kubolotek 12.11.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 to znowu ja jeszcze mam pytania w sprawie waszej kuchni, widze ze macie tam jakies duze szuflady czy macie w nich system bluma? ciekawa jestem czy wychodzi drogo taka kuchnia i ponownie pytam o cece i kolor mebli, i jeszcze jedno dlaczego obnizyliscie blaty po dwoch stronach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 13.11.2005 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Witam i odpowiadam Kolor drzwi wewnetrznych to czereśnia. Jeśli chodzi o drzwiczki kuchenne to szczerze powiedziawszy nie wiem jaki to kolor, po prostu spodobał nam się na wzorniku. Stolarz jest prawie miejscowy bo z Mikołowa (jakieś 30 km), nie wiem gdzie się zaopatrywał bo wybierałem z wzorników u niego w salonie. Całość kosztowała 7000 PLN. Mechanizmy szuflad mamy raczej standardowe, może z czasem zamienimy je na wersje "exclusiv". Blaty są na róznej wysokości z prostego powodu: - głowny blat pod oknem to blat roboczy, a jako że oboje z "małżowinką" jesteśmy wysocy łatwiej się pracuje w pozycji wyprostowanej - blat po prawej zawiera płytę grzejna, a tu z kolei łatwiej zaglądać do garów, gdy są one niżej - blat po lewej jest obnizony dla symetrii z blatem z prawej I ostatnie pytanie - z tych najtrudniejszych - cena całości (bez działki) to troche ponad 300 000 PLN Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 14.11.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 piskosch dzięki bardzo za odpowiedź, to już wiem, że wybrałam się z motyką na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 16.11.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Ja również nic nowego nie napiszę..mnie także bardzo podoba się wnętrze.Jakis czas temu znalazłam na stronie www podobny kominek(NW24) ale z pionowym wkładem- i z tym jest jak się okazuje problem:(..dlatego miło zobaczyć, że ładnie wyglada kwadratowy w tej obudowie:)http://www.kominki-godzic.pl/index/nowoczes.html PozdrawiamJasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.11.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja dla mnie super, bardzo mi się podoba i jak prawie wszyscy też mam pytanie Te lampy w korytarzu , możesz powiedzieć coś więcej - jakiej są firmy i gdzie je mozna dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopia 20.11.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Podoba mnie sie to!! Jak bys kiedys chcial oddac w dobre rece daj znac A jeszcze pytanie: koszty utrzymania domu ?? I jaka masz dzialke bo chyba mala troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 20.11.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Ladnie, ale dla mnie za duzo pomaranczu. Znudzi sie szybko, wole bardziej neutralne, spokojniejsze wnetrza. Ale domek super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 25.11.2005 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 witam i spieszę z odpowiedziami kolia Lampki w korytarzu na dole z jakiegos marketu (chyba z OBI) kopia Koszty utrzymania chaty to głównie ogrzewanie i prąd (odpowiednio 2000 PLN co i 1200 prąd). dodając do tego wode, wywóz szamba i śmieci, daje to kwotę 350-400 PLN miesięcznie. Działka ma 838 m2 - dla mnie to jest wystarczajaco duzo do koszenia PS. Jak mi sie domek znudzi - dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopia 25.11.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Ok a jakiego typu macie ogrzewanie i jake temperatury utrzymujecie wewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 26.11.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 ja tez jestem pod wrażeniem nie doczytałam sie jaka jest podłoga w salonie, Doczytaam sie jedynie ze sa to panele firmy Classen. Proszę powiedz mi jaki kolor jest podłogi. Cos więcej bo własnie taka mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 26.11.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 A oto odpowiedziKopia Mamy piec gazowy kondensacyjny Vaillanta i ogrzewanie mieszane (podłogówka + grzejniki)Temperatura w domu to 21-22 C w dzien i 18-19 w nocy Karo1Panele Classena to Kempas klepka pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 03.12.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 czesc Marcinbardzo Cie proszę o podanie wymiarów okien na dole w kuchni, okien w jadalni i salonie. Napisz jeszce od której strony masz południe dzięki z góry pozdrawiammagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 03.12.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Marcin jeszcze jedno mianowicie kaloryfery, proszę Cię podaj mi ich wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinta 04.12.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Cześć!Zrobiłeś kawał świetnej roboty.Mam podobny projekt do twojego tylko zrezygnowałam z dwóch okien między jadalnią a salonem tak że róg mam bez okien i teraz oglądając twój dom zastanawiam się czyu dobrze zrobiłam- chodzi mi czy nie stracę na świetle. Bardzo cię proszę wyraź swoje zdanie.Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amsign 04.12.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 Witam Piskosch jeżeli mógłbyś zamieścić dokładne (w zbliżeniu) zdjęcie tych dekoracyjnych tynków wewnętrznych to byłbym bardzo wdzięczny Istotnie dom jest imponujący - świetna robota! Gratuluję Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 05.12.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 magdo Oto wymiary okien Okno w kuchni - 120x120 Okna w wykuszu - 110x150, parapet na wysokosci 60 cm Okna w narozniku - 120x150 parapet na wysokosci 60 cm Południe mam od strony okna kuchennego. Kaloryfery pod oknami w wykuszu mają 40 cm wysokości, bo większe by się nie zmiesciły . Reszta kaloryferów w salonie to standard - 60 cm Basiu Dwa okna w narozniku są dla mnie istotne, gdyz od strony salonu mam północ i pełnia one dość ważna role doświetlajacą. Natomiast wydaje mi sie, że w przypadku salonu na południe lub na zachód, okna mogłyby spowodowac przegrzewanie pomieszczen latem. amsign Zdjecia tynków zamieszcze, muszę tylko je pstryknąc Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 05.12.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Marcinie dzięki serdeczne!!! mam podobny układ w domu, mam ... będę miała i zastanawiam się nad aranżacją wnętrza. Muszę jechać poprawić projekt Marcin macie super domek !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 09.12.2005 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Zgodnie z obietnicąWrzucam zdjecię tynku strukturalnego we wnętrzu z bliska http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/tynk2.jpg Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulaP 14.12.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Domek jest super. Naprawdę pięknie wykończony. Tylko pozazdrościć .Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresa16 29.12.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 bardzo jestem ciekawa ile trzeba bylo niebieskich paneli aby wymyslic taki wzor jaki jest w pokoju na gorze,wlasnie chcialam cos takiego zrobic.Bardzo prosze o odpowiedz za co z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts