Ciril 02.07.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Niniejszym otwieram opinie do mojego dziennika budowy Piszcie szczerze jakie macie zdanie co do naszych postępów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.07.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Co za zaszczyt być pierwszą Wydaję mi się,ze to dobre ceny.Dla porównania mój dach 304m z dachówką ceramiczną kosztował ok 60000zł.Więc połowa zostaje w kieszeni Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 03.07.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 INEZ2007 dziękuję za 1. wpis. Pamiętam jak 5 lat temu moi rodzice budowali i kryli dach (wielospadowy - skomplikowany). Kryli dachówką ceramiczną braasa - czerwona angobowana... wtedy za wszystko dali 70000 zł. Dla nas dachówka to jednak trochę za duży koszt... może jak dach będzie do remontu W poniedziałek będę miała wycenę z kolejnej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam i pozdrawiam serdecznie koleżankę Łodziankę! A gdzie konkretniej budujecie, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 25.08.2009 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 budujemy się w okolicach Dobieszkowa k. Dobrej Piękny teren PKWŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.09.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Witaj Ciril W pięknej okolicy będziecie mieszkać!!! Mam pytanko: budujecie z pustaków leiera? Jesteście zadowoleni? Możesz napisać (ew. na priv) ile płaciłaś za szt. i gdzie?? I napisz jak tam postępy prac, bo dawno się nie odzywałaś, a ja śledzę Twój wątek od pierwszego wpisu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.09.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pustaki kupowaliśmy w Centrobudzie w Ozorkowie. Taka duża hurtownia budowlana: 95-035 Ozorków, woj. łódzkie ul. Konstytucji 3 Maja 128 tel.: 042 718 77 87 fax.: 042 277 24 25 tylko radzę pojechać osobiście i rozmawiać z Marcinem (ceny bardzo bardzo przystępne, ale tylko w cztery oczy) Jeżeli chodzi o samego Leiera, to dobrze się z niego buduje i szybko. Zobaczymy jak będzie się zachowywał jak będziemy jakąś dziurę mieli wywiercić Stal okazała się również najtańsza w Centrobudzie. Klinkier również (chociaż jeszcze go nie kupiliśmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dzięki Ciril A co do słupków na ogrodzenie-my kupowaliśmy w Konsporcie (Kazimierz przed Lutomierskiem) 2,5m ocynkowane powlekane ok 30 zł. Tylko to było jeszcze w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 14.09.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 No właśnie zaczęłam się zatsanawiać czy nie zacząć zwiedzać wszelkiego rodzaju skupów złomu Biorąc pod uwagędziałkę jaką mam do ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 15.09.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam !O dachu trzeba już pomyśleć teraz. Trzeba pamiętać, że wymiana później na dachówkę nie zawsze jest możliwa, ze względu na ciężar dachówek. Więźba robiona pod gont bitumiczny lub blacho-dachówkę ma inną średnicę i jest tańsza bo przenosi inne obciążenia.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 21.09.2009 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Dlatego własnie chcemy zwiększyć przekrój wieźby - zapobiegawczo i będziemy deskować cały dach... A na budowie... po zalaniu schodów z piwnicy na parter budowa stoi...teraz zaczniemy szalować schody na poddasze i w zamówimy drzewo na więźbę z deskami 7500 zł zaimpregnowane - 11m3. Może do końa października uda się przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 21.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 dzień dobry Pytanie do osób, które kryły blachą... deskowaliście dach, czy macie sposobem łaty, folia, ocieplenie, podbitka?? u nas jest deskowanie, póxniej papa, no i blacha i też miałam lęk wysokości, gdy wchodziłam drabiną na górę dlatego szybko zrobili mi schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 22.09.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Zdecydowaliśmy!!! też będzie deskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 28.09.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hej Ciril!! Znamy się z trochę innego forum przypadkiem Cię tu wypatrzyłam Miło patrzeć jak Wasz domek pnie się do góry!! Apropos tynków to ja bym wybrała cementowo-wapienne. Bardziej oddychające od gipsowych i bardziej twarde. Można je malować bez gładzenia, ale trzeba się liczyć ze strukturką (nie są tak gładkie jak gipsowe), no i kolor może być trochę przekłamany - bo są szare (no chyba że farba bardzo dobra i to pokryje bez problemu). Można też dać na nie gładź - ale polecana jest bardziej wapienna niż gipsowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 28.09.2009 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Hej Paula!! Ale chyba na tamtym forum kryjesz się pod innym nickiem? Miło mi, że do mnie wpadłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 28.09.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 zgadza się, nick inny, choć pierwsza literka bez zmian jak już Cię znalazłam to będę wpadać częściej, bo tematy budowlane zaczynają mnie coraz bardziej dotyczyć bardzo dużo można się nauczyć na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 19.10.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Ciril, pytasz w dzienniczku o dodatki uplastyczniające do zapraw do klinkieru. Najprościej zapytać producenta - jeżeli coś takiego dopuszczają do stosowania w swojej zaprawie to polecą konkretny produkt. Na właśną rękę niczego bym nie dodawała - tracisz wtedy prawo do reklamacji zaprawy. Ale pogoda się polepsza, więc może nie będziesz już musiała o tym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 20.10.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Poprawa pogody sprawiła, że siwieę w trochę wolniejszym tempie. Moje kominy pną się w górę, ponieważ cieśla powiedział, że możemy stawiać - jemy nie będą przeszkadzały, bo komin wpasowuje się idealnie pomiędzy krokwie Przynajmniej jeden plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 21.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Hello Witam również samodzielnych W życiu bym się nie spodziewała . Sądziłam, że jestem sama ( w okolicy) z mym małżem. Świetnie!!! cieszę się, że nie jesteśmy sami. Bardzo ładny domek. Piwnic to ja już chyba bym nie dała rady zrobić. Gdzie dokładnie się budujecie? Nie, no super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 21.10.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Cześć Ciril,Jedyny dobry plastyfikator do zaprawy to wapno.Na kominy tylko klinkier pełny. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts