Ya 22.10.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nie wiem czy te tynki to jeszcze aktualne, ale na dobrze zrobione CW nie trzeba gładzi (o ile lubi się ściany nie gładkie zupełnie - takie lekko szorstkie). Przynajmniej na CW kładzione ręcznie i dokładnie przecierane. Mnie facet takie robi i jestem zadowolony z wyników i kosztów (choć już niespecjalnie z tempoa bo zajmuje to strasznie dużo czasu - ale coś za coś).Ya płacę 15 zł/m2 robocizny + materiał. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 22.10.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Nadiaart my budujemy się koło Dobieszkowa (pod Strykowem), moi rodzice mieszkają w Zgierzu przed samym Aleksandrowem, dlatego mówię, że mam do Was blisko No i też robicie wszystko sami. My korzystamy ze znajomego murarza,a le on ma dłuuuugie przerwy i dokąd możemy wtedy robimy sami, ale jeżeli czegoś już nie wiemy to to czeka, aż on wytrzeźwieje Wilko mamy klinkier pełny. Za radą Nadiaart udałam się do Cast i doznałam szoku, ale to już w dzienniku Ya my właśnie nie chcemy tynków gipsowych, ani gładzi. Mam możliwość tynku c-w maszynowego za 14 zł/m2 lub ręcznego za 12 zł/m2 + oczywiście koszty materiału i nie wiem co wybrać. Maszynowy oczywiście z gotowych woreczków w Casto po 6,72 zł/ worek 25 kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 22.10.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ciril nie wiem jakie zaprawy są w Casto, tzn,. jakie piach w nich ma uziarnienieale na tylki C-W trzeba kupic grubszy oraz bardzo drobny piasek na warstwe ostateczna a tynk bedziesz miała gładki jak gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 23.10.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Więc skoro blisko to koniecznie nas odwiedźcie na budowie. Zapraszamy. Co do tynków: osobiście nie przerabialiśmy ale po zaprawie z Casto wiemy że naprawdę się opłaca. Gdybyście mieli jakiekolwiek wątpliwości to dzwońcie do producenta i rozmawiajcie z technologiem. My tak robiliśmy i akurat zaprawa murarska jest w porządku. Jest jeszcze jedna zaprawa (murarska na pewno. Ale coś, kiedyś mignęło mi w Casto że do tynków także) nazywa się ABE to jest produkcja Izolbetu w opakowaniu dla Casto . Używaliśmy jej podczas murowania ścian fundamentowych, później zdrożała: tzn cena była bardzo zbliżona do Kresela więc przerzuciliśmy się na niego. Kreisel jest bardziej plastyczny, czyli chyba ma więcej wapna. Zupełnie nie wiem jak to powinno być z tynkami, musimy odrobić lekcje. I nie wiem jak teraz cenowo wygląda warto sprawdzić. Miałam zdjęcia tej zaprawy, niestety w sierpniu spalił mi się komp więc szlag jasny trafił wszystkie zdjęcia przetrwało to co w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.10.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Trzymamy kciuki za dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.11.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Zaglądam, zaglądam, tylko... nic nie skrobię (żeby nie przeskrobać ). No cóż mogę Ci napisać , chyba tylko, że zazdroszczę, że już jesteście na takim etapie My niestety przez opieszałość wszystkich, z którymi od początku próbujemy się dogadać, a najbardziej pewnego starostwa , zaczynamy budowę dopiero wiosną Ale Ciebie podglądam i podglądać będę A zdjęcia to dooobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 puk puk puk mam zapytanie http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Stary+Imielnik,&Submit=Szukaj&long=19.5728729&lat=51.8464094&type=3&scale=1a&svActive=false a to nasza budowa w kwietniu 2009 dlaczego wasza budowa jest? a u nas zumi pokazuje zdjęcie jakoś z 2006 roku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 17.11.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 anetina a gzie Ty się budujesz?? około 70 km od ciebie dlatego dziwne mi z tym zumi w mieście też pokazuje aktualne z 3 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.11.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Też się melduję - żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Wpadłam, poczytałam i kciuki trzymam ..... za dach.... Prezes wątek machnął... miałam dać znać jakby co http://forum.muratordom.pl/zapraszam-inwest-z-dzialkami-pow-0-5h-walczacy-z-wiatrakami,t174574.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.12.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witam sąsiadkę (właśnie kupiliśmy działkę, co prawda w Łodzi, ale w północno - wschodniej części, więc w sumie niedaleko ) Skrobnęłam pytanko na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 04.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 witam poraz pierwszy dzieki za odwiedziny na naszej stronie Macie bardzo ładny domek taaaki duuuży Na szczescie my czekamy na naszych dekarzy dopiero tydzien a może już.. Jeszcze sie nie zamartwiamy,ponoć mają gdzie indziej poślizg. Mam pytanie apropos waszych okien dachowych Fakro -wyczytałem ze placiliście po 900zł z groszami za sztukę? Kołnierze wliczone w cenę?Gdzie kupowaliscie? MY placilismy za Fakro 78X160cm- 980zł +dodatkowa kasa za kołnierze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 05.12.2009 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam,Ładny domek wam się buduje. Gratuluję. Widzę że już niedługo będzie dach gotowy. Będziecie dalej ciągnać budowę przez zimę czy poczekacie do wiosny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Marcin EZG 05.12.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 hej okna mamy standartowe bez nawiewników Chyba pytaliśmy w blachotrapezie ale juz nie pamietam cen My kupilismy wszystk ow firmie APK.Dosyć szybka realizacja zamówienia bo tydzień czasu.A straaszyli nas że o tej porze roku to miesiąc bedziem yczekać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKasia 05.12.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam! Domek bardzo ładnie się prezentuje! Duży przestronny, pochyłość terenu wiążąca się z taką przestronną piwnicą ahh pięknie! Mam pytanie odnośnie oczyszczalni. Jak wyglądają koszta takowej, instalacja, zależności w położeniu itp itd.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.12.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ...no to i mnie tu przywiało.... siem odmeldowuję że śledzę postępy ..i .... czekam na ŚNIEG!! pozdro NETbet' ZIMOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ccaya 13.12.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 No i ja jeszcze! Z rewizytą! Domek wieeeelki! Bardzo fajny. Macie przestrzeń! Tylko to sprzątanie. Hm, ja po prostu nie lubię tego robić i przeraża mnie, moje 120 m2. Podziwiam Was za samodzielne wykonywanie różnych robót budowlanych. Wtedy ma się to uczucie, że dom stoi, bo go naprawdę sami zbudowaliśmy. My na razie takiego odczucia nie mamy, ale przy wykończeniach postaramy się, żeby było. Chcemy coś własnymi rencami zdziałać. Z przyziemnego powodu - KASA Gratulujemy, pozdrawiamy, trzymamy kciuki, będziemy obserwować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 14.12.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 ccaya szczególnie, że dowiadujesz się o istnieniu mięśni, o których wcześniej nie miałeś zielonego pojęcia... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.12.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 jakieś fotki były obiecane no to się szykuje SSZ wow jakie postępy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 15.12.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Muszę usiąść i zgrać. Najgorsze jest to, że zostałami 1/6 dachu nie pokryta blachą , mają przyjechać jutro skończyć już ich widzę na tym dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts