ged 21.02.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Okna - to są typowe rozmiary wzięte z pierwszego lepszego katalogu okien. Większość producentów ma taki sam typoszereg. Otwory w murze trzeba do tego dostosować na etapie stanu surowego, wtedy jest taniej, nie trzeba zamawiać na specjalny wymiar. Ponadto szybko i sprawnie się montuje. Szprosy - 6/8 nie liczyłem Za namową Majki wstawiałem najróżniejsze okna i takie wydawały mi się najfajniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.02.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Np. tutaj znajdziesz wymiary. http://www.okna-pcv.norta.com.pl/menu-cennik-okna-pcv-02.php Poddasze:116,5x143,5Parter:116,5x163,5 jeśli są trzy143,5x163,5 jeśli są dwa obok siebie. Nie mogę się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.02.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ged, Moje okna są w taki razie takie jak Twoje poddaszowe czyli 116,5x143,5. Planuję żeby wyglądały tak: http://www.album.com.pl/zWy384aAbzYQg/189532.jpg Myślę że 6 pól jest optymalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 22.02.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 OOOOdddjjjazd. Biorę!!! Wieczorem zamontuję wirtualnie. Namiary, ceny !!! Ale bez pośpiechu, montaż - lipiec 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ged, Ja okna wybrałam pół roku temu, a do dziś nawet łopaty pierwszej nie wbiłam Co mnie zainspirowało: Hawkmoon i jego dom. On ma takie stylizowane okienka i jak je zobaczyłam, to zachorowałam... Namiary: http://www.igies.pl Byłam w ich salonie - trafiłam na przemiłą osobę i ceny nie były nawet takie straszne: Takie okno, drewno meranti, z grubymi szprosami konstrukcyjnymi i rzeźbionym słupkiem kosztuje około 1000zł brutto. Sprawdzę w domu dokładnie, to Ci napiszę jutro. Ja też na początku chciałam plastikowe białe, ale szprosów ładnych nie udało mi się zobaczyć... Potem białe drewniane z sosny z mikrowczepami - ale okazało się że maranti jest tylko 10% droższe... No i jednak będą drewniane ciemne - szkoda mi już malować tego na biało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 26.02.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Chwilowy kryzys, nie ma się co przejmować, najważniejszy jest upór w dążeniu do celu, żeby to nawet miało trwać x-lat. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, uzgodnienia projektów przyłączy w ZUDie ( Zakład Uzgodnień Dokumentacji) to w najgorszym razie podobno 1 miesiąc. Zaznaczam podobno, bo tak gdzieś na forum czytałam, nie wiem jak to w Krakowie wygląda. Na wydanie pozwolenia na budowę, Starostwo ma urzędowo wyznaczony termin do 65 dni, od momentu złożenia dokumentacji. Ta papierologia nas wszystkich wykończy. Z zazdrością czytam na forum jak co poniektórzy rekordy szybkości biją "w papierologii" , ale w małych miejscowościach. Gdyby nie brak planów zagospodarowania przestrzeni i inne kłody rzucane mi pod nogi obficie w tym kraju, może już miałabym dom a tak ciągle w fazie przygotowań, a euro w tym czasie spadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Cześć sąsiedzie Myślisz że kwietniowa data będzie ok?! Ja miałem termin z ekipą na 15 marca, a tu taka obsówa!!! Ty masz fajnie, bo działka płaska i sucha, ja w łąkach i w dolinie, gdzie wszystkie wody roztopowe spływają do nas, ale nic, czekamy!!! Mamy nadzieję, że jednak ruszymy wcześniej, bo pogoda wreszcie zaczyna dopisywać :D P.S.: Niesamowita więźba :o , robi wrażenie!!! Aleś się napocił przy tym projekcie!!! Gratulki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 26.03.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Nie mam najmniejszych szans. W tym tygodniu musi iść projekt do Krzeszowic, a jak wiesz tamte panie nie są szybkie. W najgorszym przypadku zezwolenie mam na koniec maja. Projektu mam już dość. 18 godzin dziennie przed komputerem i jeszcze nie widać końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Ged z tym stropem ze skosami bardzo dobrze robisz. Wtedy już żadna wichura nie straszna. Kosztorys stanu "0" wyszedł Ci porażający. Nie mniej jednak nie mogę się doczekać kiedy ujrzę Twój domek. W jakiej miejscowości budujesz? W Krakowie jesteśmy często, jedziemy od strony Olkusza. Może kiedyś zobaczę Twój dwór na własne oczy. Kiedy zaczynasz działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.03.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 W takim razie masz po drodze. Jadąc od Olkusza w Białym Kościele skręcasz na Zabierzów. 2 kilometry i jest wieś Zelków. Kiedy zaczynam? ... jak śniegi zejdą. Wczoraj na drodze dojazdowej było ponad pół metra. To szczyt góry !!! 400 m n.p.m., ale wystarczy oddalić się pół kilometra - czyli zejść na 300m i śniegu ani śladu. Tak jakoś mi się myśli, że poza zaplanowanym stanem zero strzelę sobie zerowy otwarty garażu, a może wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Oglądnęłam na mapie i już wiem gdzie mieszkasz. W okresie jesiennym mój mąż w Krakowie jest codziennie i codziennie przejeżdża przez Twoje okolice. Ba, z Twoich stron ma mnóstwo klientów. Jest szansa, że Twój dom ujrzę na własne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.03.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Klientów? a co robi? może u mnie coś zrobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 E tam, nic związanego z budowlanką. Po prostu sztuczne choinki i wszelakie stroiki robi i opycha je na giełdzie kwiatowej w Krakowie. A z Twoich okolic ma kilku klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 11.04.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witaj!Fajny ten Twój dworek. Podoba mi się, ale możesz mieć kłopoty z przepchnięciem dachu mansardowego w Parkach Jurajskich. I tak masz dobrze, bo nachylenie dzchu masz w WZIZT do 45 st, ja miałam do 40 i musiałam zmienić projekt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 12.04.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Zobaczymy - może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/wielkanoc/wielkanoc104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarmata 13.04.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 W kraju bylem miesiac temu i to w... Krakowie. Ale na pewno nie po raz ostatni, wiec z ogromna przyjemnoscia przyjmuje Twoje mile zaproszenie - nawet jezeli kolumienki nie beda jeszcze gotowe Czytajac Twoj Dziennik czesto sie usmiecham, bo mam wrazenie, ze pisze go sam - ja tez mam umeblowane kazde pomieszczenie, chociaz istnieja one jedynie w mojej glowie Koncepcja malego domku/garazu na terenie budowy (ja to nazywam "przyczolkiem") jest znakomita (obiektywnie, a nie tylko dlatego, ze sam na nia wpadlem jakis czas temu ) Serdeczne zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych i pamietaj, ze wiele osob trzyma za Ciebie kciuki!!! P.S. Popelnilem male forumowe faux pas i umiescilem ten tekst pierwotnie w Twoim Dzienniku, ale juz go tu przenioslem. Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.04.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Witaj Ged, dotarłam do Twojego dziennika i powoli czytam,na razie jestem zachwycona działką?! a raczej włościami i okolicą malowniczą.Projekt jest zajefajny.Będę trzymać kciuki za realizację.I czytać dalej.POWODZENIA!!!!!!http://img56.imageshack.us/img56/8756/kartka6504vu.jpgZdrowych i Wesołych Świąt!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.04.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 W kraju bylem miesiac temu i to w... Krakowie. Ale na pewno nie po raz ostatni, wiec z ogromna przyjemnoscia przyjmuje Twoje mile zaproszenie - nawet jezeli kolumienki nie beda jeszcze gotowe Zaproszenie cały czas aktualne. Wszystkim dziękuję za życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 15.04.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/19.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts