bambur 03.07.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Mam problem z ociepleniem poddasza. Szerokość krokwi to 14cm, więc między krokwie wełna 12cm. Ale potrzebna jeszcze druga warstwa zakrywająca również krokwie. Jeśli dołożę 10cm to pomieszczenia obniżą się do ok. 240cm, a to raczej za nisko. Pomyślałam więc o dołżeniu 10cm styropianu na deskach "podłogi" strychu. Czy to coś da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.07.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Mam problem z ociepleniem poddasza. Szerokość krokwi to 14cm, więc między krokwie wełna 12cm. Ale potrzebna jeszcze druga warstwa zakrywająca również krokwie. Jeśli dołożę 10cm to pomieszczenia obniżą się do ok. 240cm, a to raczej za nisko. Pomyślałam więc o dołżeniu 10cm styropianu na deskach "podłogi" strychu. Czy to coś da? 14 centymetrów to chyba wysokość krokwi, a nie szerokość? Jeśli szczelina wentylacyjna musi być to 2 cm jak planujesz to raczej za mało. Te 10cm na podłodze strychu coś da, ale tylko na sufit, czyli w praktyce da tyle co nic jeśli na skosach będzie 12 cm i to jeszcze między krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts