avzi 30.11.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Jeszcze nie skończyli mi deskowania, a już po 2-3 dniach wcześniej ułożone pasy papy zaczęły się marszczyć. Wygląda to nieciekawie. Położyłem poziomo 1 warstwę papy wierzchniego krycia na tekturze - to chyba efekt właśnie tego... W przyszłym roku będę kładł dachówkę. Na deskowanie dałem deski zaimpregnowane ciśnieniowo. Gdybym wiedział, że 1 warstwa papy na tekturze może dać taki efekt, to bym oczywiście wybrał lepsze rozwiązanie. Co radzicie zrobić? Czy Waszym zdaniem, poza marnym efektem wizualnym, powstałe pęcherze mogą być powodem przeciekania? Czy będę musiał później zerwać papę przed przybiciem łat? I czy w ogóle warto się tym przejmować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas 30.11.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Nie przejmuj się - to są efekty zmian temperatury i wilgotności. Ja mam (miałem - bo już mam dachówkę ) - ale pod spodem miałem papę na welonie szklanym i było to samo (papa 2 x droższa niż na tekturze - ale strasznie się łamie przy zakładaniu dachówki) Nie martw się )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 01.12.2003 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 No to fajnie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts