ged 05.06.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Tak tak sadziliśmy wspólnie Daglezje mają największe przyrosty roczne ze wszystkich drzew iglastych. Teraz rosną 30 cm rocznie. Nie pozwalam im więcej bo tnę mocno aby się krzewiły na boki. Za dwa, trzy lata zakryją płot. Z najciekawszych roślinek to mam ..... truskawki, dlaczego? bo posadziłem ich kilkanaście odmian. dopiero teraz próbując różne odmiany można stwierdzić (organoleptycznie) jak różne mogą być smaki tych owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.06.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Ged, bardzo lubię czytać twój dziennik, jest taki lekki. U mnie studnie zrobili z gotowych kręgów ze stopniami metalowymi- cena jednego 130zł. Poszło trzy.Pokrywa tyle samo. Jaką porą przycinać daglezje- zima?styczen, luty?Czy tylko raz w roku? Poniewaz jestes amator ogrodnik powiedz jeszcze jak zabrac sie za ugór- http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73502 Czy warto kupić glebogryzarkę, czy ona zalatwi sprawę?przed kopaniem widłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 21.06.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Żadko się wpisuję do komentarzy, ale do Ciebie muszę ( i wcale nie ze względu na nagrodę ). Po prostu budujesz dom (czy też dopiero masz zamiar budować ) zupełnie inny niż wszyscy. Mimo, że sama nie przepadam za takimi klimatami doceniam konsekwencję w działaniu i gratuluje ! Już "widze" ten dworek, tą aleje (szkoda, że nie można sadzić 10m drzew, bo młode obnażą niestety wiek domu a szkoda), gazon, podjazd. Naprawde jestem pod wrażeniem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.06.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ano ... zdarzają się odmieńcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 21.06.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Och, Ged zazdroszczę ci takiego rozmachu w budowie. Ja bym troche zmieniła ten płotek. Nie pasuje mi do takiego pięknego dworu jaki zbudujesz. Musi byc coś bardziej szlachetnego.A jesli proste to może dechy w poziomie szerokie i pięknie zabejcowane?To jaka ma być ta glebogryzarka. S a różne na allegro.Pomóż kobiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.06.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dechy ... płot ... nieeee nie będzie tak. Płot będzie dopasowany do budynku, a to co pokazałem na tym rysuneczku to ogólna koncepcja alejki dojazdowej. OK za glebogryzarkami będę się rozglądał. Zaraz wpadnę na allegro i inne giełdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 21.06.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam!!! Po sporej przerwie nie mogłem nadążyć z czytaniem Twojego Dziennika!!! Wreszcie oddałeś projekt!!! :D Wersja ostateczna jest REWELACYJNA! A aleja lipowa ... Rany, jak ja Ci zazdroszczę!!! Zawsze o takiej alejce marzyliśmy z Dagmarą, niestety, widziałeś czym "dysponujemy" Z ciekawostek ogrodniczych, to u Ciebie takich widzę, nigdy nie brakuje! Te TRUSKAWY są przeogromne, ciekawe, czy w smaku są równie zabójcze?! POZDRAWIAM!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 21.06.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ged, te TRUSKAWY to olbrzymy . Wyglądają baaardzo apetycznie . Ciekawe tylko czy udałoby się w całości włożyć taką do buzi Już sobie wyobrażam jaki DWÓR szykujesz . W lipcu jak lipy obłożą się kwieciem będziesz szedł aleją delektując się ich zapachem .... ach ! .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 21.06.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Jak to zwykle bywa to co piękne - niezbyt mądre, a co wielkie niezbyt smaczne Mnie ta odmiana nie smakuje. Może dlatego, że mam porównanie do innych. Gryfie - niedaleko mieszkasz, a i mnie ulżysz w robocie (jedzeniu). Pakuj żonę, dzieciaki do samochodu i przyjedź. Truskawki niczym nie pryskane - zdrowe. Przez najbliższe kilka dni będzie największy wysyp. Teraz są te największe - później dojrzewają te mniejsze, aż wreszcie znikają. Czereśni niestety nie ma - cały czereśniowy sad świeci pustką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ged- dom będzie BAJECZNY Aleja wysadzana lipami też :) A lipy rosną szybko (relatywnie szybko)- moja na działce była posadzona 13 lat temu ( jak urodził się młodszy) i dziś całkiem nieźle wygląda :) A o truskawce to ja już nic nie powiem - to jakiś potwór ?? Nie boisz się , że Ci się rzuci do gardła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 23.06.2006 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.06.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Nie będę sie powtarzac, ale jestem pod wrażeniem. To się nazywa konsekwencja w działaniu ! Brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 25.06.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.06.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Właśnie oglądałam fotki Twoich mamutów. I nawet wiem jak okrężną drogą dotarły do Krakowa. Te truskawy są raczej niezbyt plenne za to ogromniaste, bardzo delikatne w smaku a ich rodowód to najprawdopodobniej USA. Jeden szalony naukowiec podobno przywózł je w kieszeni. Kurcze a na złodziei nie ma rady Mi co roku podprowadzją słupki od pomidorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 26.06.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ged jestem pod ogromnym wrazeniem... I z calusieńkiego serca życzę Ci nie tylko tego, aby Twoje piękne marzenia zmaterializowały się na wybranym przez Ciebie kawałku ziemi, ale przede wszystkim , żeby w Twoim domu panował klimat, który nosisz w sobie... Dom babci, zapachy jabłek, piwonii , lato na tarasie..... Myślę, że Twoje dzieci będą miały niepowtarzalne dzieciństwo , takie, jak Ty sam Podziwiam za konsekwencję i upór w dążeniu do celu...Życzę, aby ataki wandalizmu były ostatnimi przykrymi wrażeniami na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 26.06.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzięki wszystkim Wszystko przebiega zgodnie z planem Właśnie przed momentem złożyłem wniosek o pozwolenie Lecę na poprawiny ... papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 26.06.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Hej Ged. Ależ pałac ci sie szykuje! Imponujące...to najlepsze słowo, jakie mi w tej chwili przychodzi do głowy. Dom to jedno ale otoczenie... Podjazd do domu (im dłuższy tym lepszy ), gdzie po obu stronach rosną drzewa to było moje odwieczne marzenie. Ze względu na gabaryty działki musiała z niego zrezygnowac Mniejsza o to. Na szkicach wygląda to cudownie. Idealne - mowię bez przesady. Gratuluję ci i życze powodzenia. Widząc ile pracy wkładasz w projekt domu i otoczenia oraz jak bardzo dbasz o szczegóły - spodziewam sie piorunującego efektu. Będę czekać! Pozdrawiam, Paula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.07.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Czekam na nowości a tu totalna posucha w działaniu i nie tylko, za to opalenizna zapewne nie do opisania jak sie domyślam, kontakt z przyrodą zawsze wskazany. czekam na dalsze działania choćby papierkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Posuchy w działaniu nie ma. Idę spać o zachodzie słońca, wstaję o wschodzie i bez przerwy coś robię. Pół hektara ogrodu to sporo pracy. Projekt domu skończony... nad zezwoleniem pracują urzędnicy... szukam ekipy górali na wrzesień... pokazuję plany ... zbieram oferty... Przyjdą długie zimowe wieczory to będę siedział przy kompie - teraz szkoda czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwal 16.08.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Imponujaca inwestycja, zycze sukcesow w realizacji, oraz unikniecia nieproszonych gosci, co biora bez pozwolenia to co do nich nie nalezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts