aLien01 01.07.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam Mam prośbę do osób które mają lodówkę typu side by side o ta aby pokazały na zdjęciach jak rozwiązały wkomponowanie lodówki do szafek kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 02.07.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Warto pamiętać, że lodówka typu side-by-side nie może stać przy prostopadłej ścianie (tj. bokiem dostawiona do niej), bo się któreś drzwi nie otworzą. Minimalna odległość od ściany to ok. 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam Dzięki za podpowiedzi teraz warto by obejrzeć jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 02.07.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki. U nas wygląda tak:http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 02.07.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 http://foto0.m.onet.pl/_m/9d771fcc0e8e3626359609158b77e27c,10,19,0.jpgu nas jest tak drzwi się otwierają a szuflady tez można wyjąć. Jak jest mniej miejsca problem jest z wyjęciem szuflad do mycia.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 u nas jest tak drzwi się otwierają a szuflady tez można wyjąć. Jak jest mniej miejsca problem jest z wyjęciem szuflad do mycia.[/img] O coś takiego mi chodzi, planuje zrobić zabudowę aż do narożnika ty masz tam okno to nic się nie dało zrobić. Napiszcie czy macie lodówki z bezpośrednim podłączenie do wody i jak wygląda sprawa filtru w jednych widzę, że jest wew. a w innych trzeba dawać zew. Czy w każdej lodówce z kostkarką jest młynek do lodu? Mój faworyt jak na razie to Samsung RSH1KBRS może polecicie coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 02.07.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nasza lodówka to też samsung model rsh1ftpe woda podłączona jest wężykiem.nie robiliśmy dodatkowego podejścia wody tylko podłączone jest tam gdzie zmywarka. Filtr jest na zewnątrz lodówki u nas koło zmywarki. Generalnie polecam jesteśmy z niej zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 02.07.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nasza lodówka to też samsung model rsh1ftpe woda podłączona jest wężykiem.nie robiliśmy dodatkowego podejścia wody tylko podłączone jest tam gdzie zmywarka. Filtr jest na zewnątrz lodówki u nas koło zmywarki. Generalnie polecam jesteśmy z niej zadowoleni. A możesz napisać jaki macie filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 02.07.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja tez jestem zainteresowana tematem side by side. Czy są modele w kolorze kremowym ? No frost to chyba w tego typu lodówkach standard ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 02.07.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A możesz napisać jaki macie filtr? Filtr był w zestawie z lodówką samsunga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Pawlaczynski, mam pytanie, jak rozwiązaliście problem połączenia blatu z lodówką? Czy blat jest po prostu dotyka ścianki lodówki? I co masz na podłodze? 30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki. U nas wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 02.07.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Elena, Blat dochodzi do samej lodówki i na połączeniu panowie od blatu 'dali' trochę bezbarwnego silikonu. Jest ok, chodź lodówka ma wyraźny łuk (nie jest idealnie prosta na lini styku z blatem). Ale ogólnie, naprawdę wygląda ok. A co do podłogi to musisz sprecyzować, o która jej część chodzi bo na zdjęciu widać 3 różne: dąb wędzony, dąb bielony-przemysłówka (obie podłogi olejowane) oraz płytki kamienne ale firmy za nic nie pamiętam. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.07.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dzięki, właśnie zastanawiałam się, jak połączyć blat i lodówkę, żeby tam nic nie wpadało. Jeśli chodzi o podłogę to wszystkie trzy rodzaje miałam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 13.07.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki. U nas wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG Pozdrawiam P.R. a jaki to model samsunga? bo my też się skłaniamy do RSG5FURS, bo chyba jest najlepszy i najładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewe 13.07.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Hymm dla mojej lodóweczki troszkę zaszalałam - dostała zupełnie osobną miejscówkę tu jeszcze nie dosunieta na dobre do sciany http://images49.fotosik.pl/161/bcc1e343daf837b6med.jpg http://images48.fotosik.pl/162/bc1889dcc9a9e107med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 13.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki. U nas wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG Pozdrawiam P.R. a jaki to model samsunga? bo my też się skłaniamy do RSG5FURS, bo chyba jest najlepszy i najładniejszy To nie Samsung a LG - model GR-P227XTMA. Wybraliśmy Samsunga, ale znajomi kupili LG, tylko trochę za duże i zgodziliśmy się na 'wymianę'. Generalnie ok, ale do 'amerykańskich' sbs brakuje sporo powierzchni chłodząco/mrożącej. P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.07.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Elena, Blat dochodzi do samej lodówki i na połączeniu panowie od blatu 'dali' trochę bezbarwnego silikonu. Jest ok, chodź lodówka ma wyraźny łuk (nie jest idealnie prosta na lini styku z blatem). Ale ogólnie, naprawdę wygląda ok. A co do podłogi to musisz sprecyzować, o która jej część chodzi bo na zdjęciu widać 3 różne: dąb wędzony, dąb bielony-przemysłówka (obie podłogi olejowane) oraz płytki kamienne ale firmy za nic nie pamiętam. Pozdrawiam P.R. mam podobny układ jak Ty lecz nic nie dawałam między blatem a lodówka a pomyślałeś jak będziesz wymieniać filtr?Przyszło mi to teraz do głowy bo jestem teraz na etapie wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 15.07.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Silikon ma to do siebie, że można go łatwo zerwać (szczególnie z kamienia i metalu) i potem położyć nowy Nie widzę problemu. Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotki 17.07.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam posiadam takowa lodowke, zdjecia wkleje pozniej. calkiem jestem z niej zadowolona i woda i lod, i pojemnosciowo tez niczego sobie. w zasadzie mam tylko jedna uwage - jak dla mnie "pracuje" za glosno. nie wiem czy te lodowki wszystkie tak maja czy jest zle ustawiona. chwilowo nasza sypialnia znajduje sie na dole (docelowo - poddasze) i czasem w nocy odglos robionego lodu moze przyprawic o zawal a jak u Was z glosnoscia owego sprzetu?? pozdrawiam aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 17.07.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Fakt, jest głośno. Najbardziej denerwuje to naszego psa Nawet jak nie dzieje się nic z lodem to jest głośno ale taka przypadłość. W nocy nie słyszymy także nie jest źle. Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts