Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia z lodówką Side by Side

aLien01

Recommended Posts

u nas jest tak drzwi się otwierają a szuflady tez można wyjąć. Jak jest mniej miejsca problem jest z wyjęciem szuflad do mycia.[/img]

O coś takiego mi chodzi, planuje zrobić zabudowę aż do narożnika ty masz tam okno to nic się nie dało zrobić.

Napiszcie czy macie lodówki z bezpośrednim podłączenie do wody i jak wygląda sprawa filtru w jednych widzę, że jest wew. a w innych trzeba dawać zew. Czy w każdej lodówce z kostkarką jest młynek do lodu?

Mój faworyt jak na razie to Samsung RSH1KBRS może polecicie coś innego

Nasza lodówka to też samsung model rsh1ftpe woda podłączona jest wężykiem.nie robiliśmy dodatkowego podejścia wody tylko podłączone jest tam gdzie zmywarka. Filtr jest na zewnątrz lodówki u nas koło zmywarki. Generalnie polecam jesteśmy z niej zadowoleni.

A możesz napisać jaki macie filtr?

Pawlaczynski, mam pytanie, jak rozwiązaliście problem połączenia blatu z lodówką? Czy blat jest po prostu dotyka ścianki lodówki?

I co masz na podłodze? :)

30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki.

U nas wygląda tak:

http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG

Pozdrawiam

P.R.

Elena,

Blat dochodzi do samej lodówki i na połączeniu panowie od blatu 'dali' trochę bezbarwnego silikonu. Jest ok, chodź lodówka ma wyraźny łuk (nie jest idealnie prosta na lini styku z blatem). Ale ogólnie, naprawdę wygląda ok.

A co do podłogi to musisz sprecyzować, o która jej część chodzi bo na zdjęciu widać 3 różne: dąb wędzony, dąb bielony-przemysłówka (obie podłogi olejowane) oraz płytki kamienne ale firmy za nic nie pamiętam.

Pozdrawiam

P.R.

• 2 weeks później...
30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki.

U nas wygląda tak:

http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG

Pozdrawiam

P.R.

a jaki to model samsunga? bo my też się skłaniamy do RSG5FURS, bo chyba jest najlepszy i najładniejszy ;)

U nas wygląda tak:

Pozdrawiam

P.R.

a jaki to model samsunga? bo my też się skłaniamy do RSG5FURS, bo chyba jest najlepszy i najładniejszy ;)

To nie Samsung a LG - model GR-P227XTMA. Wybraliśmy Samsunga, ale znajomi kupili LG, tylko trochę za duże i zgodziliśmy się na 'wymianę'. Generalnie ok, ale do 'amerykańskich' sbs brakuje sporo powierzchni chłodząco/mrożącej.

P.R.

Elena,

Blat dochodzi do samej lodówki i na połączeniu panowie od blatu 'dali' trochę bezbarwnego silikonu. Jest ok, chodź lodówka ma wyraźny łuk (nie jest idealnie prosta na lini styku z blatem). Ale ogólnie, naprawdę wygląda ok.

A co do podłogi to musisz sprecyzować, o która jej część chodzi bo na zdjęciu widać 3 różne: dąb wędzony, dąb bielony-przemysłówka (obie podłogi olejowane) oraz płytki kamienne ale firmy za nic nie pamiętam.

Pozdrawiam

P.R.

mam podobny układ jak Ty lecz nic nie dawałam między blatem a lodówka a pomyślałeś jak będziesz wymieniać filtr?Przyszło mi to teraz do głowy bo jestem teraz na etapie wymiany.

Witam

posiadam takowa lodowke, zdjecia wkleje pozniej. calkiem jestem z niej zadowolona i woda i lod, i pojemnosciowo tez niczego sobie. w zasadzie mam tylko jedna uwage - jak dla mnie "pracuje" za glosno. nie wiem czy te lodowki wszystkie tak maja czy jest zle ustawiona. chwilowo nasza sypialnia znajduje sie na dole (docelowo - poddasze) i czasem w nocy odglos robionego lodu moze przyprawic o zawal :lol: a jak u Was z glosnoscia owego sprzetu??

pozdrawiam

aska