peryskop83 03.07.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witam wszystkich. Robię mały remoncik i mam problem ze starymi cegłami.skułem stary tynk (tzn. skuwaniem to bym tego nie nazwał, bo sam odchodził)i połowa ściany jest ok, a druga niekoniecznie...cegły na górnej części ściany są miękkie i można paznokciem nich dłubać.moje pytanie brzmi, czy muszę rozebrać i wymurować jeszcze raz tą część ściany, czy jest inna metoda (np. grunty, chemia) albo może to nie przeszkadza i trzeba ją tylko wzmocnić mocną szlichtą od zewnątrz...dodam, że ściana ma 12 cm grubości. jak to wygląda przedstawiam na rysunku http://images39.fotosik.pl/152/a9632aa4b62d4c3amed.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 14.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Skoro ściana ma 12 cm to nie jest ścianą nośną . W takim razie można ją rozebrać i pomórować od nowa . Co wydaje się najbardziej logicznym rozwiązaniem . Cegły zmurszały także z jakiegoś powodu , który należy usunąć . Prawdopodobnie były narażone na wilgoć - nieszczelny dach lub wilgoć ze stajni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts