amj2 16.11.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Baaaardzo mi się podoba. I czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 17.11.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Wnętrza suuper, takie cieplutkie po prostu w moim guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasieńka 17.11.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 ...naprawdę dech zapiera - jeśli nie maczał w tym palców żaden dekorator to ogromne gratulacje dla inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 17.11.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Podoba mi sie, zrobione ze smakiem i elegancko. Jaki to kolor w salonie na scianach? seledyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 17.11.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 A ja jestem ciekawa co to za mozaika w łazience na piętrze? Naprawdę ładnie i ciepło się interesuje. Reszta też piękna, ale ta łazienka leży mi najbardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 17.11.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Ups, oczywiście przejęzyczenie: mozaika pięknie się prezentuje! przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 17.11.2004 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Dziekuje wszystkim "recenzentom" za miłe komentarze. Mozaika jest z Tubądzina - seria KubaSciany w salonie są kremowe, niestety w przyćmionym świetle lamp wychodzą na zdjęciu w dziwnym kolorze. Ps. Wrzuciłem kilka zdjęc z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.11.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Marcinie - no, no - wciąż robisz na mnie wrażenie z zewnątrz też oczywiście .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izagrab 17.11.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Bardzo mi sie podoba ten projekt. Ja jestem na etapie wyboru projektu i od onad pol roku nie moge sie zdecydowac a na wiosne chce ruszyc z budowa. Podobaja mi sie domy rozlozyste z dachem spadzisrtym na 4 strony ale ogladajac projekty widze jak duzo traci sie na poddaszu i jakie klitki wychodza. Zawsze bylam negatywnie nastawiona do tego typu dachow i domow ale po obejrzeniu zdjec zmienilam zdanie. Bardzo mi sie podoba wnetrze waszego domu, zwlaszcza lazienka na gorze. Czy moglabym dostac zdjecia poddasza by zobaczyc jak wyglada gora w tego typu domach, jaki wy macie?Moj mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 18.11.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 A co jest na górze, oprócz łazienki? Mógłbyś wrzucic parę fotek? Sama jestem właścicielką poddasza, gdzie będzie sypialnia, garderoba, pokój dziecięcy, łazienka, bieliźniarka oraz pomieszczenie gospodarcze- pralnia. No i zachodzę w głowę jak te skosy pourządzać, żeby wyszło funkcjonalnie. Podpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.11.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 piskosch - piękny domek Kilka pytanek: z czego zrobiona jest podmurówka? Jak i z czego robiłeś opaski dookoła okien i drzwi? Czy mógłbyś powiedzieć czym tynkowałeś dom i jaki to kolor? Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 18.11.2004 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Zdjecia z pozostałych pomieszczeń na poddaszu umieszcze wkrótce Podmurowka otynkowana jest tynkiem mozaikowym Atlasa. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/podmur.jpg Z zewnatrz - tynk mineralny Kreisel baranek 2 mm. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/tynk.jpg Nastepnie pomalowany farba egalizacyjna kolor 112, opaski wokół okien kolorem 111 Opaski wokoł okien zrobione z 2 cm grubosci styropianu naklejonego w czasie ocieplania, nastepnie otynkowanege tym samym tynkiem i pomalowanego farba o odcien jasniejsza pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.11.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 pischosch - ogromniaste dzięki za odpowiedź Jeszcze pytanko: jaki kolor ma ten tynk mozaikowy? I jakiej szerokości są opaski wokół okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.11.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Bradzo ładnie a ile inspiracji Czekam na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.11.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Pischosch mam pytanie z czego masz parapety zewnętrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.11.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Trochę mi szczęka opadła. Rewelacja. Widać, że ktoś nieźle to wszystko wymyślił. Czy zatrudnialiście architekta wnętrz? Czy w przedpokoju (przy schodach) to farba strukturalna czy tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Fiu, fiu. W środku mnie zamurowało. Bardzo energetyczne wnętrza z wyrafinowanym smakiem. Nie wierzę że jakiś architekt wnętrz nie maczał tu palce. Z zewnątrz mniej mi się podoba, parę szczegółów mnie razi, ale ogolnie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 18.11.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Co jest na łączeniu płytek z panelami (przed kominkiem)? Z zewnątrz dom wygląda bajkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 19.11.2004 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Heyka Wrzucam pare fotek z poddasza. http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/pomar1.jpg http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/ziel1.jpg http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/ziel2.jpg http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/zol1.jpg http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/zol2.jpg Na razie poza zieloną sypialnia reszta stoi pusta i czeka na lepsze czasy (finansowe). Zreszta nasza sypialnia tez jest jeszcze zbyt surowa i wymaga "docieplenia" A teraz pora na odpowiedzi: Na gorze oprocz lazienki i 3 pokoi jest jeszcze garderoba i pralnia. Skany rzutow umieszcze wkrotce, zeby sprawe rozjasnic Maluszek Szerokosc opasek zmierze, a kolor tynku mam nadzieje uda mi sie znalezc na fakturze Aga Parapety zewnetrzne sa wygiete z blachy pokrytej folia w kolorze ceglanym (tej samej z ktorej robi sie np. obrobki blacharskie) Zielona W przedpokoju i wielu innych miejscach (np. na kominku) jest tynk strukturalny. Jest to tynk mineralny "kornik" ziarno 3mm roztarty na krzyz i pomalowany farba akrylowa na wybrany kolor. Moim zdaniem wyszlo super - kazdemu polecam Marto Panele i plytki odziela "gumowa" listwa produkcji chyba niemieckiej kupiona w Obi. Byla droga jak chol**** ale jedyna ktora dalo sie wygiac w luk I na koniec kurcze nikt mi nie chce wierzyc ze ten wystoj to my tak sami popelnilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 19.11.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 piskosch Dzięki za odpowiedź. Jak wprowadzaliśmy się (trochę na wariata) to chciałam zrobić taki tynk strukturalny w przedpokoju i przy schodach, pomalowaliśmy zwykłą farbą akrylową i teraz po roku (przy dzieciach) przedpokój i klatka schodowa wymagają pilnego malowania. Jeszcze raz przesyłam wyrazy uznania, zwłaszcza, że jak mówisz sami to wszystko wymyśliliście. Zapytam jeszcze o kinkiety w salonie. Pamiętasz może gdzie kupowaliście? Czy w jakimś sklepie z lampami, czy może w ogólnopolskiej sieci typu OBI, CASTORAMA. Ja mam w tej chwili takie z papieru czerpanego (IKEA) i w niedługim czasie planuję zmianę. A Twoje rzucają piękne smugi światła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts