pkoval 01.07.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Zastanawiam się nad zakupem działki budowlanej, której połowa jest rolna. Czy część rolna musi być uprawiana czy coś w tym rodzaju?Wybaczcie być może głupie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 01.07.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nie musi. Przynajmniej jak nie jest bardzo duża. A jak jest duża, to może warto pomyśleć o jakiejś formie odłogowania. Łąka, którą się kosi ze dwa razy do roku. Albo zalesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 01.07.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ja mam działkę rolną z możliwością zabudowy siedliska, musiałam mieć warunki zabudowy i pozwolenie na budowę- i właśnie buduję dom. Nie wiem jak to jest w przypadku dobrej jakości gleby, u mnie jest V i VI klasa, więc generalnie uboga... i nie mam żadnego obowiązku uprawy, zresztą co mozna uprawiać mając na 13000m dom i ogród? A tyle ma moja "posiadłość"...Przede wszystkim dowiedz się jak dużą działke rolna musisz mieć aby móc budować siedlisko w gminie , na terenie której znajduje się działka i w gminie uzyskasz również odpowiedź na Twoje pytanie odnośnie ew. upraw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolix 16.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Kiedyś moi rodzice mieli działkę zakładową - ogródek działkowy. W statucie jednym z obowiązków działkowca była uprawa iluś procent powierzchni działki, żeby komuś nie przyszło do głowy, żeby zrobic na całych 300 m2 burżuazyjnego trawnika.Ale te czasy o ile wiem już minęły i mam nadziejeę, że nie wrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Monika_ 21.03.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ja mam działkę rolną z możliwością zabudowy siedliska, musiałam mieć warunki zabudowy i pozwolenie na budowę- i właśnie buduję dom. a propos działki siedliskowej - czy aby móc się budować na takiej działce trzeba być rolnikiem? czy wystarczy aby działka spełniała kilka warunków (np. co najmniej jedna działka sąsiednia dostępna z tej samej drogi publicznej jest zabudowana; teren musi posiadać dostęp do drogi publicznej; istniejące lub projektowane uzbrojenie działki ma być wystarczające do rozpoczęcia budowy) Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts