dora83 02.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 witam mam problem z tarasem nad pomieszczeniem ogrzewanym a mianowicie nie ma tam miejsca na wylewke od płyty do drzwi balkonowych jest około 12cm z tego co słyszałam 10cm styroduru to minimum chcę tam położyć płytki czy można je położyć na styrodur może jest jakieś inne rozwiązanie proszę o odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 np ecothermjest dużo cieplejszy, ale i dużo droższytak czy siak coś twardego, do tego jescze izolacja i wszystko na kleju elastycznym i na zew.wybór obecnie jest b duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 03.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ja bede tak robil. Bardzo twarde plyty z pianki, na to siatka i klej do ocieplen, a na to sika bond t8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 24.09.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 i jak Ci ten balkon się sprawuje? nie dałes warstwy dociskowej, nie ma z tym problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 24.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Właśnie ta warstwa dociskowa też mnie zastanawia ... ma ktoś już jakieś doświadczenie w tym temacie płytek na XPS'ie (chodzi o balkon oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.09.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Czyżby nikt tak nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 27.09.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 wychodzi na to ze jednak nie albo nikt się nie chce pochwalić, że tak zrobił, bo po prostu nie zdało egzaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 29.09.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 xps jest śliski płytki mogą odpaść ja mam zrobiony taras i balkon tak tylko styropian dałem a teraz w nowym budynku zrobiłem tak wykusz do góry kolejność -trzeba zrobić spadek- zgrzać pape raz lub dwa razy ja zrobiłem to dwa razy- przykleić styropian parking nakładasz grzebieniem klej na całej płycie- opierzenie do o koła balkonu ja zrobiłem z blachy aluminiowej 1mm - na styropian nakładamy klej z siatką jest dostępna gruba siatka podłogowa ja taką dałem bardzo wytrzymała zatapiamy dwa razy ją- na to folia w płynie (lub np, izotan ma dwu składnikowy środek zapomniałem jak się nazywa)- i płytki jeżeli balkon jest duży trzeba zamocować do balustrady spód prostokątny do tego dospawana rurka na kołki szybkiego montażu montujesz to po bokach na środku w zależności od balkonu przed papą do tego później przyspawasz balustradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 29.09.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Dzięki wielkie za szczegółowy opis. A napisz proszę jak wrażenia akustyczne? Też mam zamiar tak zrobić nad wykuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.09.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 xps jest śliski płytki mogą odpaść ja mam zrobiony taras i balkon tak tylko styropian dałem a teraz w nowym budynku zrobiłem tak wykusz do góry kolejność -trzeba zrobić spadek - zgrzać pape raz lub dwa razy ja zrobiłem to dwa razy - przykleić styropian parking nakładasz grzebieniem klej na całej płycie - opierzenie do o koła balkonu ja zrobiłem z blachy aluminiowej 1mm - na styropian nakładamy klej z siatką jest dostępna gruba siatka podłogowa ja taką dałem bardzo wytrzymała zatapiamy dwa razy ją - na to folia w płynie (lub np, izotan ma dwu składnikowy środek zapomniałem jak się nazywa) - i płytki jeżeli balkon jest duży trzeba zamocować do balustrady spód prostokątny do tego dospawana rurka na kołki szybkiego montażu montujesz to po bokach na środku w zależności od balkonu przed papą do tego później przyspawasz balustradę Czy dobrze zrozumiałem przykleiłeś styropian do papy termozgrzewalnej? A jeżeli tak to jakim klejem że ci to nie odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 30.09.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Czy dobrze zrozumiałem przykleiłeś styropian do papy termozgrzewalnej? A jeżeli tak to jakim klejem że ci to nie odpada? tak tylko klej jest na całym styro nie dotyka papy papa nie miała kamyka podkładowa nie ma go więc bez problemu zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 30.09.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Trochę nie na temat ale kiedy kleiłem XPS'a na ściany fundamentowe to matowiłem go szczotką drucianą. Kleje poliuretanowe idealnie trzymają takiej powierzchni. Próbowałem rozrywać takie sklejone XPS'y (kleiłem 10+5) i przy włożeniu dużej siły rozrywałem strukturę styroduru, Klej nie puścił a trzeba zaznaczyć, że klej był nakładany liniowo (pionowo) co ok. 20cm.Konkluzja;Gdyby taką piankę położyć na całej powierzchni to "nie ma ... na Mariolę" , żeby puściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.10.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 jakim klejem poliuretanowym kleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morsuk 01.10.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Czyżby nikt tak nie robił? Może właśnie nikt tak nie robi, bo wydaje się to kiepskim rozwiązaniem i być może się nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 01.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Może właśnie nikt tak nie robi, bo wydaje się to kiepskim rozwiązaniem i być może się nie sprawdza. Jakoś nie chce mi się wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 01.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 jakim klejem poliuretanowym kleiłeś? Nie pamiętam nazw ale jak będę na budowie to sprawdzę i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 02.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Może właśnie nikt tak nie robi, bo wydaje się to kiepskim rozwiązaniem i być może się nie sprawdza. mam tak taras balkon zrobiony wiele lat temu korytarz na dole też mam zrobione płytki na styro i zapraszam do mnie nic sie nie dzieje i teraz w nowym domu też tak z balkonem robie trzeba tylko poświecić czas bo to robota na etapy nie zrobi sie tego jednego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts