Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

To ty masz wyszkoloną żonę :o !. Daj spokój big szacun gorzej jak wyda komendy Tobie :lol:

:D Fakt tu mnie zaskoczyła, wręcz zaszokowała :D Ja bym nigdy na to nie wpadł - raczej użył narzędzia i walczył.

Mnie komendy :D - czasem próbuje, ale ja nieszkolony i nie wiem o co chodzi :D

Dziki i nieujarzmiony ,jak te moje husky,czytaj haszczaki :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Faktycznie widoczek fajny. Jak masz możliwość to w zdjęciach nocnych daj przysłonę dość dużą, rzędu f16 albo jeszcze lepiej i długi czas i oczywiście statyw.

Wtedy np. źrodło światła przybiera obraz "gwiazdki" :D

Masz rację, robi sie ładnie, ale jak się domyślam i nadążam do czego dążysz ... ma być miazga 8)

I zapewne będzie :wink:

pozdrawiam, majki

AskaKa - dachówka ceramiczna firmy Rupp Ceramika, marsylka, kolor ceglasty, albo naturalny (nie pamiętam dokładnie) angobowana, układana z przesunięciem.

majki mój aparat "średniowieczna kompaktowa sonówka DSC-S85" najdłuższy czas ma 8s. :-? Nocne zdjęcia niestety muszą być robione przy całkowicie otwartym obiektywie. Statyw mam :D kawałek długopisu, a najczęściej zatyczka od obiektywu, za wężyk służy samowyzwalacz :D

Kilka lat temu testowałem poprzedni model tego aparatu - miał matrycę mniejszej rozdzielczości, ale za to nieprawdopodobnie czułą. Niestety zniknął znajomemu z szafy w biurze w niewiadomych okolicznościach.

Gdyby mieć coś czulszego i naświetlać częsci sekundy, to efekt byłby jeszcze lepszy, bo był spory wiatr i chmury rozmyło.

miazga - będzie ... za dwa lata... odlotowa :D

Wiesz co Ged, uwielbiam czytać twój dziennik, bo widzę mojego małża, który wraca z pracy i zasuwa tak samo jak ty. Też mieszkamy na budowie i z każdym dniem ładnieje nam dom. Generalnie to jestem osobą, która sekunduje każdemu, co wychodzi. Cieszę się radościami innych, lepsze to od czytanie szmatławców itp. Nie zazdroszę, bo po co ale .............. do dziś. Z tym zdjęciem to juz przesadziłeś. Zeżarła mnie zazdrość aż mnie serce boli. Ja też tak chcę!!!! Choć na swoje nie narzekam, to twojego widoku autentycznie zazdroszę. HEj

Dzięki za szczerość. Wcale tak łatwo nie jest, sama wiesz. Fotografuje się tylko to co ładne, a tego co z boku obiektyw nie widzi. Najgorsze jest gdy uświadamiam sobie jak mało sam mogę zrobić, ale ... byle do przodu .. jurto też jest dzień. Pewne wpadnę w nocy do Twojego dziennika, zobaczę co tam nowego. Nie czytam forum często, jeszcze mniej piszę...

Dzięki za szczerość. Wcale tak łatwo nie jest, sama wiesz. Fotografuje się tylko to co ładne, a tego co z boku obiektyw nie widzi. Najgorsze jest gdy uświadamiam sobie jak mało sam mogę zrobić, ale ... byle do przodu .. jurto też jest dzień. Pewne wpadnę w nocy do Twojego dziennika, zobaczę co tam nowego. Nie czytam forum często, jeszcze mniej piszę...

Jak popatrzysz na moje daty to zrozumiesz co to znaczy żółwie tempo pisania:)

WTOREK

Szukam dobrego cyfrowego interkomu z funkcją bramofonu i obsługą gsm. Słuchawki zamontowane w każdym pomieszczeniu i altanie. Głośnomówiące. Można wybrać numer dowolnej innej słuchawki, albo wykręcić 00 i wtedy słychać w głośnikach wszystkich słuchawek. Przy bramie to samo - wybór domownika, albo ogólny. Integracja z gsm - gdy kogoś nie ma w domu - ma wybrać odpowiadający domownikowi numer komórkowy.

Oj jak rozumiem 8) dziś na znacznie mniejszej działce, w znacznie mniejszym domku bawiliśmy się w kotka i myszkę nie mogąc się znaleźć :wink: Od czasu do czasu zabawne może to być ale na dłuższą metę wkurzające :-?