gapcia_a 02.07.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam,bardzo proszę o pomoc w sprawie dachu.Jaki materiał najlepiej zastosować aby pokryć przeciekający dach, prawdopodobnie jest on pokryty jakąś papą (blok mieszkalny z 1998r) Generalnie chodzi mi o jak najmniejszą toksyczność pokrycia, gdyż remontowany kawałek jest tuż przy moich oknach (skos) wszystko od południa, wiadomo teraz pogoda upał, wilgotność. Standardowo kładą smołę i ciesz się, że zrobili, ale ze względu na to iż jestem w 8miesiącu ciąży nie zgodziłam się na to rozwiązanie. Zaproponowali papę termozgrzewalną- nie orientuję się wogóle, ale to chyba na kleju. Bardzo proszę o poradę co im zasugerować, żeby nie narażać zdrowia własnego i dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gapcia_a 05.07.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 To może chociaż ktoś mi udzieli informacji, kiedy taka papa na pewno wysycha, maja zacząć robić rano, to czy wieczorem mogę na noc zostawić już otwarte okna, czy lepiej jeszcze się wstrzymać. Papa nie jest na kleiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabrzoza 10.07.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 z tego co wiem najlepsza na uszczelnienie takiego skosu jest papa termozgrzewalna. jeśli chodzi o zapach to na pewno jest lepsza niż smoła.najlepiej użyć papy 5 mm grubości z dużąi lością posypki zewnętrznej co powoduje wolniejsze utlenianie się papy. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts