piskosch 30.11.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 WitamPonieważ mam tylko jeden kanał wentylacyjny w kuchni i najlepsze miejsce dla kuchenki pod ścianą zewnętrzną chciałbym wyprowadzić okap jak w temacie.Najbardziej interesują mnie opinie i doświadczenia osób, które tak zrobiły. Czy nie brudzi się od tego elewacja w okolicach kratki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 01.12.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Ja mam wylot z okapu wyprowadzony bezpośrednio na zewnątrz. Ale nie dawałem kratki w ścianie, bo wylot jest 25 cm pod okapem. Dlatego wyprowadziłem wylot ponad dach krótkim kominkiem. W przypadku jego braku, podejżewam. że elewacja na tym ucierpi. pozdrawiam Juras XR4Ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doro 03.12.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Mam wylot przez ścianę, elewacja jeszcze nie skończona więc będęsię martwic później (może jakieś ciekawe rozwiązanie się nasunie) - w sumie o tym nie pomyślałam.Problemem za to było cofanie się powietrza do wnętrza pochłaniacza ikuchni. Wiało jak diabli,nawet skraplała się para inoxie, ustało jak zmieniłam kratkę wlotową na taką z chrapami, które pracują z pochłaniaczem , a zamykają wlot kiedy wyciąg jest wyłączony. I już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts