Gosiek33 02.02.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dopiero taka zima pokazuje, co u kogo w domu a ile jeszcze powyłazi do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 zima wszelakich tortur budowlanych. Słyszałam o twoim szambie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 02.02.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Sytuacja nie jest tragiczna, nie ma sytuacji bez wyjścia Dwa systemy ścieków pozwalają w prosty sposób wybrnąć z problemu. Na razie jeszcze nie przełączyłem zamarzniętej kanalizy na obwód wody szarej. Jutro gdy ruszy awaryjne ogrzewanie piwnicy rury powinny puścić. Nie chcę zanieczyszczać zbiorników "g..." Wygrzebałem turystyczny sraczyk który służył nam w pierwszym roku pomieszkiwania i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 jaki sentymentalny powrót do przeszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 03.02.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ... Wygrzebałem turystyczny sraczyk który służył nam w pierwszym roku pomieszkiwania i jest OK ooo, doskonały pomysł , choć faktem jest, że sytuacja z zamarznięciem mało ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Sprawdza sie moja teoria, ze inwestorzy dziela sie na tych, ktorzy maja cos spieprzone i na tych, ktorzy jeszcze o tym nie wiedza... oj Małgos Chyba sobie taki podpis zrobie. Monia okazuje się, że wszystkim coś kiedyś wylezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.02.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Ja nie mam spieprzone! Ja po prostu nie ogrzewam części domu. Nie przewidziałem, że mróz będzie tak silny, że wejdzie aż tak głęboko. Jest to przestroga dla innych którzy pozostawiają stany surowe na zimę. Czasem zima jest tak sroga, że trzeba ogrzewać stan surowy - szczególnie jeśli ma się piwnicę na gruncie wysadzinowym. Kanaliza to pikuś - w kilku miejscach popękała mi podłoga w piwnicy, a tam jest kilka warstw betonu i izolacji. Tragicznie nie jest podniosło to i opadnie, ale boje się, że mogło porozrywać papę pomiędzy warstwami betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 w kilku miejscach popękała mi podłoga w piwnicy, a tam jest kilka warstw betonu i izolacji. Tragicznie nie jest podniosło to i opadnie, ale boje się, że mogło porozrywać papę pomiędzy warstwami betonu. A masz tam podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Nie. nie mam podłogówki w piwnicy. Tam jest ... grunt rodzimy+folia+10 cm betonu B15 z uszczelniaczem+dwie warstwy papy termozgrzewalnej+10 cm betonu B15 na drobnym kruszywie coby gładko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jasne, że na zdjęcia czekam. I kurcze z tą podłogą, gdyby nie była na gruncie rodzimym tylko na piachu lepiej by było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 03.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Oczywiście, że byłoby lepiej, ale nie sypie się piachu pod piwnicę. Zakłada się że nie będzie tam aż tak zimno. Przydało by się z pół metra - a to są koszty dodatkowych kubików do wybrania i wywiezienia , potem zasypania piachem. Może się jakieś fotki strzelić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.02.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 czekam więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.02.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 rurek pełno ale smaku od rana mi narobiłeś daj przepis na takie ponczuchy co to jest trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 04.02.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 1.5 szklanki mąki4 żółtka1/4 paczki drożdży1/8 paczki masła1 szklanka mleka i jeszcze trochę1 łyżka cukru1/2 łyżeczki soliDrożdże, cukier i odrobinę mąki wkłada żonka do szklanki lekko ciepłego mleka, stawia to w misce z mąką, gdy zacznie kipieć wylewa do mąki, dodaje całą resztę, miesza na rzadką breję i wkłada pod pierzynę. Gdy sporo urośnie, rozgrzewa na patelni tłuszcz, prosto z miski czerpie łyżką i wkłada do tłuszczu. Jeszcze gorące - dzieciaki tarzają to coś w wielkiej ilości cukru zrobionego na puder w młynku do kawy i zjadają prawie wszystko natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 dzięki zapisałam, chyba jutro się pokuszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 rodzina pojadła pączków, oponek i faworków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ged, wspominałeś o wapieniu, który ułożysz na podmurówce. Masz namiary na sprzedawcę takich kafli wapiennych? Jeśli możesz, to napisz mi na p.w. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Myśmy brali kamienie z niewielkiej, rodzinnej firmy koło Krzeszowic: http://www.firmafilar.pl/kamien_ogrodowy , niedrogo i mają cennik na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 11.02.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Poszło na P.W.Ta firma z Krzeszowic wydaje się droga - ja za wywrotkę płyt wapiennych płaciłem 1800 zł kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.02.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Poszło na P.W. Ta firma z Krzeszowic wydaje się droga - ja za wywrotkę płyt wapiennych płaciłem 1800 zł kierowcy. I pewnie wpisze to w PITa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts