aisa222 02.07.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Na początek fota przed remontem (wybaczcie mi te ciastka, bo to święta były ale nie mam innej foty ) http://img91.imageshack.us/img91/9411/kuc.jpg Mam takie mebelki i to się nie zmieni Mam AGD wolnostojące w kolorze inox i to też się nie zmieni Poradźcie jaki kolor płytek wybrać na ściany i podłogę ?? Przestrzeń między dolnymi i górnymi szafkami to zaledwie 50 cm a to dlatego, że moja kuchnia ma aż 200 cm wysokości Tak mniej więcej chciałabym aby to wygłądało (zakreskowana przestrzeń to właśnie płytki) http://img43.imageshack.us/img43/5718/sciany.jpg Te czerwone linie na rysunku tworzą róg, w którym będzie stał piec a nad nim okap, dlatego w tym miejscu planuję dać płytki aż do sufitu. Szerokość ścian to odpowiednio 230 cm i 430 cm Z góry dzięki za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Nocne ... bry Tylko to zdjęcie mebli masz? Przydało by się jeszcze jakieś ujęcie pokazujące całą ścianę przeznaczoną na płytki. pomyślę o tym rano, jak się wyśpię, obiecuję. W tej chwili nie bardzo już funkcjonuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 03.07.2009 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ...wybaczcie mi te ciastka... chyba żartujesz... już czuję ten zapach...a w piekarniku następna blaszka Te blachy z ciastkami na podłodze - utrzymałbym tę tonację jeżeli chodzi o kafelki ofkorz ...kuchnia ma aż 200 cm wysokości... hej łza się w oku kręci - też tak mieliśmy, ale nie szliśmy w kafelki tylko w taką grubą wykładzinę kafelkopodobną - to i tak nie było na całe życie, a praktyczniejsze i... duuużo tańsze i do ułożenia samemu (przynajmniej na podłodze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 03.07.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ekspertką nie jestem , ale napiszę Ci co ja bym zrobiła mając taką kuchnie 1. pomalowałabym szafki na biało i dodałabym okrągłe uchwyty w kolorze inox 2. kafelki na ścianę w kolorze białym ułożone w karo z jasną fugą 3. kafelki na podłogę w kolorze blatów (może coś al'a brzoza? - czyli takie drewnopodobne deski) 4. kolor ścian ecru tak sobie to wyobrażam, ale jakbyś dała zdjęcia ścian spróbuję nanieść moje propozycje (o ile bierzesz je pod uwagę ) tak abyś mogła sobie to wyobrazić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szafki na bialo - też mi sie ten pomysł podoba (ale może być lakierobejca, zachowuje rysunek drewna)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szafki na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 03.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 No pysznie wyglądają te ciasteczka przy czym zobaczyłam te na blacie i mocno się zastanawiałam czemu masz takie dziwne "chodniczki" na podłodze w nieregularne wzorki (rotfl) Aisa pokaż więcej zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 03.07.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szafki na biało może zaproponuj coś innego jak masz jakąś wizje, może autorce wątku spodoba się jakiś pomysł...(nie koniecznie mój ) im więcej ich będzie tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.07.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 No właśnie mądry Polak po szkodzie Z faktu trwania remontu pełno zdjęć ale żeby zrobić zanim się coś ruszyło to już nie pomyślałam Dam fote rogu kuchni o którym gadamy z demolki Linie różowe pokazują jak teraz będą stać mebelki a niebieska to narożnik, który planuję wykafelkować do sufitu. http://img9.imageshack.us/img9/4818/kuc1.jpg Widoczne na zdjęciu drzwi już zostały zamurowane i przeniesione w inne miejsce. Stare płytki skute, przerobiona woda i odpływ musiały pozostać na ścianie na której były (tej wykafelkowanej na fotce) Planuję od lewej: zmywarka-zlewozmywak-piec w rogu (na skos)-reszta szafek-lodówka. Inna opcja niestety odpada. Co do przemalowania to powiem tak: kocham drewno samo w sobie i mebelki takie pozostaną. Planuję jeszcze zmienić blaty. Chodzi mi o kolorki ścian i podłogi. Będę wdzięczna za wszelkie wizualizacje, bo jak sami zauważyliście moje są "pożal się Boże" hej łza się w oku kręci - też tak mieliśmy, ale nie szliśmy w kafelki tylko w taką grubą wykładzinę kafelkopodobną - to i tak nie było na całe życie, a praktyczniejsze i... duuużo tańsze i do ułożenia samemu (przynajmniej na podłodze) Zainwestowaliśmy w podłogówkę dlatego będą płytki. Damy sobie radę z ułożeniem a że należymy do ludzi raczej "niskopiennych" więc o sufit nie ma się co martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szafki na biało może zaproponuj coś innego jak masz jakąś wizje, może autorce wątku spodoba się jakiś pomysł...(nie koniecznie mój ) im więcej ich będzie tym lepiej Wybacz Emilko, nie wiedziałam, że masz patent na ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 03.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A ja sie tez podpiszę pod zrobieniem mebelków na biało. Świetnie by się tu wpasował klimat prowansji - przebejcować meble na biało (rysunek drewna pozostanie), albo na zielono - w wątku o naszych kuchaniach jest taka jedna zielona przepiekna kuchnia.... - dodać jakies ciekawe uchwyty np. http://www.sztukadomowa.pl/img/produkty/galki_uchwyty/uchwyty_porcelanowe/835.44.jpg http://swietlik.home.pl/_var/gfx/a055cb9c5bc139f63e526e401f6a5c36.jpg - płytki - kolorem podpasować pod dekor na uchwytach ogólnie chodzi mi o taki klimat: http://img.trojmiasto.pl/zdj/fotki/19900/z19998.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.07.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 A mnie się do tych mebelków (jeśli chcesz zachować ich kolor) widzą blaty w kolorze a la grafit-stal-aluminium (nie wiem, jak to opisać, ale raczej ciemniejsze, takie jakieś przypominające ciemny granitowy blat), duże jasnoszare płytki na podłodze (np. z Orientale Nowej Gali OR12) i do tego też jaśniutkie szare między szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 03.07.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Szafki na biało może zaproponuj coś innego jak masz jakąś wizje, może autorce wątku spodoba się jakiś pomysł...(nie koniecznie mój ) im więcej ich będzie tym lepiej Wybacz Emilko, nie wiedziałam, że masz patent na ten pomysł ...o co ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 03.07.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Co do przemalowania to powiem tak: kocham drewno samo w sobie i mebelki takie pozostaną. Planuję jeszcze zmienić blaty. Chodzi mi o kolorki ścian i podłogi. Będę wdzięczna za wszelkie wizualizacje, bo jak sami zauważyliście moje są "pożal się Boże" rozumiem i w pełni szanuje....hmm kuchnia nie duża i niska więc myślę, że kafle jasne. A blaty jakie planujesz do nich może dopasujemy kafle? No i w jakim stylu planujesz/masz dom? czy bardziej tradycyjny czy nowoczesny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 03.07.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Hejka, jestem Mi sie też ta kuchnia widzi na jasno. Jasne płytki, jasne blaty. Ale mebelki bym troszke przyciemniła. Ciasteczka musiały byc pyszne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.07.2009 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ...jeśli chcesz zachować ich kolor No właśnie bardzo chcę i na tym mi zależy ...widzą blaty w kolorze a la grafit-stal-aluminium myslicie, że to nie będzie się gryzło z raczej tradycyjnym stylem ?? ...duże jasnoszare płytki na podłodze (np. z Orientale Nowej Gali OR12) i do tego też jaśniutkie szare między szafkami. szary jest raczej zimnym kolorem - będzie pasował do drewna ?? ...A blaty jakie planujesz do nich może dopasujemy kafle? to też kwestia do rozpatrzenia zdaję się na Wasze propozycje ...No i w jakim stylu planujesz/masz dom? czy bardziej tradycyjny czy nowoczesny? niektórzy już wiedzą, że ja staromodna jestem Hejka, jestem no to się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Jeśli chcesz zachować fronty mebli bez zmian, to połakomiłabym się o trochę ciemniejsza podłogę - kafle drewnopodobne (chociaż ja nie lubię udawaczy to jednak niektóre świetnie się sprawdzają), ciut ciemniejsze od frontów, a na ściany jasne - ale nie białe - płytki. Mogą być ecru, kość słoniowa, delikatny beż. Blat też drewniany, może w odcieniu podłogi, ale sprawdzić się może również blat w odcieniu płytek, w tym zestawieniu będzie jakby "przedłużeniem" ściany.U Ciebie już ten remont trwa, prawda? Spróbowałabym zrobić wizualkę, ale do poniedziałku nie znajdę czasu, żeby do tego usiąść, a później siadam do łazienki - obiecałam pewnej miłej dziewczynie. Chyba, że masz więcej czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.07.2009 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 ... a na ściany jasne - ale nie białe - płytki. Mogą być ecru, kość słoniowa, delikatny beż. Blat też drewniany, może w odcieniu podłogi, ale sprawdzić się może również blat w odcieniu płytek, w tym zestawieniu będzie jakby "przedłużeniem" ściany. Dokładnie o tym samym myślałam z tą różnicą, że na podłodze chciałam również płytki w odcieniu kremowym. Teraz mebelki stoją w pokoju na drewnianej mozaice i jednak trochę się zlewają. Kombinuję czy nie dać w rogu (nad piecem) jakiegoś ciemniejszego odcienia ?? Co o tym myślicie ?? ...U Ciebie już ten remont trwa, prawda? Spróbowałabym zrobić wizualkę, ale do poniedziałku nie znajdę czasu, żeby do tego usiąść, a później siadam do łazienki - obiecałam pewnej miłej dziewczynie. Chyba, że masz więcej czasu... Chętnie zaczekam Wprawdzie remont trwa ale dopiero będziemy tynkować ściany, później płyty k-g, gładzie a na sam koniec płytki. Tak, że mam jeszcze trochę czasu. Nie wykluczam jednak innego zestawienia kolorów. Jeśli ktoś lubi bawić sie w wizualki i dysponuje odrobiną wolnego czasu (wiem, że jestem marzycielką )to ja chętnie pooglądam :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dashmag 04.07.2009 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Zgadzam się z Braza, ze ciemniejsza podłoga w odcieniu blatu będzie wyglądała bardzo dobrze , kremowe płytki w kuchni na podłodze nie będą praktyczne, a jasna fuga jeszcze pogorszy sytuacje, natomiast kremowe, e cru na ścianie będą wyglądały świetnie. Jeśli pomalujesz szafki na biało albo beżowo-biało uzyskasz optycznie więcej przestrzeni, a faktura drewna doda charakteru Twojej kuchni.Przy opcji szafek drewnianych w kolorze naturalnym, chyba zdecydowałabym się dalej na ciemniejsza podłogę i blaty, może o 2-3 odcienie ciemniejsze niż przy pomalowanych meblach,płytki na ścianę w kolorze zbliżonym do koloru ścian.Uchwyty do szafek przy każdej opcji szafek wybrałabym w kolorze inox albo zbliżonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 05.07.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 ...Przy opcji szafek drewnianych w kolorze naturalnym, chyba zdecydowałabym się dalej na ciemniejsza podłogę... Ale czy ciemna podłoga nie zmieni optycznie i tak już niziutkiego pomieszczenia ?? Przypominam, że tam mam tylko 2 m :/ Chętnie obejrzałabym to na wizualce, może komuś będzie się chciało zrobić, bo ja kompletnie nie potrafię :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts