keraj 30.11.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witam!Czy ktos z was podpisywal umowe przedwstepna z wykonawca? Chodzi mi o cos w rodzaju "zaklepania" sobie wykonawcy i terminu.Szczegoly mialyby byc ujete w umowie ostatecznej. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 14.12.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Taka umowa inwestorowi nic nie da, a nawet zaszkodzi - bo niepotrzebnie wywinduje cenę.Wystarczy rozmowa wstępna i orientacyjne określenie ceny przez wykonawcę.Jeśli wykonawca na wiosnę złapie lepszą robotę - to i tak Twoją porzuci, albo przesunie na jesień.W tej chwili trzeba rozmawiać z wieloma wykonawcami, notować kontakty i zbierać opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 04.01.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Co prawda to prawda. Trzeba mieć zawsze jakiś "zapas". Sam się przekonałem z tą różnicą, że wykonawca sam mi powiedział: -Jak znajdę murarkę to pójdę murować a nie tyki robić, bo mi się bardziej opłaca ścianę postawić.... Ale co jak co ale słowny jest jak powie, że tynki zrobi to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts