compadre 24.08.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witaj Ged. Z zainteresowaniem przeglądam historię twojej budowy i co rusz wracam do niektórych jej wątków, jak nawodnienie ogrodu, ogrzewanie domu i inne. Jednakowoż najmocniej zwrócił moją uwagę twój pomysł - jakoś słabo zauważany na forum - na rozdzielenie kanalizy na tę z WC (szambo) i z całej reszty jak umywalki, prysznice, kuchnia kierowanej do przydomowej oczyszczalni ścieków. Pisałeś o tym w dzienniku jako o pewnym zamiarze, ale w jakimś innym wątku forum znalazłem twoją wypowiedź, która świadczy o tym, że takie rozwiązanie już wdrożyłeś. Pomysł wydaje mi się znakomity a przy tym... elegancki - jeśli to określenie ma tu zastosowanie Wiem jedno, gdy będę budował zrobię tak samo. Moja działka ma 1,2 ha więc z miejscem na stosowne instalacje problemu nie będzie. Pisałeś o tzw. ekologicznych środkach czystości, proszkach do prania itp. jako niezbędnym warunku prawidłowego funkcjonowania POŚ itd. Byłbym wdzięczny gdybyś nieco rozwinął temat w odniesieniu do inst WC i pozostałej, i jak się one sprawują obecnie. Wiem, wiem, nie są to zagadnienia, w które należy wnikać zbyt intensywnie w swobodnej pogawędce, ale pomysł zbyt dobry, by go zbyć ot tak. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.08.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 compadre - wszystko dokładnie opiszę, ale dopiero jutro, dziś nie mam siły, idę lulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.08.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Ten Roznow to ladny . Raczej chyba juz podchodzi pod palac niz dworek. Ale portyk mimo, ze ogromniasty nie robi wrazenie " przyciezkiego " bo ma drugi rzad mniejszych okien nad pierwsza linia duzych . No i na pierwszym pietrze okna sa wyjatkowo " smukle " . Aha, i przyjrzalam sie jeszcze - portyk nie jest ani za bardzo przyklejony do bryly ani za bardzo wysuniety - proporcje graja - przyjemnosc dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 01.09.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ged, kiedy byłeś ostatnio na wakacjach z rodziną? ... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 01.09.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Na wakacje to się przyjeżdża do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 05.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Na wakacje to się przyjeżdża do mnie zatem wypatruj mnie jutro... będę dość charakterystyczny - 2 kajaki na dachu i siatka na motyle... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 19.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 a gdzie fotka prawie gotowego przodu elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 20.09.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Nie ma czasu na fotki, elewacje, budowanie. Przez najbliższe dwa miesiące muszę nadgonić w pracy ostatnie trzy lata budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 25.09.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ale nie mogé, zdjec nie ma przynajmniej na moim PC Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.09.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Zdjęcia ... Do 20 października nie będzie w dzienniku fotek. Serwerek przekroczył wszelkie limity transferu, a musi być teraz wykorzystywany w innych celach - poniekąd budowlanych - zarabia kaskę Po 20 listopada powoli zaczniemy budowanko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.10.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Minął 20 października, a fotek niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.10.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Niestety, nie za bardzo pamiętam jak mam na imię, a co dopiero serwer ... budowanie ... forum ... jeszcze z miesiąc ... może w grudniu - tak koło 24 zrobię sobie pół dnia urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 28.10.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 nie przepracowuj się za mocno imię w razie potrzeby mogę Ci przypomnieć trzymasz nas już tyle czasu w wielkim zaciekawieniu, że może chociaż kawałek elewacji byś pokazał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 29.10.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam.Powiem tak.Przeczytałem jakiś czas temu cały dziennik, byłem zachwycony.Teraz jednak jest mi smutno że wpisy się zatrzymały, zdjęcia znikły i nie wiem jak mam z tym żyć.W ogóle pewnie wielu czytających sobie z tym nie radzi. Proszę pisać znowu.pozdrawiam Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.10.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Cierpliwości ... jeszcze mi do obiecanego 0.5 Ggr trochę brakuje a bez tego nie da się budować. Ja mówię całkiem poważnie. Na budowie kompletny zastój, absolutnie nic się nie dzieje, więc nie ma o czym pisać. Myślę że po nowym roku coś ruszy, a na pewno po 15 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 07.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Czekamy,czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witaj Jakiś czas temu czytałam dziennik i komentarze. Jestem pod wrażeniem domu i Twojego zaangażowania i determinacji w dążeniu do wyznaczonego celu. Szkoda tylko, że zdjęcia są niewidoczne. Pisałeś o czereśniach słodkich i dużych z Twojego ogrodu... pamiętasz jaka to odmiana? Szkoda, że nie widać twojego grodu... znowu niewidoczne zdjęcia Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia i zdrówka dla Ciebie i Całej Twojej rodziny. Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.11.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Cierpliwości - akcja zarabianie pieniędzy na budowę trwa - każda chwila cenna, a i tak się nie wyrabiam - chciałbym być bezrobotnym i nie mieć tylu pomysłów ... ech ... żeby tylko część z nich zrealizować ... nie mam nawet czasu na odpowiadanie na prywatne wiadomości Jeszcze tylko 120 dni i wracam do świata normalnych... Czereśnie - zastałem już posadzone i nie wiem jaka odmiana - na pewno bardzo wczesna bo dojrzewają w pierwszym tygodniu czerwca. Ocieplenie trumny - popracuje nad fotkami to będzie widać ... Maszyna do granulowania - rozmontowana, ale poszukam starych fotek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 25.11.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Proszę o przywrócenie wszystkich zdjęć ! obowiązkowo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.11.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Proszę o przywrócenie wszystkich zdjęć ! obowiązkowo ... Ja też proszę Chociaż wiem, ze to nie będzie łatwe... choćby ze względu na czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts