Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na mieszkanie

dean2

Recommended Posts

A wiec mogę ingerowac w rozdział pomieszczę niestety najważniejszej ściany nie ruszę bo jest w niej komin Wc tez mnie ogranicza muszę zastosować rozdrabniacz w miejscu gdzie jest czerwona plama.. na dzien dzisiejszy wymyśliłem sobie coś takiego:

http://img517.imageshack.us/img517/497/beztytuuirh.jpg

To już lepiej :D

Nie da się zrobić nic, żeby drugi pokój nie był przejściowy, bo z jednej strony komin, z drugiej okna. Troszkę szkoda likwidować spiżarkę, ale wywalając ten kawałek ściany kuchnia zrobi się bardziej kwadratowa i doświetlona.

Byłoby dobrze przesunąć drzwi z kuchni do łazienki i z kuchni do pokoju, jeśli dasz je jak najbliżej przedpokoju, to chyba wszystkie pomieszczenia będą bardziej ustawne. W łazience za drzwiami po lewej zmieści się sedes, a resztę spokojnie rozmieścisz (szer. łazienki to 180 cm? co tam ma być? pralka, kabina i wanna?) W kuchni, w części starej spiżarki pewnie zmieści się stół, a główna zabudowa może lecieć od drugiego okna i na ścianie graniczącej z pokojem.

AHA! w pokoju w rogu jest kominek, więc też nie da sie tych drzwi całkiem do rogu wcisnąć...

To tak na gorąco wszystko, ale na pewno dojdziemy do wersji doskonalszej :) zaraz się tu posypią pomysły Forumowiczów :wink:

I jeszcze - ile osób tam będzie mieszkać? Czy ostatni pokój to raczej sypialnia czy pokój dziecinny?

Fakt pokoje pozostaną przechodnie innej opcji nie ma... w łazience tak jak mówisz szer to 180cm będzie tam sedes , kabina lub wanna i pralka w mieszkanku będę sam! :D plus ewentualnie jedna osoba.. co do ostatniego pokoju chciałbym aby to była sypialnia z pracownią... proszę sie nie sugerować rysunkiem bo robiłem go od reki i faktycznie ciut za bardzo go rozciągnąłem :) ważniejsze sa wymiary..

hmm nadal nie moge zdecydować sie co do tego rozmieszczenia... ścian które zaznaczyłem na czerwono pierwotnie nie było wiec można je dowolnie ustawiać.. ograniczeniem jest tylko kanaliza zaznaczona czerwona kropka choć tez nie do końca bo rury można pociągnąć może ma ktoś jakiś ciekawy pomysł jak zaaranżować tam kuchnie łazienkę i przedpokój??

http://img232.imageshack.us/img232/1343/beztytuuelc.jpg

Super! bardzo spodobał mi się twój pomysł ale wniosłem małe poprawki:) w miejscu gdzie jest czerwony trójkąt obowiązkowo musi być kominek no i nie mogę zburzyć ściany tak jak ty to zrobiłaś lecz ewentualnie poszerzyć przejście i widzę to tak:

http://img193.imageshack.us/img193/8033/sn6gpobjo3qozl9bcb.jpg