m2 p4 28 m2 p5 19 m2 hol i schody 35 m2 BUDYNEK GOSPODARCZY parter wys 2.53 m pracownia 36 m2 garaż 34 m2 łazienka 7 m2 hol i schody 16 m2 poddasze wys 2.58m pok gościnny 1 36 m2 pok gościnny 2 34 m2 łazienka 8 m2 hol i schody 15 m2 piwnice wys 2.37 m p1 36 m2 kotłownia 34 m2 hol i schody 24 m2 Przez kilka miesięcy budynek gospodarczy będzie pełnił funkcje mieszkalne na początek: pracownia - kuchnia i salon garaż - sypialnia dla całej rodziny (wcale nie będzie wyglądała jak garaż ) za kilka tygodni: pokoje gościnne - pokoje dziecięce, a garażo-sypialnia - sypialnia małżeńska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Zapomniałem dodać: sąsiad buduje domek ... troszkę większy na poddaszu trzy pokoje 100m2, 100m2 i 150m2 plus do tego hol i pomieszczenia pomocnicze. Parter ... jeden pokój - chyba salon - ma jakieś 7 lub 8 metrów wysokości, a powierzchnia ... boiska do koszykówki, tyle że w postaci nieforemnego wielokąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ged Bardzo dlugo z ukrycia kibicowalamTobie. Pamietam jak rodzil sie projekt. Teraz moge tylko powiedziec , ze bardzo sie ciesze z Twojej przeprowadzki. Gratuluje pieknego domu ps.I ja mieszkam w garazu Poki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.08.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Słuchajcie! ja się przeprowadzam na budowę !!! Do wykończenia domu jeszcze dalllleeekkko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 18.08.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Fajnie, że mam choć trochę kibiców - przynajmniej jest do kogo gębę otworzyć Ja tam co wieczór przed póściem spać zaglądam czy jest nowy wpis w Twoim dzienniku Wielkie Gratulacje i powodzenia w dalszej budowie. pozdrawiam serdecznie Marcin P.S. A jak mi sie trafi tak jak dzisiaj, że już mam wył. komp, no i oczywiście przed wył. sprawdzam Twój dziennik, bo to taka pora jak siępojawiają wpisy, no i rzeczywiście - świerzutki wpis jeszcze załapałem, to się cieszę jak dziecko z dobranocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 18.08.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 I mnie się micha od ucha do ucha zrobiła jak to przeczytałem. Tak trochę dziwnie rodzina się na mnie patrzy, że do monitora się śmieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 18.08.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam serdecznie Ged Dawno mnie tu u Ciebie nie było, musiałam wpaść i zobaczyć jak się prace posuwają.... Pięknie Ale jesteś już daleko z budową!! Dom jest na prawdę wielki !! Wykończenie to pewnie będzie majątek..... Jest śliczny. Jedno mnie tylko zastanawia, czy jak żona zostanie sama na noc albo któreś z dzieci.. to nie będzie się bała ....sama w takim dużym domu? Ja to bym chyba w ogóle nie szła spać...... Te fotki powyżej z budowy..... super Zauważyłam , że wspomniałeś o meblach kolonialnych, myślę, że do stylu Twojego domu...jak najbardziej się nadają. Taki dom powiniem mieć meble z litego drewna...a nie z jakiegoś laminatu. Podobają mi się te meble, planuję "coś tam" kupić z cała pewnością: stół do kuchni i jeszcze parę innych rzeczy. Lubię drewno. Na razie oglądnęłam sobie fotki u Ciebie a teraz lecę poczytać dokładniej pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 19.08.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 tasma brzegowa nie jest taka znowu droga (kolo 1 zl) a bardzo wygodnie sie ja stosuje zwlaszcza tam gdzie daje sie styropian w dodatku sa takie z foliowym fartuchem co zapewnia ze beton niewleje sie tam gdzie niepowinien.Jezeli chodzi o te 4 cm to troche duzo jak na moj gust bedzie to problematycne przy podlogach listwy rzypodlogowe niekryja az tyle zreszta niema potrzeby az tak odsuwac podlogi tyle sie nierozszerzy nawet przy podlogowce a tam gdzi eniebedzie podlogowki dylatacja ma jedynie zapewnic mozliwosc ruchu pionowego ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.08.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 To prawda, ale nie mogłem jej szybko dostać. Za to miałem niepotrzebny styropian po ociepleniu piwnicy. 4 cm bardzo ładnie wygląda. Z listwą przypodłogową nie ma problemu bo pod listwę idzie przecież płytka, lub drewno, które zakryje styropian. Myślałem jeszcze o izolacji termicznej płyty od ściany. Do cięcia zrobiłem maszynkę. Lubię zapach topionego styropianu. http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC02498c.jpg http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC02500c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts