Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypełneinie ogrodzenia - sztachety drewniane.

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Aktualnie jestem na etapie projektowania i zakładania ogrodu. Swoje ogrodzenie wykonałem w okolicach marca, w sumie wyszło ponad 80mb. Z frontu wykonałem klinkier, brama otwierana automatycznie, a także osłonięcie śmietnika (wejście od ulicy). Szukałem dość długo firmy, u której jednocześnie będę mógł zamówić materiał na ogrodzenie i będzie ona wykonawcą (Montaż w Warszawie-Powsin). Wysłałem dużo maili do firm w celu wyceny. Najciekawszą ofertę dostałem z firmy Stolart z Piaseczna, która zajmuje się głównie produkcją sztachet i ich montażem. Sztacheta surowa olchowa na 150cm długości i 10 cm szerokości kosztowała 7zł za sztukę. Sztachety sezonowane, suche, ładnie wykonane, chyba szlifowane. Dodatkowo zamówiłem dwukrotną impregnację. Naprawdę POLECAM!

• 1 year później...

co do cen - tyle płaciłem robiąc płot rodzicom dwa lata temu,- deski 750 zł, półkola wycinane w każdej sztachecie wyrzynarką - ja, heblowanie - stolarz na mojej wiosce. ( wyszło 280 sztachet szerokich na 10 cm, wysokośc 150, nie były heblowane, za grubościówkę zapłąciłem 100 zł u lokalnego stolarza, niestety tzeba było z nim tez wypic postawioną przeez niego wódkę, ale czego się nie robi dla niskiej ceny:P)

Przy odrobinie chęci i pracy własnej ceny sa naprawde niskie.