lbryndal 07.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 oj co to się podziało że nie dzieje się nic na dzienniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 09.06.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Budujemy intensywnie od wschodu do zachodu słońca i padamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Symen_80 18.06.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Prosimy o uzupełnienie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Dołączam się do pośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ja wiem, że warto poczekać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Tak, tak. Cierpliwości, wszystko nadrobię... Teraz każda sekunda cenna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 30.06.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 OK. W takim razie czekamy cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Nareszcie jakaś skromna fotka, bo już myślałam, że Cię jakie licho zezarło Piknie, proszę Pana - naprawdę imponująco wygląda ten dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.07.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 zatkało mnie eh http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC04380-801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 05.07.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 To tylko garaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.07.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 To mogę u Ciebie poprakować tak do późnej starości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmpol 16.07.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam,Pewnie każdy z forumowiczów miał okazję oglądać program motoryzacyjny , w którym prowadzący testuje super brykę wartą kilkaset tysiaków i narzeka na to i owo. Postępując trochę podobnie po obejrzeniu fotki z 5 lipca muszę stwierdzić, że szkoda, iż garaż (jak i pewnie dom też) nie zostanie pokryty karpiówką, a kominy nie są obmurowane klinkierką.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.07.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Klinkier w starym dworze ? Kominy na fotce to półfabrykat - będą jeszcze sztukaterie, gzymsy itd. Zamiast klinkieru wszystko wyrobione będzie wapieniem. Dach - sporo o nim myślałem... marsylka w moim przypadku lepiej się prezentuje, karpiówka jest zbyt płaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 21.07.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mnie też się u Ciebie ta marsylka bardzo podoba Jak zrobisz kominy, to załącz jakąś fotkę. Coś cicho ostatnio w Twoim dzienniku. Stanęliście na razie z robotami, czy idzie coś do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.07.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Zazdrość przez gościa przemawia. Ja, jako historyk sztuki uważam, że jest proporcjonalny i zgodny z ideą dworkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.07.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Roboty idą pełną parą. Pracuje codziennie od 4 do 7 ludzi. Wszystkich trzeba zorganizować i skontrolować. Nie ma czasu na pisanie. Większość z nich zajmuje się dachem. Myślę, że pod koniec sierpnia dach będzie skończony, ludzie odejdą i dopiero wtedy będę pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmpol 22.07.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Zazdrość przez gościa przemawia. Ja, jako historyk sztuki uważam, że jest proporcjonalny i zgodny z ideą dworkową Po prostu mnie się marsylka na dachu nie podoba, jako pojedyncza dachówka wygląda ładnie (m. in. w materiałach Creatona jest takie ładne ujęcie) ale na dachu już nie. Ale wiem, że to rzecz gustu więc nie mam zamiaru polemizować, byłem natomiast ciekaw jakie są opinie innych. Ja nie pisałem, że coś jest nieproporcjonalne, nie podoba mi się faktura powierzchni dachu, którą tworzy marsylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.07.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 e gustibus non est disputandum i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmpol 22.07.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Klinkier w starym dworze ? Kominy na fotce to półfabrykat - będą jeszcze sztukaterie, gzymsy itd. Zamiast klinkieru wszystko wyrobione będzie wapieniem. . Architekturą dworków nigdy się nie interesowałem, nie wiem co wypada zmienić a co jest niedopuszczalne. Komin jest jednak na tyle newralgicznym elementem, że przede wszystkim nie powinien stwarzać problemów w przyszłości. Naklejanie na komin czegokolwiek niesie pewne zagrożenie, że w przyszłości może to odpadać. Chociaż znając Twoją perfekcję, pewnie zadbałeś o szczegóły- na zdjęciach nie widać, ale może pod dachem jest wylana podstawa na tym kominie systemowym, na której posadowiona będzie zewnętrzna warstwa komina. Zastanawiam mnie dlaczego wybrałeś komin systemowy? Czyżby słabość do nowych technologii?. Dach - sporo o nim myślałem... marsylka w moim przypadku lepiej się prezentuje, karpiówka jest zbyt płaska. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że to przypadkowy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmpol 22.07.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Do Tosinki.Ged jest zbyt zajęty więc chciałbym skorzystać z Twojej wiedzy. Czy klinkieru rzeczywiście nie wykorzystywano do budowy komina w dworkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts