akapap 01.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam, na jakim etapie firmy instalatorskie rozkładają Wam instalację? Przed tynkami, elektryką i hydrauliką - jednym słowem zaraz po SSO, SSZ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 01.07.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Rury - robili przed wszystkimi, tylko pozniej wszystkie ekipy sie potykaly po kanalach na podlodze... Wlot w czasie robienia elewacji, rekuperator po malowaniu. zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.07.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja sobie sam instaluję i staram się wtedy gdy to najwygodniejsze lub konieczne, czyli to co ukryte w ścianach - przed tynkami, podobnie jak przepusty przez stropy, to co w suchej zabudowie - po tynkach, na stryszku - na końcu, wlot (czerpnia ścienna) przed elewacją, wylot będzie w kominie wiec bez znaczenia kiedy, pewnie na końcu będzie, no i wszystko c przed tynkami to również przed elektryką i hydrauliką bo tak się złożyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 02.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 u mnie kładli przed wszystkim, choć ewentualnie można po hydraulice. Rury są duże, łatwiej ominąć je elektrykowi, niż specom od reku omijać kable elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abigor 02.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 U mnie aktualnie kładą, czyli po elektryce, tynkach, CO i hydraulice.Tylko, że wcześniej zaprojektowałem trasę przebiegu rur, no i odpowiednie przepusty w stropach zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts