Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nudzi mi się!Znajomi nie chcą przyjeżdżać

Recommended Posts

Dramatyczny jest ten brak refleksji ... :roll:

AmberWind-Czyżby aż tak? :lol:

A skąd to przypuszczenie,że zamiast bić się w piersi-najpierw napisałam na forum? :roll: :wink:

moglabym napisac, ze podziwiam latwosc autorozgrzeszania, ale nie napisze 8)

Pewnie latwiej byloby "zasiedlic" znajomymi nowymi i starymi Twoja samotnie, gdyby po refleksji problem lezal w Tobie, prawda?

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dramatyczny jest ten brak refleksji ... :roll:

AmberWind-Czyżby aż tak? :lol:

A skąd to przypuszczenie,że zamiast bić się w piersi-najpierw napisałam na forum? :roll: :wink:

moglabym napisac, ze podziwiam latwosc autorozgrzeszania, ale nie napisze 8)

Pewnie latwiej byloby "zasiedlic" znajomymi nowymi i starymi Twoja samotnie, gdyby po refleksji problem lezal w Tobie, prawda?

Oj komuś humor opadł :wink: Cóż za mentorstwo? :roll: Złapałam,choć dość pokrętne to było :o :D

Na moje nie ma mocnych - jak się człowiek oddala o 50 km od znajomych to musi założyć, że sam częściej będzie znajomych odwiedzał i martwił się jak wrócić, a oni jedak trochę rzadziej będą się pojawiać.

cała prawda, i AmberWind też słusznie prawi. Zawiść, zazdrość nie maja tu nic do rzeczy tylko czas który trzeba wygospodarować się liczy. Wlasne sprawy odkładane, sprawy dotyczące dzieci, zaległosci z pracy zawodowej czyli dylemat czy wybrać obowiazki czy się zapomniec na chwilkę " tracac czas na przyjaciół"

Generalnie wiekszosc postow w tym watku jest dla mnie jakas abstrakcja. Zawsze staram sie w ludziach dostrzegac to co najlepsze ... Jesli cos nie gra, nawet przez mysl mi nie przejdzie aby pomyslec, ze to przez zawisc, zazdrosc i nieszczerosc drugiej strony ... Mysle "nie bylo nam po drodze" i ide dalej ...

ktoś kiedyś ujął to tak:

Ja to ja Ty to Ty. Ja nie jestem po to, żeby spełniać Twoje

oczekiwania, Ty nie jesteś po to, żeby spełniać moje. Jeżeli się

spotkamy to wspaniale, jeżeli nie, to trudno…”

Generalnie wiekszosc postow w tym watku jest dla mnie jakas abstrakcja. Zawsze staram sie w ludziach dostrzegac to co najlepsze ... Jesli cos nie gra, nawet przez mysl mi nie przejdzie aby pomyslec, ze to przez zawisc, zazdrosc i nieszczerosc drugiej strony ... Mysle "nie bylo nam po drodze" i ide dalej ...

ktoś kiedyś ujął to tak:

Ja to ja Ty to Ty. Ja nie jestem po to, żeby spełniać Twoje

oczekiwania, Ty nie jesteś po to, żeby spełniać moje. Jeżeli się

spotkamy to wspaniale, jeżeli nie, to trudno…”

Oj,żeby co poniektórym samemu nie przyszło iść przez ten padół :wink:

Przez kilkanascie lat mielismy wspolny jezyk i dobrze sie bawilismy, a po przeprowadzce nagle nie umiemy razem rozmawiac? Jak to wytlumaczyc, ze nie bylo nam po drodze? To nie jest dla mnie wytlumaczenie.

No właśnie :-?

Miałam tak z psiapsiółą dawno temu. Poznałyśmy się gdy ja miałam 10 lat a ona 11. Śmiejcie się śmiejcie! Od tego czasu byłyśmy jak papużki-nierozłączki przez 12lat :roll: Mało tego. Po pewnym czasie zorientowałyśmy się, że gdy np ja zaczynałam zdanie, ona je kończyła moimi słowami. Znaczenie powiedzenia "rozumieć się bez słów" nabrało wtedy nowego wymiaru.

Doszło do tego, że idąc na zakupy z rodzicami wybierałyśmy te same ciuchy :o a na co dzień bez konsultacji, ubierałyśmy się identycznie, i to po kilka razy w tygodniu. :o :o :o Same nie mogłyśmy się nadziwić jak to jest, telepatia jakaś czy co?

Później ona wyprowadziła się na drugi koniec miasta i poszła do pracy. Miała kasę na piwo, fajki i zabawę, ja nie. A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Tak sie wieloletnia przyjaźń skończyła w ciągu 2-óch m-cy. :-?

Afrodyto - wydaje mi się, że nie było w tym niczyjej złej woli. Po prostu, ona mając pieniądze na dyskotekę wybierać musiała: Ty czy dyskoteka. Za którymś razem chęć zabawy wygrała. Potem kawa, potem nowi znajomi i nowe życie.

Nie miej do niej żalu - po prostu tak bywa. :wink:

nam też sie posypali znajomi ... 14 m-cy budowania domu to był czas kompletnego wariactwa ... deficyt czasu na codzień i od święta :roll:

zaniedbaliśmy znajomych ... teraz nie zostało zbyt wielu - nie przyjeżdżają bo i o czym tu rozmawiać po 14 m-cach braku wspólnych rozmów :roll:

Też budowaliśmy. Trochę dłużej i wiesz co? Tylko jedna para znajomych nas w tym czasie nie zaniedbała. Po jakimś czasie zrozumieliśmy, że z pozostałymi to my na okrągło inicjujemy spotkania. Takie jednostronne działania zaczynają być nudne, smutne i bez sensu. Odpuściliśmy.

A do nas wcale nie trzeba samochodem. Kolejką jest nawet szybciej i wygodniej, bo można kielicha chlapnąć.

czy wybrać obowiazki czy się zapomniec na chwilkę " tracac czas na przyjaciół"

Owszem. Można raz czy drugi. Ale ile można coś takiego ciągnąc bez wzajemności?

Afrodyto - wydaje mi się, że nie było w tym niczyjej złej woli. Po prostu, ona mając pieniądze na dyskotekę wybierać musiała: Ty czy dyskoteka. Za którymś razem chęć zabawy wygrała. Potem kawa, potem nowi znajomi i nowe życie.

Nie miej do niej żalu - po prostu tak bywa. :wink:

Nie mam żalu do niej, ale do...hmm... życia?

Nie wiem jak to nazwać, ale wtedy było mi strasznie przykro. Do tego stopnia,że chodziłam razem z nią do pracy /była taka możliwość/ Jednak nasze drogi się rozeszły. Ona awansowała, poszła na studia - ja wyszłam za mąż, urodziłam dziecko. Po prostu inne obowiązki, inne tematy, brak czasu. Tak wyszło.

zrób basen - na pewno przyjadą

Żeby znajomych ściągnąć to należy się pobudować jak moja kuzynka, w jakimś fajnym, atrakcyjnym sezonowo miejscu. Polecam szczególnie góry, bo nie wymagają idealnej pogody :wink: Znajomi co wekend gwarantowani :D

wybudowaliśmy się w atrakcyjnym miejscu w górach i nie zauważyłam takiej prawidłowości, wręcz odwrotnie....nie przyjeżdżają nawet zaproszeni na imprezkę

niestety życie pokazało że prawdziwych przyjaciół to my nigdy nie mieliśmy, zarówno mąż jak i ja

No popatrz, a do Karpacza walą drzwiami i oknami :wink:

Z przyjaciółmi to macie w tej chwili tak jak my :( Są znajomi do pewnych czynności np. siatkówka plażowa męża, ale na kawę, czy imprezę to nie ma z kim :-? )

hmmm skoro nowych znajomych nie przybywa do odwiedzania Waszych wlosci, a starzy sie wykruszyli to po prostu moze jestescie zbyt malo interesujacy, co? ..

Zawsze staram sie w ludziach dostrzegac to co najlepsze ... ..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wybacz, nie mogłam się powstrzymać. :D To takie jest... dramatyczne! :D

izo, Znajomi... nawet najlepsi, mają dziś mało czasu. Nawet jeśli się nie budowali, to ich życie ulegało co raz większej komplikacji w tym czasie gdy u Was mury rosły. Co raz więcej obowiązków, konieczności, zobowiązań. Przyjemności spadają z grafika. :)

Jeśli mam jechać do kumpeli godzinę w jedną i godzinę w drugą stronę - to owszem dam się poczęstować kawą, ale wypić będę musiała wracając w samochodzie, i gadając z psiapsiułą przez komórkę, bo te dwie godziny to był cały mój czas wolny. Punkt.

Izo - ale jest dobra wiadomość: kiedyś zaczną przechodzić na emerytury, wtedy nawet dojazd PKS-em jest pewną atrakcją ;)

Iza,

może odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się na sąsiednim wątku?

Denerwują Cię

a) panie w garsonkach i beżowych półbucikach

b) osoby nie gustujące w piwie z puszki

c) dzieci w restauracjach

d) dzieci na weselach

e) dzieci karmione piersią poza miejscami wyznaczonymi

Może Twoi znajomi czekają aż dorosną ich dzieci?

Ulka