ed-mar 14.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Oj, chyba nie potrafię wklejać obrazków WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 14.04.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1710.jpg Zeljka - Wielkie dzięki, mam nadzieję, ze wyjdzie Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 15.04.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 piskoch - bardzo cię proszę podaj jakie masz wymiary okien na pietrze domu. Czekam z niecierpliwością na odpowiedz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 18.04.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Piskosch. BArdzo prosze ponownie o podanie wymiarów tych opasek wokół okien. A czy masz również zrobione opaski na wykuszu??? Pozdrawiam Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 20.04.2006 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 EdytkoPrzepraszam, za zwłokę juz podaje:1. Opaski maja szerokość 18 cm2. Opaski sa wokół wszystkich okien, równiez tych na wykuszu Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.04.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam! Wasz dom jest rewelacyjny! Ciekawa jestem ile kosztował Was ten projekt, jak czytałam indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 20.04.2006 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Koszt ptojektu to około 4500 PLN wraz z adaptacją na szkody górnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.04.2006 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Czy długo czekaliście na jego odbiór od architekta? Jak długo go tworzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 23.04.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Tworzenie projketu trwało około 2,5 miesiacaz czego:1 miesiac tworzenie i dopracowywanie koncepcji1 miesiac projekt własciwy - obliczenia konstrukcyjne, dokumenacja0,5 miesiaca - ostateczne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ballada 24.04.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Czy mogłabym prosić o namiary na architekta? Szukam czegoś bardzo zbliżonego do tego, co tu oglądam. Jak wspominasz współpracę? Na co zwrócić uwagę? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 25.04.2006 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Niesety mój architekt juz nie pracuje w zawodzie, teraz jesz szefem Wydziału Architektury Jesli chodzi o moją wpołpracę z architektem to była ona dość nietypowa. Po prostu przyszedłem do niego z gotowymi, rozrysowanymi planami pieter i elewacjami, a on wprowadził parę poprawek (co nazywał tworzeniem koncepcji), przełozył na język konstrukcji. Nie mogł się biedak za bardzo wykazać Moim zdaniem najwazniejsze jest miec maksymalnie sprecyzowane wymagania. Najlepiej pokazać odpowiadające nam rozwiazania z innych projektów. Żeby dac Ci wyobrażenie mojego wariactwa, jak to nazywała żonka, powiem że zanim poszedłem do architekta spędziłem ponad 2 miesiące na przejrzeniu, analizie innych projektów i konstrukcji własnego Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ballada 25.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Żeby dac Ci wyobrażenie mojego wariactwa, jak to nazywała żonka, powiem że zanim poszedłem do architekta spędziłem ponad 2 miesiące na przejrzeniu, analizie innych projektów i konstrukcji własnego My już rysujemy ponad rok, mamy rozrysowany domek aż do przesady... Gdy zobaczyliśmy ten projekt, to bardzo nas uderzyło podobieństwo do naszego (wielka szkoda dla nas z tym architektem). Nasz różni się od Waszego, u nas jest inaczej: wiatrołap jest kawdratem, przed wejsciem daszek + filar, drzwi wejściowe są cofnięte w podcień, pomieszczenie gosp. z oknem od frontu i jest większe + piec; schody dwuzbiegowe; wc mniejsze bez prysznica; salon jest głębszy z bocznym wyjściem na taras (zadaszony); tam, gdzie u Was zbiegają się dwa okna narożeni mamy przewidziany blat z komputerami i jakiś regał; kominek mamy w innym miejscu, narożny przy kotłowni i garażu; Wasza kotłownia to nasze pom. gosp. dostępne od zewnątrz, zadaszony taras przed nią na drewno kominkowe; chcemy ogrzewanie kominkowe. Na poddaszu niemal tak samo, tylko my mamy w miejscu pralni mała łazienkę z garderobą, a w miejscu garderoby dodatkowy mały pokój. Wymiarami dom jest podobny, nasz trochę dłuższy. Dach czterospadowy, bez balkoników u góry, inna elewacja. Nasza działka ma 2500m, zastanawiamy się nad powiększeniem pomieszczeń. Właśnie zaczynamy się rozglądać za architektem, przymierzamy się do budowy wiosną.... Ale trochę nas to przeraża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.05.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Czy moje schody są bardzo podobne do Waszych? Proszę porównajcie, bo nie mogę sobie wyobrazić jakie one są to mój projekt po wielu zmianach http://www.archon.com.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m41e3a76e3136f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 15.05.2006 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 WitamRzeczywiscie sa podobne, stanowią tylko lustrzane odbicie. Jedyna różnica to fakt, że u mnie pod schodami jest pełna ściana, a u was z tego co widze pusta przestrzeńMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaJarek 15.05.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Piskosch!! Po prostu pięknie!!!!!! Jestem zachwycona wnętrzami!!!!!! Szczerze gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 19.05.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Jestem pod wrażeniem brak mi słów gratuluję pomysłów !!! nie wiem, czy kto zadał juz pytanie o m2 domu ?w tym gšszczu wypowiedzi trudno znaleć p.s. jeli chodzi o domek z zewnštrz, to wyglšdam jak ten z moich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 19.05.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Pięknie!!!!...nowocześnie i gustownie, dom ma swój klimat, dobrą rękę i oko ..fajne, odważane kolory zachęcają wręcz do inspiracji we własnym domu - kolejna realizacja do której będę wracała Gratuluje!! Mój mąż jest zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 23.05.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam i odpowiadam Metraż domu to 200 m2 powierzchni całkowitej podłóg, 160 m2 powierzchni uzytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaR 26.05.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Serdecznie gratuluję pomysłowości i dom jest przecudny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agadaniel 26.05.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Serdecznie gratuluję ładny domek a wnętrza jeszcze bardziej mi się podobają. Jeżeli można prosić o odpowiedz na pytanka: jakiej głębokości (od ściany do środka łazienki) jest ten drewniany blat w dużej łazience w który jest wpuszczona umywalka i czy każdy blat można tak wyciąć? W jaki sposób ten blat jest przymocowany do ściany i do tego "słupa"? Jaki wymiar ma ta umywalka a może jaki to model i firma? Czy nie byłby to problem żebyś umieścił jeszcze zdjęcie tego blatu przy tym "słupie"(obudowie komina) z jednej i drugiej strony?Z góry dziękuję Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts