Magda25 31.07.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Taki dom, że zapiera dech... Piękny!!!! Pewnie nie raz obserwujecie przechodniów, którzy stoją dłuższą chwilę przed Waszym płotem... sama bym postała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelo44 09.08.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Mam pytanie co do bramy. Widac, ze jest przesuwana z przeciwwaga. Jaka jest szerokosc bramy (z przeciwwag i bez) i w jakiej odleglosci macie dom od granicy dzialki? Wydaje sie ze dom jest dosc blisko sasiadapzdrangelo44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 11.08.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 WitajSzerokość bramy w świetle przejazdu to 3m, razem z przeciwwwagą 4,5 m.Dom stoi w odległość 4m od granicy działki, faktycznie jest to dość blikso, ale zależało nam aby z drugiej strony było jak najwięcej miejsca.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja tez nic innego nie powiem, tylko tyle ze dach zapiera WSZYSTKO. Czy mieliscie jakiegos dekoratora do wnetrz domu czy to wszystko jest Wasza zasluga? Bo ja uwierzyc nie moge, ze tak pieknie mozna dom urzadzic. A u Was tak wszystko ze soba gra. No na prawde od 1-10 to macie odemnie 20. Za calosc...Gratuuuuulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 11.08.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 fajowo bardzo ładnie wszystko dopasowane-miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 12.08.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Zdjecia z pozostałych pomieszczeń na poddaszu umieszcze wkrótce Podmurowka otynkowana jest tynkiem mozaikowym Atlasa. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/podmur.jpg Z zewnatrz - tynk mineralny Kreisel baranek 2 mm. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/tynk.jpg Nastepnie pomalowany farba egalizacyjna kolor 112, opaski wokół okien kolorem 111 Opaski wokoł okien zrobione z 2 cm grubosci styropianu naklejonego w czasie ocieplania, nastepnie otynkowanege tym samym tynkiem i pomalowanego farba o odcien jasniejsza pozdr. Jak rozwiązałeś problem folii kubełkowej. Na zamieszczonym zdjęciu widać że delikatnie odstaje od ściany. Czy tynk strukturalny szczelnie "zaklei" folię kubełkową? Jak w ogóle zrobić ten element domu? Ja planuje dokleić folię kubełkową do styropianu Izolbetem S i docisnąć ją kostką brukową. Ale boję się że to delikatne "odstawanie" będzie brzydko wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 12.08.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Piskosch... ten watek jest jednym z moich ulubionych na tym forum, lubie tu zagladac i ciagle zachwycam sie waszym domem: wnetrzem i zewnetrzem.Pieknie, wszystko do siebie pasuje, schludnie, miodzio!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 13.08.2006 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 mackTynk strukturalny nie pokrywa folii kubełkowej, tylko kończy się powyżej niej.Folia została na etapie póniejszym "docinięta" kostka brukowš do styropianu. Poziom ułożenia kostki brukowej jest wyższy niż tynku mozaikowego, tak więc kostka zakrywa w całoci folię i o żadnym odstawaniu nie ma mowypozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.08.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 mack Tynk strukturalny nie pokrywa folii kubełkowej, tylko kończy się powyżej niej. Folia została na etapie póniejszym "docinięta" kostka brukowš do styropianu. Poziom ułożenia kostki brukowej jest wyższy niż tynku mozaikowego, tak więc kostka zakrywa w całoci folię i o żadnym odstawaniu nie ma mowy pozdr Marcin dzieki za odp. Ale będę upierałsię że teoretycznie zostaje jakaś minimalna szczelina przy górnej krawedzi folii kubełkowej. Z Twojego opisy wynika chyba że wypełniłeś tąszczeline piaskiem, który przecież pełni rolę fugi dla kostki, ale jest całkowicie przepuszczalny dla wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 14.08.2006 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 dzieki za odp. Ale będę upierałsię że teoretycznie zostaje jakaś minimalna szczelina przy górnej krawedzi folii kubełkowej. Z Twojego opisy wynika chyba że wypełniłeś tąszczeline piaskiem, który przecież pełni rolę fugi dla kostki, ale jest całkowicie przepuszczalny dla wody. To prawda, ale wydaje mi się, że folia kubełkowa nie pełni funkcji ochrony przed wilgocią, ale przed mechanicznymi uszkodzeniami styropianu. Tak więc istnienie szczeliny w niczym nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 14.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Marcin czy korzystaliście z usług architekta krajobrazu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 14.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Piskosch!!!Mam małe pytanko...Bardzo mi sie podoba twoja podłoga w salonie. To jest classen kempas brilant, tak???Czy jest łatwa w utrzymaniu, czy nie jest zbyt ciemna, czy nie widać kurzu, ???? Napisz coś niecoś proszę, jak sie sprawuje w uzytkowaniu? Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaej 14.08.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mam pytanie-czy mógłbyś podać namiary na wykonawcę płotu-elementów drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 14.08.2006 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Nie korzystalismy z usług ani architeków wnętrz ani krajobrazu. Wszystko sami Edyto Wydaje mi sie, że panele zachowują sie jak każde inne (kurz troche bardziej widać niz na jasnych, sprząta się nie najgorzej). Trudno mi cos więcej o nich powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 17.08.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 A jakie masz fronty w kuchni, jaki to kolor??? Mi sie takie bardzo podobaja i zastanawiam sie nad jablonia lub czereśnią z BRW, ale nie wiem co wybrać?!?! Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 17.08.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witam, chciałabym się dowiedzieć jaki macie kolr w salonie? jakiej firmy i jaka jest nazwa koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Nie korzystalismy z usług ani architeków wnętrz ani krajobrazu. Wszystko sami To jeszcze bardziej podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Nie korzystalismy z usług ani architeków wnętrz ani krajobrazu. Wszystko sami Edyto Wydaje mi sie, że panele zachowują sie jak każde inne (kurz troche bardziej widać niz na jasnych, sprząta się nie najgorzej). Trudno mi cos więcej o nich powiedzieć To podobnie jak my. Sami wymyslamy i sprawia nam to ogromnš radoć.I podobnie jak Wy nie obawialismy się eksperymentowania z mocnymi, żywymi kolorami Domek macie piękny, dopracowany i przemylany. . Wspaniałe pomysły, bardzo ładne wnętrza. Pogratulować !!! Pozdrawiam serdecznie, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 18.08.2006 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 EdytoFronty w kuchni, z tego co pamiętam, mam w kolorze jabłoni. Natomiast każdy producent nazywa kolory jak chce, tak więc wybierz kolor który Ci się bardziej podoba, a nie sugeruj sie nazwąKaroFarba w salonie to Tikurrila (podobnie jak reszta domu) kolor X129. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.08.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ekstra. Gratuluje odwagi w stosowaniu kolorów jak bedziecie wyrzucać "niepasujący" wypoczynek, to powiedźcie gdzie i kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts