wojtek31 03.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witajciemam taki problem - sąsiad wyrównał sobie połowę działki a na drugą chyba zabrakło mu pieniędzy i zostawił w zgodzie z naturą, mi wystarczy funduszy na wyrównanie działki ale że poziom jest różny to w maksymalnym miejscu między nami może być 25-30 różnicy poziomu, oczywiście położę deski lub cokolwiek aby ziemia przez płot się nie przesypywała, ale z sąsiadem nam już rozmowa się nie układa. czy mogę mieć jakie kolwiek konsekwencje z tego tytułu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 03.07.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Sprawę załatwiłaby wysoka podmórówka lub wylewka pod ogrodzenie.25-30cm różnicy poziomów, raczej nie wchodzi w pojęcie " zmiany stosunków wodnych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.07.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Murek oporowy. NIe dziwne, że się sąsiad niepokoi .. nikt nie chce mieć bajora na działce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 04.07.2009 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 murek mu zapewniłem (lub zabezpiecznie z drewna lub plastiku) , a dodatkowo to teraz z jego działki woda leci do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 05.07.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 ja teren zostawiłem sobie tak jak był naturalnie ukształtowany, a mój sąsiad za domem wybrał sobie jakieś 2-2,5 m... mnie tam to nie przeszkadza, choć trochę boje się, czy ogrodzenie kiedys sie nie posypie, jak się osunie ziemia po jego stronie. Co wtedy? można mówić o czyjejś winie? w jaki sposób najlepiej sie przed tym zabezpieczyć od strony prawnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 murek mu zapewniłem (lub zabezpiecznie z drewna lub plastiku) , a dodatkowo to teraz z jego działki woda leci do mnie Drenować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts