Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na pewno z wycieczki wróciliście z głowa pełną nowych inspiracji!!

Podsunąłeś mi ideę wykonania drogi od alei dojazdowej do budynku gospodarczego.Pomysł niedrogi ,jak myślę,w realizacji i nie zanadto upierdliwy w wykonaniu.

Pięknie masz już zagospodarowany teren wokół domu.Gratuluję

Wiem, że ten niedokończony portyk szpeci, ale trzeba na niego znaleźć czas :-? Trzeba go najpierw zaprojektować, a potem wykonać. Są bardziej pilne sprawy - głównie ogrodowo - roślinne. Dokładnie w maju za dwa lata będzie oficjalne i uroczyste zakończenie budowy. Do tego czasu ogród musi być skończony i podrośnięty. Budować można w dowolnym momencie, a roślinki żeby były ładne muszą mieć czas.

Przyblokowały mnie daglezje. Posadziłem kilka lat temu 200 pikówek, teraz mają ponad metr i trzeba je szybko przesadzić na właściwe miejsca, tam gdzie rosną teraz będę podnosił teren. Muszę czekać do końca lata, bo wypuściły młode zielone kitki. Daglezja to mocne drzewo, przesadzałem ją często w maju, ale roślinki były mniejsze.

Zlikwidowali kamieniołom ślicznego biało-żółtego wapienia w Nielepicach :evil: Byłem tam ostatnio 4 lata temu - rąbali pełną parą. Kupiła go konkurencja i zamknęła. Szukam wapiennego gresu w tym kolorze (wysypanie alei, gazonu ścieżek).

Jeśli nadal szukasz wapienia to mogę Ci dać namiar na prywatny kamieniołom, kamień biały i żółty do wyboru, granulacja na życzenie, cena ok 200 zł za siąg czyli za 4m3.

Ged, te depesze taf to taka wprawka przed otwarciem wieży kontroli lotów? :)

To METAR dla lotniska w Balicach :D

Czasem wracam do starych wpisów i nie pamiętam jaka była pogoda. Wymyśliłem zapisywanie ciekawszych komunikatów - przyda się za parę lat. Oczywiście można sięgnąć do archiwum, ale odczyt z dziennika jest szybszy.

Kiedyś dość sporo latałem (wirtualnie). Teraz bronię się od tego, bo to straszny złodziej czasu.

Zapomniałem wczoraj opisać zdarzenia - spokój, cisza jak to na wsi, żonka z córką coś tam w kuchni pitraszą, ja na tarasie reperuję kosiarkę. Nagle w domu wrzask! - straszne zamieszanie - biegnę! ... w kuchni szaleje wielki obcy pies! ogromny czarno-brązowy wilczur! z paszczy zwisają mu zwłoki naszego szarego kota ...

:cry: :cry: Koniecznie musicie ogrodzić :-? Biedny kociak :cry: :cry: :cry: :cry: Córka pewnie też przeżyła szok :(

Okazało się, że to jet bardzo dobrze wyszkolony pies. Prawdopodobnie nie pierwszy raz atakował kota i wiedział co go czeka gdyby zabił. Ale strachu się najedliśmy. Trudno to skomentować, bo wpadając do domu widziałem w jego paszczy moje dziecko ... atak obcego psa we własnym domu ! ...

Przeżyliśmy kiedyś podobna przygodę ,ale zakończenie było mniej Happyendowe.Moja córka dostała 2lata temu małego kotka ,którego trzymała w domku dla kotka w altance.W momencie ,kiedy wypuszczaliśmy nasze psy z kojca,w ilości dwa husky ,przenosiliśmy kotka do domu.I tym razem tak było ,ale nie spodziewaliśmy się tego ,że nasz pupil miał w domku kolegę .I można sie domyśleć ,gdzie skierowały nasze psy swoje pierwsze susy.Uwaga,za drastyczny opis sceny;jeden złapał kota za głowę ,drugi za ogon i na oczach moich i mojej córki,rozszarpały tego biednego kota na pól :evil: :evil: Niestety ,husky maja to do siebie ,że raczej bardzo rzadko reagują na komendy i nie pomagały nasze wrzaski i nawoływania.Trauma była wielka i powiedziałam sobie ,ze dopóki będą w domu psy ,żadnych kotów nie będzie

A swoja drogą ,sąsiad powinien bardziej pilnować psa,zważywszy na to ,że nie ma jeszcze ogrodzenia i wypuścił go bez kagańca.

To ty masz wyszkoloną żonę :o !. Daj spokój big szacun gorzej jak wyda komendy Tobie :lol:

:D Fakt tu mnie zaskoczyła, wręcz zaszokowała :D Ja bym nigdy na to nie wpadł - raczej użył narzędzia i walczył.

Mnie komendy :D - czasem próbuje, ale ja nieszkolony i nie wiem o co chodzi :D