gawel 26.05.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Bardzo ładny dom Gratulacje! Widać że inwestorzy wiedzieli czego chcieli, i konsekwentnie to osiągnęli, dom stanowi całość bardzo starannie zaplanowaną, także kolorystycznie. (brak strachu przed czerwienia np. ) no i oczywiście dążność do celu znalazła odzwierciedlenie w stronie finansowej przedsięwzięcia. (inaczej bylyby to tylko marzenia i "tzw opowieści z nad wody") Jescze raz gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 31.05.2006 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam i po niewielkiej przerwie odpowiadam.Blat w łazience ma 65 cm szerokości.Wydaje mi się, że każdy blat można tak wyciąć.Blat "leży" na wylanym z betonu postumencie, który stanowi dla niego konstrukcję nośną Umywalka to Roca GeorgiaZdjęcia dodatkow blatu zrobię i wrzucę.Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.06.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Marcinie, proszę podaj wymiary okien w wykuszu w jadalni, są zamieszczone wcześniej ale nie wiem czy dokładne...z góry dzieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 01.06.2006 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 AgnieszkoZ tego co pamiętam to podawałem dokładne wymiary. W praktyce i tak trzeba je dostosowac do stanu faktycznego na budowieMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 01.06.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 poprostu sliczny zawsze mi sie podobaly domy z dachem 4 spadowy ale teraz juz sam nie wiem gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 02.06.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Nam też na etapie wyboru projektu podobały sie dachy 4-ro spadowe, ale po porównianiu kosztów budowy i ilości miejsca na poddaszu zdecydowały względy merytoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 02.06.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 witam! Dołączam do zachwytów nad domkiem i mam pytanie (powenie ktoś już je zadał, ale nie czytałam całego wątku - wybacz brak czasu ) Co jest u was w kuchni pomiędzy szafkami, chodzi mi o miejsce, gdzie większość ludzi ma płytki ciekawa jestem też wymiarów kuchni (ja mam niemal identyczny układ), jesli to nie problem, to podaj, prosze. A jak sie wogóle mieszka? Jak - po czasie oceniasz funkcjonalność wnętrz? Co polecasz a przed czym ostrzegasz? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 02.06.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 piskosch w Twym salonu jaki jest kolor scian?Raz widac kremowe, raz zolte, ale pewnie lampy daja kolor jeszcze....Pięknie, pieknie, uwielbiam oglądać zdjęcia Twego domu.Mam wileką nadzieje ze moje wnetrza wyjda tak przytulne jak Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 02.06.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Nie będę nowatorska jak napiszę- Po prostu pięknie!!!!! Jestem zachwycona. Dopóki nie obejrzałam tego domu chodziły mi po głowie domy z dachem czterospadowym. ( Emanuella z Domusa)Ale zdjęcia tego domku mi uwiadomiły , że dach dwuspadowy może być ładny. A zyskuje na tym bardzo wnętze- jest cudowne. Mylę że przebija sławnš Emanuelę. Ma dużo okien i w ogóle jest rewelacyjny. Tez chcę taki dom!!!! Wnętrze jest piękne. Bardzo proszę włacicieli o podanie powierzchni użytkowej domu. Jeżeli to możliwe to bardzo proszę o zdjęcia z naniesionymi wymiarami poszczególnych cian, poniważ nie ukrywam iż chciałabym sobie stworzyć takie cudo. Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 02.06.2006 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Paulka Nad blatami kuchennymi przyklejona jest płyta meblowa o grubości 1cm. troche sie bałem tego rozwiązania, ale w praktyce okazało sie nie gorsze niz kafelki. Kuchnie zmierzę i podam Jesli chodzi o funkcjonalnośc wnętrza to: - wielki plus to wspólny, połączony salon, jadalnia i kuchnia - kolejny wielki plus to duza ilośc pomiesczen gospodarczych: kotłownia, spizarnia, pralnia i garderoba, nie zrezygnował bym z nich za żadna cenę - mały minus to duza łazienka na gorze - trudno ją ogrzać do "łazienkowej" temperatury, a przyjemnośc z posiadania dużego salonu kapielowego tego nie rekompensuje - kolejny minus to garaż, praktycznie nie parkujemy w nim samochodu, słuzy jako duże pomieszczenie gospodarcze na kosiarkę, rowery itp. Zamiast garażu spokojnie wystarczałoby nam większe pomieszczenie gospodarcze Agnieszko Ścianyw salonie są kremowe, żółty to zafałszowanie z lamp Sylwio Powierzchnia uzytkowa jest między 160-170 m2 Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.06.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Gratuluję wspaniałych wnętrz !! Naprawdę pięknie u Was !!My tez planujemy dac płyte meblową między szafki w kuchni - mówisz, że sprawdza się nieźle - a to taka zwykła meblowa plyta czy jakoś szczególnie zabezpieczona?? No i jak z miejscem nad kuchenka?? Nic się nie dzieje?? Ja tez bede miała elektryczną, ale jeden stolarz raczej odradzał..ale to chyba dlatego, ze nie robił takiego rozwiazania jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 02.06.2006 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jest to zwykła płyta meblowa. Nad kuchenka absolutnie nic się nie dzieje, myje się ją zupełnie bez problemów. Nasz stolarz też odradzał i kręcił nosem, może oni tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 02.06.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 juz sam nie wiem nie moge sie przekonac do 2 spad. dachu moze dlatego ze bylem wychowywany w takim zawsze podobaly mi sie domy z dachem kopertowym zastanawiam sie nad projektem pod jarząbem albo w winorisli 2 archonu bardzo se smakiem zrobiliscie wnetrze jak domek z okladki mam madzieje ze twoje pomysly przydadza mi sie Marcinie czy mozesz umiescic na forum plan pomieszczen taki jak juz umiesciles tylko ze z wymiarami bedzie nam latwiej sobie ta sliczna przestrzen wyobrazic z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 04.06.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedź i jeśli można to mam jeszcze pytanie dotyczące obudowy kominka.. 1.W jakim celu zamontowane są te dolne kratki w obudowie i czy nie bedą one przeszkadzały jezeli dołem będzie doprowadzone powietrze z zewnątrrz - czy zimne powietrze nie będzie się przedostawać do domu? i czy kominek nie bedzie zuzywał powietrza z mieszkania zamiast z dworu? 2.Czy górne kratki wychodzą z komory dekompresyjnej? 3.Patrząc od czoła obudowy, czy płyta g-k (która licuje się z przodem wkładu)jest w jakiś sposób odizolowana od wkładu?Czy jest tam jakiś odstęp, czy dylatacja czy jak to u Ciebie jest zrobione? Przepraszam za taką nachalność ale będę bardzo wdzięczna za pomoc bo przymierzamy się do samodzielnej obudowy kominka i te informacje bardzo nam się przydadzą. Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 05.06.2006 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Już Ci odpowiadam 1. Dolne i górne kratki są zainstalowane celem zapewnienia cyrkulacji powietrza chłodzącego wkład i ogrzewającego pomieszczenie: dołem pobór, górą wywiewWkład ma od dołu rurę do doprowadzenia powietrza z zewnątrz, która jest w sposób szczelny połączona z otoczeniem, tak że nie ma niebezpieczeństwa zasysania "lewego" powietrza z pokoju2. Górne kratki nie wychodzą z komory dekompresyjnej tylko z komory głownej. Rolę komory dekompresyjnej pełni sufit podwieszany3. Czoło wkładu jest wysunięte, a płyta g-k jest odizolowana od wkładu wełna mineralną i dylatacją PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agadaniel 05.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 dziękuję bardzo za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 05.06.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Dzięki bardzo za odpowiedzi ale jeśli pozwolisz to mam jeszcze kilka wątpliwości Co zrobić jeśli w naszym wkładzie nie da się zrobić tego szczelnego połączenia rurą z otoczeniem... i jeszcze jeśli chodzi o dylatacją a mógłbyś napisać jak to dokładnie wygląda?? Sorki, że tak zawracam Ci głowę Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 06.06.2006 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Jesli wasz wkład nie posiada dedykowanej rury do zasysania powietrza z zewnątrz to znaczy że będzie pobierał powietrze z salonu i już. Sytuacje mozna poprawic doprowadzając w pobliże spodu kominka rurę z zewnątrz i wtedy powietrze będzie pobierane po trochu z salonu i z zewnątrz Patrząc od zewnątrz przekrój ściany kominka wyglada nastepujaco: 1. płyta g-k 2. izolacja z wełny 3. przerwa powietrzna wieksza lub mniejsza (zaleznie od położenia względem wkładu) zwana dylatacją 4. scianka wkładu Mam nadziej że to Ci wyjasnia sytuację Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.06.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 CUDOWNY DOM......gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 08.06.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 WitamW koncu udało mi się zeskanować plan parteru i poddasza z wymiaramiZe wzgledu na duże rozmiary podaje tylko linki http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/plan_dol.jpghttp://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/plan_gora.jpg Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts