Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Ani i Marcina - Gabinet

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 856
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez nic innego nie powiem, tylko tyle ze dach zapiera WSZYSTKO.

Czy mieliscie jakiegos dekoratora do wnetrz domu czy to wszystko jest Wasza zasluga? Bo ja uwierzyc nie moge, ze tak pieknie mozna dom urzadzic. A u Was tak wszystko ze soba gra. No na prawde od 1-10 to macie odemnie 20. :D Za calosc...Gratuuuuulacje!

Zdjecia z pozostałych pomieszczeń na poddaszu umieszcze wkrótce :)

Podmurowka otynkowana jest tynkiem mozaikowym Atlasa.

http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/podmur.jpg

Z zewnatrz - tynk mineralny Kreisel baranek 2 mm.

http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/tynk.jpg

Nastepnie pomalowany farba egalizacyjna kolor 112, opaski wokół okien kolorem 111

Opaski wokoł okien zrobione z 2 cm grubosci styropianu naklejonego w czasie ocieplania, nastepnie otynkowanege tym samym tynkiem i pomalowanego farba o odcien jasniejsza

pozdr.

Jak rozwiązałeś problem folii kubełkowej. Na zamieszczonym zdjęciu widać że delikatnie odstaje od ściany.

Czy tynk strukturalny szczelnie "zaklei" folię kubełkową? Jak w ogóle zrobić ten element domu?

Ja planuje dokleić folię kubełkową do styropianu Izolbetem S i docisnąć ją kostką brukową. Ale boję się że to delikatne "odstawanie" będzie brzydko wyglądało.

mack

Tynk strukturalny nie pokrywa folii kubełkowej, tylko kończy się powyżej niej.

Folia została na etapie póŸniejszym "dociœnięta" kostka brukowš do styropianu. Poziom ułożenia kostki brukowej jest wyższy niż tynku mozaikowego, tak więc kostka zakrywa w całoœci folię i o żadnym odstawaniu nie ma mowy

pozdr

Marcin

mack

Tynk strukturalny nie pokrywa folii kubełkowej, tylko kończy się powyżej niej.

Folia została na etapie póŸniejszym "dociœnięta" kostka brukowš do styropianu. Poziom ułożenia kostki brukowej jest wyższy niż tynku mozaikowego, tak więc kostka zakrywa w całoœci folię i o żadnym odstawaniu nie ma mowy

pozdr

Marcin

dzieki za odp. Ale będę upierałsię że teoretycznie zostaje jakaś minimalna szczelina przy górnej krawedzi folii kubełkowej. Z Twojego opisy wynika chyba że wypełniłeś tąszczeline piaskiem, który przecież pełni rolę fugi dla kostki, ale jest całkowicie przepuszczalny dla wody.

dzieki za odp. Ale będę upierałsię że teoretycznie zostaje jakaś minimalna szczelina przy górnej krawedzi folii kubełkowej. Z Twojego opisy wynika chyba że wypełniłeś tąszczeline piaskiem, który przecież pełni rolę fugi dla kostki, ale jest całkowicie przepuszczalny dla wody.

To prawda, ale wydaje mi się, że folia kubełkowa nie pełni funkcji ochrony przed wilgocią, ale przed mechanicznymi uszkodzeniami styropianu. Tak więc istnienie szczeliny w niczym nie przeszkadza

Nie korzystalismy z usług ani architeków wnętrz ani krajobrazu. Wszystko sami :)

Edyto

Wydaje mi sie, że panele zachowują sie jak każde inne (kurz troche bardziej widać niz na jasnych, sprząta się nie najgorzej). Trudno mi cos więcej o nich powiedzieć

To podobnie jak my. Sami wymyslamy i sprawia nam to ogromnš radoœć.I podobnie jak Wy nie obawialismy się eksperymentowania z mocnymi, żywymi kolorami :lol: :lol:

Domek :D macie piękny, dopracowany i przemyœlany. . Wspaniałe pomysły, bardzo ładne wnętrza.

Pogratulować !!!

Pozdrawiam serdecznie,

KasiaR :wink: