piegoosek 01.07.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 (edytowane) Witam,Jestem przed laniem chudziaka i wlasnie odkrylem, ze sa 2 metody wylania poziomu chudziaka.Wersja1: Poziom chudziaka ponizej szczytu scianki fundamentowej - tak mam w projekcieWersja2: Poziom chudziaka rowny ze szczytem scianki fundamentowej - uzywany najczesciej i najwygodniejszy sposob dla ekipy Szukam opinii ktora wersja jest lepsza, jakie sa plusy/minusy i na co uwazac. DziekiPawel Edytowane 21 Marca 2018 przez Redakcja usunięcie nieaktywnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.07.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 wersja 1 dla miłośników parkietu równo z trawnikiem.... /dla bardzo zaawansowanych miłośników poniżej trawnika/ wersja 2 dla normalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.07.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 wersja 1 dla miłośników parkietu równo z trawnikiem.... /dla bardzo zaawansowanych miłośników poniżej trawnika/ wersja 2 dla normalnych a skąd wiesz, że poziom 0 to poziom terenu? może warto to ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 02.07.2009 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 A ja mam jeszcze 3 wariant:Poziom osieplenia podłogi równo ze szczytem ścianki fundamentowej i na to dopiero szlichta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 02.07.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam, Jestem przed laniem chudziaka i wlasnie odkrylem, ze sa 2 metody wylania poziomu chudziaka. Wersja1: Poziom chudziaka ponizej szczytu scianki fundamentowej - tak mam w projekcie Wersja2: Poziom chudziaka rowny ze szczytem scianki fundamentowej - uzywany najczesciej i najwygodniejszy sposob dla ekipy Szukam opinii ktora wersja jest lepsza, jakie sa plusy/minusy i na co uwazac. Dzieki Pawel Ja mam wersję 1, ale to ze względu na spadek terenu - trzeba było podnieść dom i żeby aż tak wysoko nie podnosić poziomu wykończonej podłogi (taras miałbym wtedy jeszcze wyżej) to projektant zaproponował właśnie takie rozwiązanie. Problemów nie ma jakichś wielkich - poprzeczne ściany fundamentowe trzeba obniżyć troche, żeby potem przy układaniu styro nie przerywać niepotrzebnie izolacji, pape pod murami zewnętrznymi trzeba też jakoś sprytnie ukryć (jak wylejesz posadzke na równi ze ścianami fund, to papę będziesz miał nieco wyżej). zobacz sobie na moich zdjęciach jak to wygląda. Moim zdaniem, jeśli nie ma potrzeby, to rób normalnie - czyli wersja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 U mnie 2 wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts