zielonooka 28.07.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ja przepraszam ale po dluzszej nieobcenosci obejrzalam fotki i trochhe sie zmienilo nadal uwazam ze jedno z lepszych wnetrz (niech sie architekci wnetrz schowaja ) bo podobno robiliscie sami ale jedna rzecz mna wstrzasnela....i wiem ze gustibus ... i tak dalej ale musze powiedziec bo sie udusze:) ta zaslonka (firanka?!) w te czerwono czrne czy pomaranczowe ciapaki czy cus, o ranyyy... jakie to brzydkie:(:( i jak kompletnie rozwala uzyskany do tej pory swietny efekt, jaki udalo sie Wam uzyskac:(:( i wlasciwie tylko ja widac , cala swietna reszta niknie przepraszam, wasz dom , ale....:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 28.07.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Jesli zostal poruszony temat zaslonki, to i ja sie wypowiem. Nie uwazam , jak poprzedniczka, ze jest brzydka, ale zbyt agresywna w tym wnetrzu juz i tak z ostrymi akcentami. WYwoluje niepokoj, zdenerwowanie, ja siedziac tam nie bylabym w stanie odpoczac. Zaslonke bym zdjela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.07.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 tak, chodziło mi o m2 każdego pomieszczenia. Myślałam o domu o powierzchni użykowej ok 130 m2 + garaż, więc Wasz piękny dom jest dla mnie za duży. Jednak rozkład pomieszczeń jest super i może po małych adaptacjach udałoby mi się osiągnąć podobną funkcjonalność, ale nieco w mniejszym wymiarze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 29.07.2005 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Więc odpowiadam:Parter: Salon z kuchnią 55m2, WC 3m2, spiżarnia 1m2, garaż 25 m2, kotłownia 7m2Piętro: 3 pokoje po około 20 m2, łazienka 12 m2, garderoba i pralnia po około 7 m2PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ko***y 03.08.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Do tej beczki miodu łyżka dziegciu! Już daruję sobie cytatu o gustach,kasę jednak widać. Dla mnie to wnętrze kojarzy się z rozbitym TIR-em przewożącym farby.Dla mnie bezguście totalne.No cóż,tu tym wszystkim co mają inne zdanie i się zaperzą, może jednak zacytować ....... W sumie najważniejsze jest zadowolenie inwestora! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 03.08.2005 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Do tej beczki miodu łyżka dziegciu! Już daruję sobie cytatu o gustach,kasę jednak widać. Dla mnie to wnętrze kojarzy się z rozbitym TIR-em przewożącym farby.Dla mnie bezguście totalne.No cóż,tu tym wszystkim co mają inne zdanie i się zaperzą, może jednak zacytować ....... W sumie najważniejsze jest zadowolenie inwestora! Pozdrawiam. bardzo mnie Twoj post zaciekawil. Czy mozna gdzies zobaczyc probke tego, co wedlug Ciebie jest gustowne? A moze pokazesz nam jak mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ko***y 04.08.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ciku,sama piszesz że w pomieszczeniu z tak ostrymi akcentami nie mogłabyś odpoczywać.Podzielam Twoje zdanie.Natomiast myślenie, że pewnie ja mieszkam w bloku w M4 i mam meblościanki jest myśleniem prostym,żeby nie powiedzieć prostackim.Bardzo dużą wagę przywiązuję też do otoczenia domu.Jak już,to papuga zawsze lepiej wygląda w ogrodzie,niż na betonowym słupku.Co do przykładów dobrego gustu......Poddaję się.To się widzi,albo nie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 04.08.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Ciku,sama piszesz że w pomieszczeniu z tak ostrymi akcentami nie mogłabyś odpoczywać.Podzielam Twoje zdanie.Natomiast myślenie, że pewnie ja mieszkam w bloku w M4 i mam meblościanki jest myśleniem prostym,żeby nie powiedzieć prostackim.Bardzo dużą wagę przywiązuję też do otoczenia domu.Jak już,to papuga zawsze lepiej wygląda w ogrodzie,niż na betonowym słupku.Co do przykładów dobrego gustu......Poddaję się.To się widzi,albo nie.Pozdrawiam Intersujace, ze z gory wiesz o co ja Cie podejrzewam. Czyzby ukryte kompleksy? A nazywanie mojego myslenia prostackim swiadczy jedynie o Tobie. Milego dnia zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shevaun 05.08.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Zastanawiałam się, czy włączyć się w tę dyskusję, doszłam jednak do wniosku, że pokazaliście Wasz domek nie po to, by słuchać koncertu pochwał i zachwytów ale by dowiedzieć się, jak widzą go inni. O gustach się nie dyskutuje, ważne że czujecie się w nim dobrze, zaznaczam więc, że to co napiszę, jest wyłącznie moim punktem widzenia. Z pewnością nie można odmówić Wam konsekwencji. Widać, że dom przemyślany jest w detalach, perfekcyjnie wykończony, z precyzyjnie dopracowaną kolorystyką i oświetleniem. Niewątpliwie wiedziliście, jaki efekt chcecie osiągnąć, nie było tu miejsca na przypadek. Mnie jednak, w przeciwieństwie do przedmówców, nie zachwyca. Podobają mi się elementy - proste okna w salonie, komplet w jadalni, kinkiety, mozaika w łazience, blat pod umywalką. Całe wnętrze, mimo ciepłych kolorów, jest jednak w moim odczuciu zimne, zbyt perfekcyjne, przypomina apartament w hotelu. Nie widzę tam miejsca, gdzie chciałabym się położyć z książką i herbatą, razi mnie skórzany komplet i krzykliwa zasłonka. Przeszkadza czerwony sufit i kominek, który jest tylko pasującym do reszty sprzętem, a brakuje mu ciepła. To wnętrze jest bezosobowe, nic mi nie mówi o jego właścicielach. Jest, jak być powinno - czysto, sterylnie, konsekwentnie. Tylko nie potrafię sobie tam wyobrazić dzieci, kota na parapecie, kwiatów na stole. Doceniam pomysł i realizację jednak nie umiałabym tego domu polubić. Pozdrawiam serdecznie i przepraszam za wszelką krytykę - niech Was cieszy Wasza chatka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isay 12.08.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 witam, bardzo podoba mi sie lazienka, chcialabym sie dowiedziec jaka listwa z serii Kuby obudowane jest lustro, nie widzialam takiej na stronie tubadzina, z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Ładny dom. Choć ja za zwyczaj „boję” się kolorów, to u Was mi one nie przeszkadzają. Uważam, że jest wszystko ładnie dobrane. Jest wszędzie dużo przestrzeni i w całym domu jest ciepły, przyjemny klimat. Gratuluje wyboru i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 15.08.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Witam ponownie, Najpierw odpowiedz dla isay. Listwa wokół lustra to nie żadna listwa tylko pociete na mniejsze kawałki i ułożone na przemian duże płytki ścienne . Odnosze się ze zrozumieniem do krytycznych uwag Shevaun i Kolistego. W końcu nie każdemu musi się to samo podobać. Jasne jest, że projektując wnętrza, nie kierowaliśmy się chęcią uznania w oczach innych (choć jest ono miłe) ale naszym dobrym samopoczuciem i przyjemnością w nich mieszkania. Inspirowały nas wnętrza "designerskie", które niektórym wydają się zimne i nieprzytulne - dla nas jednak są ideałem do którego dążymy. Z podrowieniami, aby wszytkim mieszkało się miło w ich wymarzonych "chatkach". PS. Stwierdzenie o "rozbitym TIRZE z farbami" wprawiło mnie naprawdę w doskonały humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isay 16.08.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 dzieki za odpowiedz - pomysl super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kharmie 26.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 W waszym domu widzę wiele ciekawych pomysłów godnych pozazdroszczenia!!! Macie potencjał! Bardzo zainteresował mnie ten "drewniany" blat w łazience, w który wpuszczona jest umywalna... Czy moglibyście mi zdradzic tajemnicę tego blatu? Czy to taka zwykła płyta meblowa, chociaz obawiam się ze raczej zwykła pod wpływem wilgoci szybko uległaby zniszczeniu.... CO to za cudo? Bo ja własnie przymierzam się do remontu łazienki i zastanawiałam sie nad wkomponowaniem tam drewna... ale przeciez drewno i wilgoć nie ida w parze... Jakies pomysły? Moze właśnie rozwiązaniem jest ta płyta, której urzyliście??? Pozdrawiam cieplutko, Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ko***y 26.08.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Piskosch,MASZ KLASĘ.Chciałem zamieszać w tygielku z lukrem,więc musiałem trochę przesadzić.Teraz szczerze.Nie podoba mi się kominek,zasłonka w krzyżyki i niebieski cokolik wanny.Szczególnie ten cokolik.Podoba mi się gra światłem.Co do kolorów to najlepiej ujęła to Shevaun.Mnie ich nadmiar drażni,ale ważne że Wy się dobrze czujecie.Tak więc kogo obraziłem,to PRZEPRASZAM! Życzę powodzenia w dalszym eksperymentowaniu. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 26.08.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Piskosh - Przepiękne wykonczenie: wewnątrz jak i na zewnątrz. Mam pytanie jak się wykańcza folię przeciwwodną, która "wystaje ci przy podmurówce. Sam mam taką i zastanawiam się jak to wykończyć - ukryć, ale w jaki sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piskosch 11.09.2005 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam po powrocie z wakacji, Jesli chodzi o "blat drewniany" w łazience - jest to gruby (38 mm) blat kuchenny, przyciety w odpowiedni kształt i oklejony tasmą PCV. Na razie (1 rok) sprawdza się bez zarzutów. Jesli chodzi o folie przeciwwodna to została on zasypana klińcem, a na to poszła kostka brukowa, aż do poziomu tynku mozaikowego. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 13.09.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 witam czy będziesz dał radę przesłać dokładniejsze zdjęcia wykuszu. Chodzi mi konkretnie o kaloryfer pod 3 oknami, parapety, a najbardziej o rozwiązania z firankami ale u Ciebie ich nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 14.09.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 cuuuudo ,pięknie zaprojektowane wnętrze.!!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkan00 21.09.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Bardzo mi się podoba.Wnetrze projektował wam chyba dekorator jak nie to jestescie bardzo zdolni.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts