lukasz_p 30.11.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Proszę o przywrócenie wszystkich zdjęć ! obowiązkowo ... Ja też proszę Chociaż wiem, ze to nie będzie łatwe... choćby ze względu na czas... Popieram! Brakuje mi zwłaszcza tych z samego początku budowy. Kilka lat temu, gdy dopiero zaczynałem myśleć o budowie, natknąłem się na dziennik Geda i czytałem go do późnej nocy z zapartym tchem Od tego czasu zagladam tu kilka razy w tygodniu. A ostatnio co? No właśnie NIC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 12.12.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Odezwał się , odezwał będzie dalszy ciąg. Będę podglądał i się uczył. Wracaj do życia budowlanego, z opisami szczegółów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.12.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ja nadal podglądam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ja też przebieram nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.12.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Ogrodzenie piękne, elewacja niemal gotowa, jednak... jeśli mogę być szczera... (mogę?) - bardziej do mnie przemawia jaśniejsza elewacja. Oficyna w bieli bardziej mi się podoba. Chyba, że to jeszcze nie jest kolor końcowy? O ile pamiętam, miało być boniowanie na całym budynku? Zrezygnowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.12.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Boniowania doklei się po zasiatkowaniu wszystkiego. To nie jest jeszcze tynk - tylko zabarwiony barwnikiem do betonu klej z siatką. Kolor wyblaknie, zszarzej i będzie ok - tak sobie myślę. Byle do wiosny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.12.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Jak dokleisz to boniowanie po zasiatkowaniu? Będzie się trzymało? Jak to wykonać? Dodatkowe kołkowanie, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 16.12.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Cienka warstwa kleju na całej powierzchni plus druga siatka - zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.12.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Spróbuję tego sposobu w takim razie w nowym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.12.2009 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Ged, miałam Twój dziennik w ulubionych chyba od samego początku, kiedy jeszcze było widać wszystkie zdjęcia. I mam go oczywiście nadal Piękny dwór zbudowałeś i bardzo jestem ciekawa jego wnętrz A o wielkość zdjęć się nie martw. Wklejaj duże, pokażą się obcięte z prawej, ale gdy klikniesz prawym w "pokaż obrazek" zobaczymy je w całej okazałości w nowym oknie. Pomysł super, tylko modki nie dały informacji gdzieś w widocznym miejscu. Zarób wreszcie tę kasę i wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Powoli ... był czas budowania, jest czas zarabiania, przyjdzie czas wykańczania ... będzie odjazdowo Pomysły się powoli w głowie układają Za jakiś rok dwa ... cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nie pamiętam, czy się tu ujawniałam, czy nie... bo podglądam od... zawsze . Podziwiałam monstrualność budowy, a taki ładny dwór wyszedł z tego, szczery podziw... Mam tylko pytanie, ta żółć to już docelowa, bo jakoś nie doczytałam w temacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 19.12.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nie pamiętam, czy się tu ujawniałam, czy nie... bo podglądam od... zawsze . Podziwiałam monstrualność budowy, a taki ładny dwór wyszedł z tego, szczery podziw... Mam tylko pytanie, ta żółć to już docelowa, bo jakoś nie doczytałam w temacie??? Żółć raczej docelowa, ale jaśniejsza będzie bo w tonie glinki z wapiennego kamienia którego u nas w Jurze pod dostatkiem. To co teraz jest to jest barwnik do płytek betonowych dodany do białego kleju do siatki. Zobaczymy jaki kolorek będzie po zimie i po słonecznym lecie. Kolory mają to do siebie, że płowieją. Na kolor trzeba patrzeć jak na całość w otoczeniu roślin, drzew i małej architektury. Tam jeszcze będzie podmurówka z wapienia w cegiełkę, schody, murki w ogrodzie itd - powinno być OK Mnie się ten kolorek podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 No przecie właśnie Tobie ma się podobać .... ja wolała bym jaśniejszy, ale jak już wielokrotnie pisałam gusty są jak półdupki... każdy ma swoje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 20.12.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img695.imageshack.us/img695/8320/crechenoel05ve8.gif Ged, życzę Ci, aby nadchodzące Święta Bożego Narodzenia były pełne ciepła, radości i refleksji, a także niezapomnianych chwil, spędzonych w rodzinnym gronie. Na te dni oraz na każde kolejne życzę wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia, szczęscia i pogody ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.12.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://www.empikfoto.pl/albumy39/394846/974620/previews/31350730_333.jpgMiłych i RadosnychŚwiąt Bożego Narodzeniaoraz pomyślnegoNowego Roku 2010życząGLOWACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.12.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Super, że są już zdjęcia. Ostatnio cały dziennik przeczytałem i nie wiedziałem jak ten dom wygląda pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.12.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Ged, powodzenia i powodzi pieniędzy w Nowym Roku NIe widzę inaczej jak rustykalnie, ale nie wiem czy nie poszłabym w krakowskie mieszczaństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 28.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Serwis24 Trudno mi jest sobie wyobrazić jak można tyle przeczytać... i nie widzieć Jak to w ogóle można przeczytać! Zdjęcia się powolutku pojawią - wszystkie. Zastanawiam się czy by nie przeredagować trochę dziennika i dopisać brakujące fragmenty - szczególnie te kiedy dużo się działo i nie miałem czasu pisać. Nefer będzie odjazdowo rustykalnie - tak na XVII - XVII w, ale puki co kupiłem dwie paczki paneli po 14 zł do garderoby hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ącka1719505864 16.01.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Cześć Ged! Chciałam popatrzeć na Twój dworek bo ja buduję "sajdaczka", ale nie widzę żadnego obrazka, dlaczego? Pokazały się tylko jakieś końcowe zdjęcia kominka i skrzynki na listy, a dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts