Budowniczy_1978 03.07.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 WItam!Mam taki problem, wylewałem strop, a było to godzina 19.00. I zanim wyrównałem było juz ok. 21.00. W nocy około 02.00była burza, która wypłukała cienką warstwę betonu, a dokładnie pokazały się czyste kamyczki i troszkę piasku. Co prawda nie ruszają się, tylko szczególnie na wzgórkach widać je. Moje pytanie, czy coś poważnego stało się, czy raczej mam nie przejmować się, bo i tak na to wylewka idzie. Strop TERIVA 4.01. Aha, nadbetonu miało byc co prawda 3cm, ale w praktyce jest około 5.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.07.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 no to jeszcze cent w zapasie został chyba się nie zawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 03.07.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Też tak miałem. Poszła taka pompa, że ze stropu trzeba było zamiatać wypłukany piasek. Za to na całym stropie nie znalazłem ani jednej rysy skurczowej. Widocznie beton powoli wiązał. Gdzieniegdzie się poobrywało podczas rozszalowywania, na przykład schody się trochę skancerowały. Poza tym jednak żadnych negatywnych skutków przez ten rok nie odczułem. Nawet tynk na suficie nie popękał, choć czytając forum muratora, był na to skazany nawet bez deszczu. A nad wykuszem, gdzie jest taras, była zrobiona taka studnia na ocieplenie. Była wypełniona po brzegi wodą. Potem nieraz zbierała się w niej woda. A pod spodem było suchutko. Wodoszczelny beton się zrobił. Zatem głowa do góry, będzie dobrze. Tylko sporo zamiatania Cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.07.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 też mi zlało zrobiła sie tabliczka czekolady ale co płakac nie będę dom na razie stoi cały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniucorso 06.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Na pewno nic się niestanie, ale betonik trzeba przykrywać , ja nawet w lato to robię, później nie ma niespodzianek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 19.09.2019 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2019 U mnie też jakby znikąd zaczęło lać zaraz po rozpoczęciu betonowania całego piętra . Lało tak przez całe zalewanie z małymi przerwami, a potem nagle przestało, nie wiem czy mogło to osłabić beton ale ten artykuł nie stwierdza poważnych wad podczas lania przy takich warunkach.https://www.materialybudowlane.info.pl/images/stories/9_2015/s134-135.pdfZ drugiej strony zalewałem W UPAŁ posadzkę na piasek i zamiast B15 lub B20 (chudziaka) to przywieźli B25 bo dyspozytor pomylił ale już majster zdecydował żeby lać. Tylko dzięki temu, że od razu było konkretnie podlewane spryskiwaczami do trawnika beton nie ma ani jednej rysy i to w upały 30st w sierpniu. Podlewane było cały czas przez 3 dni. Cały czas tafla wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts