Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przerabiał ktoś ogrzewanie podłogowe na system chłodzący ? Dziś skończyłem instalację. W lecie gdy gorąco w domu stanie się nieprzyjemne - komputerek wpuści do systemu grzewczego lodowatą wodę ze studni głębinowej - ta płynąc rurkami w podłodze oziębi ją i wyleci sobie lekko ogrzana do zbiorników na deszczówkę, a potem pompka wyleje ją na trawniki, roślinki lubią wodę. Nie wiem czy to się sprawdzi - zadziała to OK! - nie zadziała, to też się nic nie stanie. Oczywiście jest możliwość dowolnego sterowania przepływem tej wody w budynku - mogę dla przykładu "klimatyzować" wyłącznie jedno pomieszczenie - odpowiednio zamykając zawory na rozdzielaczach. Z zimnej wody kamień kotłowy się nie wytrąca ?

Nie no, spadam z krzesła!!!! Z wrażenia oczywiście!!!! :lol: :o :lol: :o :lol:

Ty to jesteś POMYSŁOWY DOBROMIR!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Podziwiam i gratuluję pomysłów i zręczności!!!!!! :D

pozdrawiam ciepło

M.

Witam!

To jeden z nielicznych współczesnych, nowobudowanych domów, nawiązujących do architektury Dworu polskiego jaki mnie zachwyca. W swoich wyborach jestem fanką arfchitektury nowoczesnej, modernistycznej wręcz ascetycznej - tymczasem ten dom mnie zachwycił. Gratuluję wspaniałej realizacji i nie mogę się doczekać finału i wnętrz.

Pierwszy dziennik jaki zamierzam tu śledzić z ciekawością to właśnie ten :)

pozdrawiam

Małgosia

Styropian to: Termoorganika, silver, 20 cm, felcowany.

Rura do zsypu kupiona w PIPELIFE na ul Grażyny - robi się z niej studzienki kanalizacyjne.

Rosarium jeszcze czeka, prawdopodobnie częściowo pójdzie na kilka miesięcy w miejsca zastępcze - prace wykończeniowe nie pozwalają sadzić tam gdzie by się chciało.

Cieszę się, że się podoba. Proszę pisać więcej - propozycje, oceny, podpowiedzi mile widziane.

Droga ma szerokość 3.2 m