danserniebanalny 02.07.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam! Chciałem się dowiedzieć co lepiej położyć na podłogi. Czy kłaść deske barlinecką, bo np. wygodniej sie kładzie, czy lepiej położyć deskę dębową (z piórem i wpustem) tyle że tu trzeba kleić do posadzki. Doradźcie w co i dlaczego lepiej inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.07.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam! Chciałem się dowiedzieć co lepiej położyć na podłogi. Czy kłaść deske barlinecką, bo np. wygodniej sie kładzie, czy lepiej położyć deskę dębową (z piórem i wpustem) tyle że tu trzeba kleić do posadzki. Doradźcie w co i dlaczego lepiej inwestować. Ja mam deskę barlinecką w całym domu...... jesionową.Taniej,szybciej a przy tym bardzo elegancko.Nawet mam ją wkomponowaną w schody by w domciu panował swoisty klimat.Tylko ,że coś pan od schodów się opóźnia z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 02.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Witam! Chciałem się dowiedzieć co lepiej położyć na podłogi. Czy kłaść deske barlinecką, bo np. wygodniej sie kładzie, czy lepiej położyć deskę dębową (z piórem i wpustem) tyle że tu trzeba kleić do posadzki. Doradźcie w co i dlaczego lepiej inwestować. Ja mam deskę barlinka na całym poddaszu. Mam ją zasadniczo z jednego powodu. Nie lubię w pomieszczeniach pokojowych płytek i paneli a na "prawdziwe" drewno zabrakło kasy i lezy tylko na dole. Jeśli problem mamony nie jest problemem dla kogoś to tylko "prawdziwe" drewno. Wygląda o niebo lepiej (barlinka rozpoznaję z kilometra), można to cyklinować (barlinka teoretycznie także jak się go przyklei ale taniośc kładzenia polega na tym, że kładzie się ją jako podłogę pływającą....a drzewa do cyklinowania na nim niewiele). No i poczytaj archiwum. Barlinek jest delikatny. Dzieci, kobiece szpilki etc. i nie będzie wygladał tak jak pierwszego dnia.....a prawdziwą deskę przecyklinujesz kilka razy. Taka moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts