p1oterek 05.07.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Ja po głębszych przemyśleniach stwierdziłem, że jednak lepiej 5x4mm przewód dać i mieć spokojną głowę. Na 100 metrach 200 zł więcej ale mój spokój.......bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.07.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Jak już ma być tak tanio to po co wam aż 3x2,5mm2? Ja bym kupił 1xDY2,5 a za drugą żyłę niech robi ziemia. I też będzie działać nie gorzej niż ta betoniarka 3,5kW na 200m YDY3x2,5mm2 rozpędzana siłą mięśni żony jak mąż wyłącznikiem manewruje. Ale po co ta ironia? Była mowa o betoniarce trójfazowej, fakty z tym związane wyliczyłem kilka postów wyżej. Naprawdę uważasz, że coś więcej niż te 5x2,5 jest tam potrzebne? Jeśli tak to możesz to wykazać merytorycznie? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 05.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Jarek ma sporo racji jeśli nie ma się nic konstruktywnego do napisania to chyba lepiej nie pisać nic. Ale jak czytam forum to sporo jest postów które poza szczyptą złośliwości merytorycznie niewiele wnoszą. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 07.07.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 na moim 200 metrowym a raczej 2 x100m (nie umiałam dostać w hurtowni w całości na 200m) chodzi zwykła betoniarka (nie na siłę),kątówka,piła,wiertarka,radio,czajnik bezprzewodowy oczywiście nie wszystko na raz nic się nie przegrzewa... Wprawdzie skrzynkę z prądem już mamy i wszystkie podłączenia też ale nie chcę prądu budowlanego bo za drogo wychodzi,więc czekam do sierpnia jak przykryję dachem to wtedy dostanę prąd normalny do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.07.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 na moim 200 metrowym a raczej 2 x100m (nie umiałam dostać w hurtowni w całości na 200m) chodzi zwykła betoniarka (nie na siłę),kątówka,piła,wiertarka,radio,czajnik bezprzewodowy oczywiście nie wszystko na raz nic się nie przegrzewa... Wprawdzie skrzynkę z prądem już mamy i wszystkie podłączenia też ale nie chcę prądu budowlanego bo za drogo wychodzi,więc czekam do sierpnia jak przykryję dachem to wtedy dostanę prąd normalny do domu. 200m ale jaki kabel ??? Bo to akurat ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 08.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 pisałam wyżej 3x2,5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts