raffran 17.07.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No wlasnie nie wiem jak to jest z tym zrzutem lodu. Wszyscy narzekaja, ze jest to dosyc glosne i mozna sie przestraszyc, a tymczasem u nas praktycznie tego nie slychac. Ani prawie nie slychac silniczka, ktory obraca foremke, ani samego spadania lodu do komory( trzeba sie wsluchac, a zeby sie tego wystraszyc to nie ma mowy) Samej pracy lodowki takze nie slychac kompletnie i zeby nie wyswietlacz to bym mysl ze ona nie chodzi.Lodowka to Samsung RSH1KBRS. Lodowka jest wstawiona w specjalnie wymorowana wneke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 18.07.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 ja również swojej nie słyszę a mam kuchnię otwartą,może macie żle ustawioną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 20.07.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Źle ustawiona w sensie że w domu? W ogrodzie faktycznie nie byłoby jej słychać Wydaje mi się, że jak kostka lodu spada z pewnej wysokości to musi być słychać uderzenie o drugą kostkę lodu. Zresztą wszystko jedno - nie przeszkadza na tyle, żeby się tym zajmować. Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaKrakow 10.08.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 hej. mam pytanie do uzytkownikow lodowki sbs. jesli jest zabudwoana od gory i boku drewnem to nad lodowka musi byc jakas luka?? czy moze byc ta polka gorna poloznona na lodowce?? bo z tego co teraz widze, panowie mi montuje kuchnie to bedzie 6 cm luzu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaKrakow 10.08.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 haaalo jest tu kto?? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 My mamy od razu nad lodowka szafke. Cala lodowka jest we wnece wymurowanej na wymiar lodowki, a pod sufitem w bocznej sciance jest kratka wentylacyjna. Sama wneka jest jednak glebsza od lodowki o jakies 30-35cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaKrakow 11.08.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 raffran dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cleopathre 23.02.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 30 cm to przesada ale faktycznie, trzeba pamiętać o tym odstępie i dostosować go do wybranego modelu lodówki. U nas wygląda tak: http://lh6.ggpht.com/_ekB18Rhn1P8/SkvPY3KbszI/AAAAAAAAA8o/0ULVlR5zAwk/s400/DSC03776.JPG Pozdrawiam P.R. Jaka jest odległość lodówki od ściany? Chce taką lodówkę ale wiem ,że wymagają wiekszej przestrzeni do otwarcia drzwi. Ile u Was to wynosi z prawej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.02.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Fakt, jest głośno. Najbardziej denerwuje to naszego psa Nawet jak nie dzieje się nic z lodem to jest głośno ale taka przypadłość. W nocy nie słyszymy także nie jest źle. Pozdrawiam P.R. Dziwne, moja lodówka sbs jest bardzo cichutka, tylko sobie okresowo szumi. No oczywiście, jak produkuje lód, to od czasu do czasu słychać stukanie jak spadają kostki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 24.02.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Hymm dla mojej lodóweczki troszkę zaszalałam - dostała zupełnie osobną miejscówkę tu jeszcze nie dosunieta na dobre do sciany http://images49.fotosik.pl/161/bcc1e343daf837b6med.jpg http://images48.fotosik.pl/162/bc1889dcc9a9e107med.jpg ewe, masz piękne płytki. Możesz napisać, co to takiego? Chodzi o te na ścianie, ale też na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chajd 05.02.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam Poproszę o informację o ile cm ten LG sbs jest odsunięty z prawej strony od ściany ?Czy szuflady da się wysunąć używania bez problemu i czy można je wyjąć do mycia ? Mam taką samą kuchnię i zastanawiam się czy są jeszcze jakieś modele lodówek Side by side , które można ustawić stosunkowo blisko ściany w narożniku jak u Pawlaczynskiego? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.02.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam Poproszę o informację o ile cm ten LG sbs jest odsunięty z prawej strony od ściany ? Czy szuflady da się wysunąć używania bez problemu i czy można je wyjąć do mycia ? Mam taką samą kuchnię i zastanawiam się czy są jeszcze jakieś modele lodówek Side by side , które można ustawić stosunkowo blisko ściany w narożniku jak u Pawlaczynskiego? Z góry dzięki za pomoc Hej, Ja mam Samsunga - minimalny ostęp od ściany to 1,5cm - kupowany był w 2010, więc modelu nie podaję bo pewnie już nie produkowany. Szuflady się otwierają i spokojnie można je wyjąć do mycia, poza tym lodówka jest na kółkach i jak coś to można ją po prostu wyciągnąć (do umycia oczywiście:)) Poniżej foto, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chajd 06.02.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Bardzo dziękuję za pomoc . Spora ulga - bo nie muszę robić w kuchni rewolucji.Kwestia czy tylko Samsung jest taki zmyślny bo np Bosch czy Siemens muszą mieć ok 30 cm odstępu od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 06.02.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Bardzo dziękuję za pomoc . Spora ulga - bo nie muszę robić w kuchni rewolucji. Kwestia czy tylko Samsung jest taki zmyślny bo np Bosch czy Siemens muszą mieć ok 30 cm odstępu od ściany. Często szerokość lodówki z otwartymi drzwiami jest podawana w specyfikacji, a jeśli nie to bardzo łatwo to sprawdzić - wystarczy odwiedzić jakiś sklep (np nie dla idiotów:)) i otwierać lodóweczki po kolei. Te które nie potrzebują tyle miejsca na "rozwarcie" bedą miały zawiasy w środku i drzwi otwierają się w obrysie lodówki, a inne zawiasy na zewnątrz i lodówka po otwarciu będzie szersza o grubość drzwi. Ja miałem nieźle w portkach bo nie przewidziałem sprawy wcześniej i zostawiłem tylko 92cm miejsca, na szczęście znalazłem tego Samsunga, który ma 89cm - potrzebuje 1,5cm z każdej strony - czyli wykorzystałem moją przestrzeń w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik111 06.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 witam wszystkich bardzo prosze o pomoc w aranzacji kuchenki ... dziekuje [ATTACH=CONFIG]241125[/ATTACH] a podoba mi sie cos na ten styl[ATTACH=CONFIG]241126[/ATTACH],[ATTACH=CONFIG]241127[/ATTACH],[ATTACH=CONFIG]241128[/ATTACH],[ATTACH=CONFIG]241129[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chajd 21.03.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Hej, Ja mam Samsunga - minimalny ostęp od ściany to 1,5cm - kupowany był w 2010, więc modelu nie podaję bo pewnie już nie produkowany. Szuflady się otwierają i spokojnie można je wyjąć do mycia, poza tym lodówka jest na kółkach i jak coś to można ją po prostu wyciągnąć (do umycia oczywiście:)) Poniżej foto, pozdrawiam Jeszcze mam jedno pytanko dotyczące wysuwania lodówki . Jak rozwiązano u Was w kuchni kwestię połączenia blatu z lodówką. Czy jest to jakoś przyklejone silikonem czy tylko dosunięte do blatu, czy może jest tam listwa? Czy nie wpada tam masa okruchów ? Mamy obawy, że połączenie będzie problematyczne w praktycznym użytkowaniu. Jak to jest w przypadku omawianej kuchni? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts