Beauty 16.03.2009 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ged w tle tego kawałka drewna widać piękną strukturkę na ścianie .Jak to jest wykonane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 17.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 wygląda jak zwykły tynk roztarty na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Oto efekt mojej pracy nad naturalnymi metodami szybkiego postarzenia dębu. Zero jakiejkolwiek chemii, zero bejc czy lakierów - to jest kawałek surowego drewna Jeszcze kilka dni i będzie można zacząć produkować meble http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC05375-800-2.jpg coś pięknego sposób naturalny.. czyżby sok z orzecha?? zdradzisz tajemnicę A może to olej+ogień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 wygląda jak zwykły tynk roztarty na ścianie Dokładnie tak to jest kawałek ściany na której tynkarze czyścili kielnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.03.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... zdradzisz tajemnicę A może to olej+ogień Na razie nie zdradzę. Dopiero gdy technologia będzie dopracowana, powtarzalna i opatentowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 to trzymam Cie za słowo Nawet jak się nie uda to powiedz później co robiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilq 17.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ged ... mam pytanie odnośnie kawałka tego drewna .... czy było ono w jakiś sposób obrabiane przed procesem postarzania tzn. heblowane szlifowane itp. zabiegi. Czy też był to zwykły kawałek deski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.03.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 To jest kawałek drewna ze starej palety uratowany przed kotłem - akurat ja miałem rodzinny dyżur przy piecu i zauważyłem, że to dąb. Nic z nim nie robiłem wcześniej - później dopiero po "procesie" potraktowałem go szlifierką kontową z papierem ściernym 40, a potem ręcznie 120. Co ciekawe ten kolor jest prawie w całej masie drewna i nie zmienia się podczas szlifowania. Pracuję teraz nad uzyskaniem żółto-złocistego...i lepszej faktury. Na "proces" wpadłem po rozmowie z producentem postarzonego parkietu dębowego - nie chciał mi go oczywiście zdradzić, bo bierze za taki parkiet 250 zł netto (za surowe drewno), jedno jego zdanie i chyba mi się udało Problem tylko taki, że "proces" dość długo trwa i nie jest tani - szybsze i tańsze są bejce patynujące - efekt widać natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 23.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ged, przymierzam się do gazonu w tym roku. A Ty? Póki co nie da się nic kopać, bo ziemia mokra, zimna i ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 23.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zrobi się podjazd, drogę dookoła gazonu, ale środek będzie miejscem na składowanie materiałów budowlanych do wykończeniówki. Czekamy na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.03.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 oj... nie tylko wy..... dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek723 23.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ged, kilka postów wyżej pytałeś o lipy wzdłuż granicy działki. Ja poprzedni dom miałem na narożnej działce i "miejskie" lipy tuż za płotem wzdłuż dwóch boków działki. Czy to dobrze czy źle wygląda rzecz gustu, podam Ci jednak kilka minusów takiego rozwiązania, które znam z własnego doświadczenia:- duże zacienienie - w pewnych miejcach nawet trawa nie chciała mi rosnąć- "tony" liści na jesień- obficie kapiący z liści klejący się "sok"Nie chcę cię zniechęcać, bo są i plusy takiego rozwiązania ale dobrze znać minusy przed podjęciem decyzji tym bardziej że jest dużo innych sposobów osłonięcia się od siąsiada. Według mnie przy lipach konflikt masz murowany. P.S. Przy okazji - jako fan architektury dworkowej, dodałem sobie Twój dziennik do ulubionych i mocno Ci kibicuje w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Przeczytałam Twój dziennik - póki co "po łebkach" ale to ze względu na szalejącą koło mnie i dopominającą się o uwagę latorośl Projekt jest fajny i dobrze nawiązuje do pierwowzoru stylu; do tego ta duża działka...sam smak. Tak to mi się podoba (bo pseudo-dworkom na działce 4 a mówimy "nie" ) Ciekawa jestem ogrodu. Moim zdaniem super byłoby utrzymać ogród konsekwentnie w stylu - zaplanować ogród kwiatowy (byliny i jednoroczne), ogród warzywny oraz "ogród za domem" na kształt parku. Rozmarzyłam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Rozmarz się, zaproponuj, a ja zrealizuję Nie ma rzeczy niemożliwych Z postrzępionych opisów w dzienniku trudno znaleźć obraz tego co jest w ogrodzie - a jest sporo. W chwili wolnego zrobię rysunki stanu obecnego. Popatrzymy, pomarzymy i zrobimy najbardziej odjazdowy ogród przydworkowy jakiego jeszcze nikt na Forum nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ged, na początek posadź malwy, zioła i byliny wokół domu - to typowe dla dworków nasadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.03.2009 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Najpierw to ja zlikwiduję ogólnobudowlany bałagan, zniweluję teren, rozprowadzę nawodnienie, położę siatkę na krety i zasieję trawę - wszędzie ! absolutnie wszędzie !Byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 26.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Faktycznie, przede wszystkim ułóż siatkę na krety. U mnie jest prawie pół hektara pola i co 1-2 metry kopiec( i kretów i nornic). A trawa wygolona przed zimą jak zwykle na 2-3 cm i naprawde wygląda to jak jakaś masakra. W tym roku to zwierzaki przeszły już same siebie. Ja chyba zwariuje!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 26.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Nie trzeba wariować tylko działać. Siatka to jedyne rozwiązanie - u sąsiada firma zastosowała - rewelacja! Jeden ma tylko feler - ponad 2 zł za metr kwadratowy co przy naszych "hektarach" daje daje kwotkę ponad 10 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Akcja "gazon" ... http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC05678-800.jpg Na zakończenie "dziecko budowlane" http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC00954-800.jpg 168469 Gazon wygląda wspaniale (lada chwila bedzie stanowił ozdobę), ale ten dzieciaczek ... po prostu cukiereczek - to Twoje dzieciątko?? Śliczne (bez względu na odpowiedź na pytanie) Poproszę jeszcze o fotki gazonu z widokiem na dworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 06.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tak, to moje dziecię. Dziś wygląda tak: http://www.murbeton.h.win.pl/murator/DSC05232b-800.jpg "budowlane", a w zasadzie "muratorowe" bo wraz z forumowiczami czekaliśmy na nią i wybieraliśmy jej imię Łezka w oku się kręci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts