Rafszul 30.11.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Czy ma ktoś doświadczenia z elektrycznymi maszynami do glazury? Widziałem tanie maszynki w Castoramie za ok. 200zł. Jak się udaje fazowanie płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m.c. 30.11.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Czy ma ktoś doświadczenia z elektrycznymi maszynami do glazury? Widziałem tanie maszynki w Castoramie za ok. 200zł. Jak się udaje fazowanie płytek uda sie, uda ale jest jeden warunek musisz dokupic tarcze diamentowa za ok. 350 zl. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Te maszynki są z tarczami diamentowymi, najlepsza jest taka na wodę.Ogólnie do użytku domowego wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 30.11.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 fajna sprawa, wlasnie sobie taka pozuczulem i dzis oblozylem jedna sciane w kuchni. Miod z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m.c. 30.11.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Te maszynki są z tarczami diamentowymi, najlepsza jest taka na wodę .Ogólnie do użytku domowego wystarczy. wniosek jeden , mamy zroznicowane pojecie o tarczach diamentowych sa w OBI lub PRAKTIKER tarcze po 20 zl sa rowniez po 200-300 na jednych i drugich pisze "diamentowa" tylko ze ta po 20 nie tnie gresu i klinkieru dlaczego nie tnie ? to tylko retoryczne pytanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Moje chłopaki na budowie kupują tarcze diamentowe te z niższej półkido szlifierki kątowej i niektóre tną naprawdę przyzwoicie. Niestety nie wiem które są te "tanie i dobre" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafszul 30.11.2003 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 To powyżej to byłem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 01.12.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Jak ktos ma lewe łapki do pracy to nie ma znaczenia za ile tarcza:on zajedzie kazdą ja mam za 20 zetow i tnie gresy,nawet cokolik zrobiłem z fazka.Owszem tarcza i wykonanie jest wazne ale i człowiek który tego używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.12.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Jak ktos ma lewe łapki do pracy to nie ma znaczenia za ile tarcza:on zajedzie kazdą ja mam za 20 zetow i tnie gresy,nawet cokolik zrobiłem z fazka.Owszem tarcza i wykonanie jest wazne ale i człowiek który tego używa. W pełni się zgadzam. Widziałem ostatnio ziutków z telekomuny, jak instalowali mojemu klientowi kabel do napowietrznej linii telefonicznej. Musieli w drewnianej belce wywiercić otwór na hak do linki nośnej. Wziął ziutek wiertarę, wiertło i boruje sobie w tej belce, stojąc przy tym na palcach, a wiertarkę trzymając w wyciągniętej do góry ręce. Boruje tak i boruje, huk na całą okolicę, dym leci (zamiast wiórów ), a wiertło wcale się nie chowa w belkę . Przychodzi drugi i mówi, że chyba wiertło ma tępe. Co się okazało - ziutek wiercił z włączonym udarem i na lewych obrotach. Spalił wiertło, a otworu nie wywiercił . Nawet najlepszy materiał można zniszczyć. To samo dotyczy narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafszul 02.12.2003 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Wracam ponownie do tematu. |Odwiedziłem właśnie nowo otwarty we Wrocku LM (czyli Lerła-Merlę) Są maszyny elektr. do glazury od 169 do 299 zł (Kinzo) a tarcza np do gresu kosztuje ok. 130 zł (już taka przyzwoita czyli nie najtańsza) Swoją drogą zwykłą maszynka do glazury też kosztuje niemałe pieniądze zwłaszcza z bajerami takimi jak np. łożyska. do 1000 zł. Macie jakieś niedrogie modele godne polecenia dla amatora? napiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 09.12.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 A ja ostatnio widziałem w Lerloy Merlin w Warszawie taka maszynkę do cięcia płytek (glazury czy terakoty czy gresu-wszystko jedno) za 25 zł a wcześniej widziałem w Praktikerze taką maszynke za 105zł ale bardziej wybajerzoną bo była dłuższa i miała funkcje cięcia płytek pod kątem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 24.08.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ja również przymierzam się do zakupu takiej maszynki. Ostatnio miałem "przyjemność" ciąć płytki flexem z tarczą diamentową, bo musiałem ciąć za cienkie paski, by dała radę maszenka tylko rysująca powierzchnię i mam trochę dość!Mam pytanie do mających maszynkę elektryczną dla amatora za ok.200 - 300zł.,: jak to ustrojstwo sie sprawuje? Nie trzeba co 15 min. dawać maszynie odpocząć, bo się zagrzała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grudzien 25.08.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 osobiście używałem już paru gilotynek do płytek i uważam że" inwestowanie" w maszynkę za np 50 pln mija się z celem gdyż taki badziew już na dzień dobry nie trzyma wymiaru, proponuję np maszynkę z łożyskowaniem w której nóż tnący porusza się po płaskownikach ,a nie po cieńkościennych rurkach ,w ciastoramie za ok 150 pln i na pewno będziesz zadowolony i nie będziesz mówił brzydkich wyrazów podczas roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 25.08.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 pare lat temu kupilem w markecie (to byla chyba castorama) maszynke do ciecia DEDRA. Ma ona chlodzenie woda. Sprawuje sie super zadnych zastrzzen a ile plytek ja juz przeciolem, ile czasu zaoszczedzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondraczek 31.08.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ja również kupiłem Dedre w Castoramie i z pełnym szacunkiem musze przyznać jej 5 z plusem. Kafelkuje dorywczo jako fuchy dwa razy w miesiącu jakąś łazieneczke czy kuchnie i musze powiedzieć że bez tej maszynki to mugłbym sobie pogwizdać. Tnie i prosto i pod kątem. Nie grzeje sie chodciaż przy końcu gwarancji chciałem ją wykończyć - nie dała sie I nawet tarcze tą co miała orginalnie to dużo wytrzymała potem to już niestety te za 30- 70 zł to można sobie odpuścić strzępią szybko sie zużywają - czasem lepiej wydać troche wiącej a mieć pożądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 01.09.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 też kupiłem chinszczyznę, za 138 zł na wodę z tarczą w SelgrosieJakją w domu spokojnie pooglądałem.... to mnie reszta włosów staneła.... ale... zrobiłem cała łazienke... cięcie pod katem na mokro oryginalną badziewiasta tarcza./ miała lekkie bicie/ale mimo wszystko jestem pod wrazeniem.... swoje zrobiłajak ma sie wyobraźnie... to można nią wszystko zrobić...nie mogłem jej zmęczyć.... polecam do domowych robótek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 01.09.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 DEDRA to nie jest chinszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.09.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 DEDRA to nie jest chinszczyzna nie pisałem, że kupiłem DEDREjavascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 02.09.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 też kupiłem chinszczyznę z tego wynika ze skoro "tez" kupiles- czyli wczesniej kupowalismy chinszczyzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 03.09.2005 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 he...hehe.INVX analizując .... sporo racji. ale nie o to chodziło.... ale cóz... życie składa sie z drobiazgów.... ale istota sprawy jest , że sprzet z "majsterkowej" półki sposuje nadspodziewanie dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts