Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika Ged'a

Teska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Był taki gość na forum który pisał, pisał i pisał ... pewnego dnia pojechał na działkę i okazało się, że obok ktoś postawił dom zanim on skończył pisać. "jedni piszą na forum, a inni budują". Widzisz - ja buduję, a gdy się buduje, to nie ma się czasu na nic innego. Po niedzieli szalujemy stropy nad piwnicami ... do końca października skończę stan zero ze wszystkimi izolacjami, ociepleniami, zasypkami i drenażami. W zimie zrobię komplet instalacji w piwnicach tak, aby było wszystko gotowe gdy wiosną ruszę z parterem. SZUKAM STĘPLI +- 300 SZTUK 2,5 m ... robię fotki. Gdy spadnie śnieg - będę pisał - cierpliwości.

• 3 weeks później...
Był taki gość na forum który pisał, pisał i pisał ... pewnego dnia pojechał na działkę i okazało się, że obok ktoś postawił dom zanim on skończył pisać. "jedni piszą na forum, a inni budują". Widzisz - ja buduję, a gdy się buduje, to nie ma się czasu na nic innego. Po niedzieli szalujemy stropy nad piwnicami ... do końca października skończę stan zero ze wszystkimi izolacjami, ociepleniami, zasypkami i drenażami. W zimie zrobię komplet instalacji w piwnicach tak, aby było wszystko gotowe gdy wiosną ruszę z parterem. SZUKAM STĘPLI +- 300 SZTUK 2,5 m ... robię fotki. Gdy spadnie śnieg - będę pisał - cierpliwości.

Ten gość to ja :oops: :oops: :oops: a właściwie gościówa :oops: :oops: ALe zdjęć się doczekać nie mogę :):)

Specjalnie dla Nefer dziś pomęczę się nad zdjęciami. Pomęczę się, bo główny komp mi padł, a stary laptopek ledwie zipie. Naprawdę jest co oglądać, ale ja jestem mały drań i będę je pokazywał powolutku. Do wiosny nadgonię zaległości :lol: Dziennik musi być jak dobry serial, Czytacz musi z niecierpliwością czekać na następny odcinek :D

Specjalnie dla Nefer dziś pomęczę się nad zdjęciami. Pomęczę się, bo główny komp mi padł, a stary laptopek ledwie zipie. Naprawdę jest co oglądać, ale ja jestem mały drań i będę je pokazywał powolutku. Do wiosny nadgonię zaległości :lol: Dziennik musi być jak dobry serial, Czytacz musi z niecierpliwością czekać na następny odcinek :D

:oops: :oops: dziękuję, ja lubię tylko powoli :oops: :oops:

• 2 weeks później...

:cry: :cry: :cry: Jutro sobota. Giełda. Pewnie kupię dysk. Pewnie wieczorem uruchomię kompa. Pogoda się załamała. O 16 trzeba kończyć budowanie. Jeszcze tylko: dokończenie konstrukcji trzymającej bramę, pogłębienie pod nią fundamentów, dozbrojenie, pozycjonowanie, zabetonowanie. Konstrukcja stalowa skrzynki elektrycznej aby schować ja w słupie ogrodzenia. Przyklejenie papy na ścianie fundamentowej (60 rolek) ile to gazu ? ... 150 metrów ogrodzenia z siatki na podmurówce. No i jeszcze trzeba zarabiać na to wszystko :D :D :D a ręce tylko dwie, a doba ma tylko 24 godziny ....

Co tam, dopiero początek budowy, a już mam przykrytą stropem powierzchnię 7 razy większa od mojego aktualnego mieszkania. :D :D :D

• 4 weeks później...

Daglezja to najpiękniejszy iglak!

1. bardzo ładnie pachnie szczególnie gdy się igiełki starszych gałązek rozetrze w palcach.

2. bardzo lubi mróz.

3. nowe pendy wypuszcza gdy jest przykryta śniegiem.

4. dziwne, ale nowe pendy wypuszcza natychmiast i za każdym razem gdy się ją przesadzi. Chyba lubi przesadzanie.

5. najpiękniej wygląda wiosną po stopieniu pierwszego śniegu

mógłbym tak ....

• 2 weeks później...

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg

Drogi Ged - wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Bozego Narodzenia. Duzo zdrowia, powodzenia w realizowaniu planow, rozwagi w tych planow wyborze, i srodkow na ich spelnienie :wink:

Zycze Ci z calego serca, zeby przyszly rok zastal Ciebie i Twoich bliskich cieszacymi sie urokami mieszkania w Twoim wymarzonym dworku!