MCB 02.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Czy możecie polecić jakieś rozwiązanie na wykonanie odpływu wody z rynien. Planuję coś takiego: - rynna zakończona "standardowo" nad opaską;- w opasce coś w rodzaju studzienki z kratką od góry i wyprowadzeniem z boku (płytko)- rury odprowadzające wodę ze studzienki w stronę ogrodu Nie chcę łączyć bezpośrednio studzienki z rynną.Od domu jest niewielki spadek w stronę ogrodu. Rura musi być wkopana płytko i ze spadkiem. W pewnym miejscu wyjdzie na powierzchnię. Tam obrobię ją ładnie w coś typu "wjazd do tunelu". Dalej woda ma się rozlewać swobodnie po działce. Od pn. strony domu planuję rury doprowadzić do zbiornika. Widziałem coś w tym stylu w muratorze. Kratka była okrągła i ładna. Osadzały się na niej liście. Pod kratka był płytki pojemnik z bocznym wyprowadzeniem. W sieci znalazłem studzienki Marley, ale to nie to. MCB PSPrzed chwila znalazłem osadnik Marley z bocznym wylotem. http://www.marley.pl/osadniki.html Już lepiej, ale to nadal nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts