shared 06.06.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam wszystkich, Aktualnie jestem na etapie projektowania i zakładania ogrodu. Swoje ogrodzenie wykonałem w okolicach marca, w sumie wyszło ponad 80mb. Z frontu wykonałem klinkier, brama otwierana automatycznie, a także osłonięcie śmietnika (wejście od ulicy). Szukałem dość długo firmy, u której jednocześnie będę mógł zamówić materiał na ogrodzenie i będzie ona wykonawcą (Montaż w Warszawie-Powsin). Wysłałem dużo maili do firm w celu wyceny. Najciekawszą ofertę dostałem z firmy Stolart z Piaseczna, która zajmuje się głównie produkcją sztachet i ich montażem. Sztacheta surowa olchowa na 150cm długości i 10 cm szerokości kosztowała 7zł za sztukę. Sztachety sezonowane, suche, ładnie wykonane, chyba szlifowane. Dodatkowo zamówiłem dwukrotną impregnację. Naprawdę POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 06.06.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Gratulujemy Na Śląsku sztachetki można kupić po 2 zł/szt i taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 24.10.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Sprawdz w lokalnych małych tartakach, będa mieli pewnie z 40% taniej niżw castoramie. Sztacheta szeroka na 8 cm - i szczelina miedzy nimi 2 cm to Ci wyjdzie około 300 sztachet - w jakiejsc lokalnej stolani 800 - 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 24.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 co do cen - tyle płaciłem robiąc płot rodzicom dwa lata temu,- deski 750 zł, półkola wycinane w każdej sztachecie wyrzynarką - ja, heblowanie - stolarz na mojej wiosce. ( wyszło 280 sztachet szerokich na 10 cm, wysokośc 150, nie były heblowane, za grubościówkę zapłąciłem 100 zł u lokalnego stolarza, niestety tzeba było z nim tez wypic postawioną przeez niego wódkę, ale czego się nie robi dla niskiej ceny:P)Przy odrobinie chęci i pracy własnej ceny sa naprawde niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts