listek 05.07.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Tak było w moim przypadku. Energetyka stawia skrzynkę w ogrodzeniu wraz z licznikiem. Montują zabezpieczenie już, takie jaką zamówiłem moc przyłączeniową. Po wykonaniu SSO przeszedłem na taryfę G.Na taryfie C zużyłem całe 90kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 05.07.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pewnie życie i czas doprecyzuje Jedno jest pewne po złożeniu wniosku o warunki przyłącza dzwoniono do mnie z zapytaniem czy chcę budowlane czy docelowe. Jak nie zapomnę po wykonaniu prac przez zakład energetyczny odezwę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariorally 09.07.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Właśnie dostałem warunki przyłącza + umowę na przyłącze. Musiałem się upomnieć bo coś nie mogli się w terminie 14 dni wyrobić :/ Jakaś nowa osoba się tym zajmuję i jest lekko zakręcona Ale nie o tym. Dostałem umowę a w niej mam zapisane, że będę miał od razu taryfę G jednak jest to możliwe Więc jeżeli ktoś ma więcej czasu do budowy (planuje zacząć w przyszłym roku) to warto załatwić sobie warunki wcześniej i we wniosku napisać, że chce się mieć docelowe przyłącze, a nie budowlane. Podpisać umowę z energetyki i niech robią swoje. Trzeba jednak pamiętać, że będzie trwało to dobre pół roku i dobrze sobie zaplanować prace na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts