damimax 03.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 W kazdym z pokoi chcę wprowadzić drugi kolor. U dzieci ściany szczytowe mają być pomalowane tymi kolorami, które są, na ścianach ze skosami innymi - podpowiedzcie jakie by Wam się widziały?? U córki póki co jest trawa morska duluxa, u syna błękitna chmurka też duluxa. Sufity będą białe. To pomieszczenie w kształcie trumny to nasza sypialnia:) Tu tez na ścianach ze skosami chciałabym inny kolor - jakiś jasny, bo ten pomarańcz ciemny jest, to lato toskanii duluxa. Podpowiedzcie coś proszę, bo już kociokwiku z tym malowaniem dostaję:/ fotki: Pokój córki - 3 lata http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/26392892_matylda.jpg Pokój syna - 6 lat: http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/26392895_xym.jpg Sypialnia: http://www.empikfoto.pl/albumy34/362828/707885/previews/26392894_my.jpg Będę wdzięczna za każda podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ale po co ten drugi kolor na ścianie??Zostawiłabym biały, a kolor wprowadziła w dodatkach: - w pokoju syna granatowy/zielony/czerwony - w pokoju córki różowy/jasnożółty - w sypialni grafitowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 03.07.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Joliska - ale gdzie ten biały - na ścianach? Biały planuję na sufitach, na ścianach chciałabym jakiś inny, z kolei cąłości ścian nie pomaluje na ten sam kolor, który jest na próbkach, bo w sypialni i u syna byłoby za ciemno a u córki...za nudno Pierwotnie u dzieci chciałam dołączyć jakąś pastelową żółć, ale mam wątpliwości zwłaszcza jeśli chodzi o pokój syna - bardzo intensywny wyszedł ten niebieski, chyba potrzebuję go czymś "zgasić"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 U córeczki ten zielony wyglądałby super z fioletem, niezbyt ciemnym. Blękit połączyłabym z kremowym, a na wasz pokój nie mam pomysłu. Moze dlatego, ze ten pomarańcz mi się nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 03.07.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Zgadzam się z przedmowcą, że do tej zieleni u córki nieźle pasuje fiolet, nieźle też bordo, pomarańczowy i czerwienie rozmaite. Ale to muszą być detale, a nie całe ściany, bo będzie za ciężko. No chyba żeby taki delikatny, rozbielony pomarańczowy. U syna z kolei dałabym jasnozielony. W tej chwili mamy w mieszkaniu połączenie niebieskiego z zielonym w dziecięcym pokoju i syn juz zapowiedział, że w nowym domu chce tak samo. Tyle, że u nas jest to jasniejszy niebieski. W Waszej sypialni chyba niewiele da sie zrobić. Może jaśniutki żółty? Może zieleń? Pomarańczowy z zielenią bardzo fajnie wygląda. O, już wiem, taka delikatna oliwka. I umiejętne dobrać dodatki, i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.07.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Pok oj mojej corki (2,5 roku) też pomalowany trawą morska duluxa i wcale nie jest nudno. To sliczny kolor. Nudno wydaje się tylko na początku, jak pokoik pusty, a potem, jak juz są zabawki, mebelki i różne dodatki (narzuta, poduszki, jakieś kieszenie na zabawki na scianie, rolety w oknach, itp.), to jest bardzo kolorowo. Uważam, ze przy dwóch kolorach ścian zrobiłoby się za pstrokato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 03.07.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Ja też myślę, że jak dodasz trzeci kolor to będzie za pstrokato- trzeci, no bo ten, który jest na ścianie, biały na suficie i ten, który chcesz do nich dobrać. A może zamiast białego wybierz jakiś jasny kolor i nim pomaluj sufit, skos i jeszcze jedną ze ścian. Np. do zielonego jakiś blady róż, do niebieskiego jasny kremowy (sweet cream Beckersa- piękny) a do pomarańczowego to naprawdę nie wiem..Może jasny żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geddeon 03.07.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 sufit i skos koniecznie w kolorze S 5050 Y50R z katalogu NCS ściany z oknem i bez skosu - jeden kolorwejściowa i ze skosem - drugi kolor co by nie wybrać do koloru sufitu wszystko pasuje biały jest tak oklepany że już od 3 lat wszystkim proponuje ten w/w kolor i wszyscy przyznaja mi racje że to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 03.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 powiem szczerze że mi ten niebieski i pomarańcz wogóle sie nie podobają - są za ciemne, ja wole pastelowe koloryte kolory to by mogły zostać, ale tylko na tej ścianie gdzie są okna - na pozostałych dałabym w tej samej kolorystyce ale duuuużo jaśniejsze kolory, ewentuanie jakiś żółty do niebieskiego a do pomarańczu beż lub oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 03.07.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Muszą być koniecznie różne kolory? A może zamiast tego wystarczy pomalować jaśniejszymi odcieniami tych kolorów, które widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts