monia i marek 26.06.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 no to ładnie - tak dawno fotek nie było, że aparat zdążył zaginąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 26.06.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Ged mam prośbę. Przekopuje się przez twoje posty z 2007-08 roku, czytam sobie o drenażu i niestety niektóre galerie nie dziełają. Czy jest jakaś szansa aby przywrócić zdjęcia. (no chyba że to tylko u mnie się nie otwierają) Mam też dodatkowe pytanko. Jak rozwiązałeś/rozwiążesz kwestię ocieplenia zrzutu na miał. Rozumiem że od wewnątrz będzie zamontowana dodatkowa klapa, taka dla bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 OK zrobi się (miałem włamanie hakerów na moje serwery i nie wszystko jeszcze naprawiłem ) Po ustaleniu poziomu podjazdu rura będzie ucięta ukośnie i jakoś po bokach zabetonowana. Na to wszystko gruba blacha odpowiednio ukształtowana aby woda nie spływała do środka. pod klapę można dać dodatkowy korek ze styropianu - jeszcze nie zastanawiałem się nad tym. Trochę spaprałem i nie uszczelniłem wejścia tury do budynku - teraz będzie trzeba uszczelnić od środka. Kiedy będzie słońce i skończy się ten deszcz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.07.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Ged, przeraziło mnie to, co napisałeś Mam na myśli bank Teraz sama drżę czy i nas to nie spotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.07.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 super fotka jak taką znalazłeś i jak ściągnąłeś na komp.? Muszę sobie sprawić podobną - świetna sprawa Działkę masz wielgachną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 07.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Z tym bankiem, to przesadziłeś, chyba nie mamy już państwowych banków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 07.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Świetna fotka, i widać że dość niedawno zrobiona ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 07.07.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Z tym bankiem, to przesadziłeś, chyba nie mamy już państwowych banków. Pozdrawiam Mamy, jeden jedyny: Bank Gospodarstwa Krajowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 07.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Świetna fotka, i widać że dość niedawno zrobiona ! Tak. Wczesna wiosna tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 07.07.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 super fotka jak taką znalazłeś i jak ściągnąłeś na komp.? Muszę sobie sprawić podobną - świetna sprawa Działkę masz wielgachną http://lajt.zumi.pl/ Działka spora, ale mogła być większa - spóźniłem się dwa tygodnie z decyzją dokupienia 7 arów po prawej stronie przy drodze. Trudna była decyzja, męczyłem się strasznie, wreszcie gdy się zdecydowałem było za późno. To długa i smutna historia. Jak pięknie by było mieć 70 metrów szerokości, powstałby przepiękny park.. marzenie. Te następne działeczki z biegiem czasu też mógłbym częściowo podkupić, jedna z nich jest do sprzedania, szukają chętnych na połowę sąsiadującą ze mną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.07.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 te maxy po 6zł ... coś o tym wiem, bo w tym czasie je kupowałam ... a fotki - proszę częściej, koniecznie gratuluję tylu czytelników i pierwszych pąków na RU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.07.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 To do tych garaży pasuje teraz wyłącznie brama dwuskrzydłowa, bo uchylna ani trochę Malwy piękne Twoje? A podłoga nawet z tym niebieskim wygląda b.dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.07.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Malwy nie moje. Brama "czteroskrzydłowa" słupek w środku = dwie bramy = cztery skrzydła - będzie wyglądała jak spichlerz. Niebieskie/mosiężne zobaczymy. Może jeszcze zmienię zdanie gdybym znalazł naturalny kamień w podobnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Malwy nie moje. Brama "czteroskrzydłowa" słupek w środku = dwie bramy = cztery skrzydła - będzie wyglądała jak spichlerz. Niebieskie/mosiężne zobaczymy. Może jeszcze zmienię zdanie gdybym znalazł naturalny kamień w podobnym kolorze. no właśnie - takie rozwiązanie (brama) pasuje, bo uchylnej sobie tam nie wyobrażam co to za płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 17.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Płytki Castorama Zakopianka po +- 80 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.07.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Płytki Castorama Zakopianka po +- 80 zł/m2 cena niezła, a efekt b.dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Świetna relacja Z niecierpliwością czekam na kolejne Dziękuję za fotkę Rosarium - pięknie, zdrowo rośnie i widać, że dobrze jej u Was Zobaczysz jak ucieszy pierwsze kwitnienie A co do piwnicy - nie masz tam okienek? U nas nie myślałam nad wentylacją - są okienka wpuszczone do połowy w ziemię, które dają trochę doświetlenia i jednocześnie można je uchylić dla cyrkulacji powietrza. Uwielbiam siedzieć w piwnicy w upały - niczym klimatyzowane pomieszczenia, wspaniała sprawa przy 40' upale Mam jeszcze pytanie - jaki jest rozmiar Waszych lukarnowych okien? Tak w ogóle to nawet nie chcę myśleć ile Was kosztują te okna w Igies , bo masz ich chyba dwukrotnie więcej niż my Niestety za jakość trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 W piwnicy nie ma okien - dom jest bardzo nisko posadowiony, szpeciły by go nawet studzienki. Ale - zawsze można wciąć piłę wyciąć otwory, zamontować okna, obrobić studzienki , odwodnić je ... Jak załatwiliście sprawę wody zbierającej się w takich zagłębionych oknach? Okna na poddaszu mają 145x120 w budynku głównym i 120x120 w bocznym. W sumie jest ponad 40 otworów. Jest za co płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.07.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 okienka są na razie schowane do połowy, ale nie jest to zgodne z projektem (powinny być w całosci schowane) i zamierzamy wpuscić w ziemię jeszcze głębiej, żeby były zupełnie schowane i od góry tylko siatka ocynkowana zabezpieczająca przed wpadnięciem w okno Mamy tylko dwa takie okienka po dwóch bokach domu, ale zastanawiamy się nad wybiciem jeszcze jednego, zobaczymy jeszcze. zamierzamy zastosować takie naświetla lub wybetonować je samodzielnie (szwagier i kuzyn tak zrobili i b.dobrze wyszło) W przypadku betonowych zrobione jest to nieco inaczej - ma kształt prostokątny, bez zaokrągleń na dnie, spadek betonu jest w kierunku zewnątrznym, a tam wstawiona kratka odwodnieniowa Takie okienka nie są na zewnątrz widoczne i nie szpecą bryły domu Z tego, co dopytywałam, nie mieli jeszcze nigdy kłopotu z wodą deszczową, bo ponoć niewiele jej tam dociera w ogóle - mimo wszystko te korytka są pod okapem dachu, bezpośrednio przy murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.07.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts